11 Aralık 2010 Cumartesi

Banff and Jasper

Bizden cikalim, biraz da Kanada'nin guzelliklerinden bahsedelim. Annem buradayken cok uzuluyordum, kadin 15 saatlik yoldan geldi ( ucak) hic biryer goremeden geri gidecek diye. Malum ben 9. ayimdaydim, sonra da Cihan dogdu. Cihan cok zor bir bebekti, kolik olmasi da cabasi. Hep aglamasi beni artik sinir ediyordu. Vahap'cigimin jesti beni mest etti. Komsularimizla beraber Banff ve Jasper'a gidecektik 2 gunlugune. Banff ve Jasper Canada'nin en eski milli parklarindan. Gercekten muhtesemler.  Burada cogu aile hafta sonlari oraya giderler, kisinda kayak yapmaya.

Aslinda onceleri ben cok tedirgin oldum.Cihan daha 20 gunluktu, nasil yapariz yolda aglarsa, n'olur. Yol da oyle kisa degil 9 saat filandi.

O da ne araba cihanda tekme etkisi yaratti. Ve biz boylelikle arabanin hayatimizdaki yerini ogrenmis olduk. Cunku Cihan yol boyunca sadece aciktikca uyandi. Arkadaslariminiz 3 bucuk yasinda kizi vardi, onlar daha cok zorlandilar. Kizlari surekli mizmizlaniyordu.

Bu arada Vahap'inkilere gittigimizi dondugumuzde soyledik :) Bilseler kesin gitmeyyiiinn derlerdi :)


Burasi ilk konakladigimiz oteldi.



Minigim. Ve  ailesi :)


Annem her firsatta Cihan'i alip hadi siz gezin diyordu :)


Yoldan cekilmis bir manzara...






Mola yerlerinden biri




Ertesi gun kaldigimiz otelin camindan.

Cihan'im daha 20 gunluk ;)

O zamanlarda hayatim bebek emzirerek gectigi icin, babamiz ve anneannemizde kahvlti hazirliyordu.

Yolda bebek ayi gorduk. Hemen arabayi durdurduk Vee hucuumm...!

Burasida Banff kasabasi. Bayildim ben buraya. Dort biryani sarmis olan daglar muhtesemdi.


Bu husky yanimdn gecerken oyle bir baktimki sahibi fotograf cekinmek istermisin dedi. Bende eveett dediimm. Bu Husky'ler ruyalarimin kopegi, bir gun bahceli bi evimiz oldugunda alacagim, vahap ne derse desin.


Kasabadan manzaralar.


Ve sonra teleferige bindik. Teleferik ile taaaa dagin zirvesine ciktik bu arada ben hic bilmedigim bir seyle karsilastim. Teleferik fobisiii!! Allahiimm o ne korkunc birseydi. Korkudan oldum oldum dirildim. Cihan'i aslaa kucagima almam dedim :) Annem de korktu ama benim korkum o kadar kotuydu ki annem de korku morku kalmadi.



Bu da zirveden. Yahu delilik bizimkisi, 20 gunluk cocukla bilmem kac bin metre yukseklige ciktik :)

Cekilmis bir video :) Sakin dalga gecmeyin...

Sesim cok cirtlak biliyorum. Napayim takdiri ilahi :)










Teleferikten inis ani .

Bunlar da cektigim bazi videolar.

11 yorum:

Adsız dedi ki...

harikaymıs cok güzel bir yer harika resimler gezmelerin devamı gelsinnn :)

Unknown dedi ki...

Oglus biraz buyusun bakalim umarim devami gelir :)

Deli Anne dedi ki...

Ah canım taze annem, bu teleferik fobisi videolara baktığım an daha bende de oluştu.. ne o öyle yüzünü mü kapamışsın ahaha şaşkın annem benim:)

Unknown dedi ki...

Evett hemde cihan'in battaniyesiyle :) Cihan mi usur bananneee :) Yuzum sapsari olmustu.

annelili dedi ki...

Kanada pek güzel gözüküyorda kışı nasıl? kışı?

New York'tan dedi ki...

:) Guzel yerlermis, bizde annemler geldiginde Ahrar'in dogumuna, ayni Cihan gibi 20 gunlukken, Rochestera gittik, Niagara Fallsu gormeye, giderke karli firtinaya yakalandik, ne maceraydi, bebekle gitmek daha rahat cunku karnini doyur uyut arabayi seviyorsa bi de ooo :)

Unknown dedi ki...

Annelili : kisi valla buzz buzz :) gecen yil -46 olduk, dunya birinciligini 1 derece fark ile sibiryaya kaptirdik ( bizim sehir ). Ama araba oldugu icin lisveris yerleride kapali oldugu icin disarisiyla pek icli disli olmuyoruz, sadece okula giderken olacagim.

New York'tan : Evet dogru ama hava cok sogukdu, sicak olsaydi daha rahat olurduk. Anneler kirk yilin basinda bir kez geliyorlar, insan gezdirmek istiyor. Ben gordugum gezdigim heryeri sevdiklerim de gorsun isterim.

kiymetligunler dedi ki...

canim, super bir gezi!! Resimler ve video icin ayrica tsk ederim. Korktuguna uzuldum:(( Ama Vahap bey seni sakinlestirmeye calisti, hakkini yemeyelim:))
Resimlerin fazlasini bekliyorum, malum bizim taaa oralara gelme imkanimiz yok:((

Unknown dedi ki...

gEZDIKCE eklerim tabiyki :)

Adsız dedi ki...

Cihan'ın 20 günlük hali çok tatlı,kaldığnız yer muhteşemmiş ve Husky de baya bi büyükmüş.Çook güzel fotolar paylaşım için teşekkürler.

Unknown dedi ki...

tesekkur ederim. Tabiri caizse out of this world denilebilecek yerlerdi ama tadini cikardik diyemem, yine gitme sart

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...