16 Aralık 2010 Perşembe

Çok Sıkıldım çok sıkıldım

Hayatim boyunca hep ogrenci oldugum icin gunler de bir sekilde akip gidiyordu. Ogrenciligin verdiigi rahatlik, bosvermislik, arkadaslarla bir kafeden digerine gitmeler, sonra can slklcl sinav haftalari. Hayatim fena degildi yani. Evde gecirdigim vakit o kadar azdiki. Tabi Paris'te yasamaninda verdigi bir kolaylik vardi. Her yere metro olmasi, 2 dakikada bir metronun gelmesi, herseyin ayagimin altinda olmasi. Bulvarlar, kafeler. Gece 1'de  gonul rahatliligi ile yuruyebilmek, tabi farelerden korktugumuz icin pek yapmadik. Oraninda sarhosu, iti kopugu cok ama yanimizda birisi olunca sorun olmazdi, hele cumartesi aksamlari caddeler insan doluydu. 

Ve bir gun....

Geldik Canada'lara sehirlerden Edmonton'a.

 Hic alismadigim bir yasam tarzi. Slklcl bir yasam tarzi. Insanlar evlerinde zaman gecirmeyi seviyorlar. Evlerinde film izlemeyi, disariya cikacaklari zamanda sadece Mall'a gidiyorlar. Baska bir olay yok. Bugun disari cikacagiz,-aaa oylemi nereye,-Mall'a. Iyide orasi disarisi degilki. Orasi icerisi. Yani alisveris yapmayacaksam Mall'a gidip dukkan dukkan gezmenin ne anlami var. Sevmiyorum. Ihtiyacim olmadigi halde birsuru sey aliyorum. 
Hele burada yasayan Turk'lerle aram super ya :) Birgun sirf buna ozel post yazacagim.

Ikinci karsilastigim buyuk olay ise araba gercegi oldu. Arabasiz bir hic oldugumu anladim. Vahap suraya gotur beni, vahap buraya gotur beni.... Nereye kadar... Kendi basima bir isi becermek istedigimi anladim. Haldir haldir ehliyet sinavina calistim, kazandim ( ilk bes seferde testi gecemedim :)) Sonra 1 yil beklemem gerekiyormus direksiyon sinavindan once, bir yilim bu ayin sonunda dolacak ama simdide bu gicik kar var. Ve korkuyorum. Arabalar buz pateni sahasinda gibi kayiyorlar. Acemilere yer yok. Okulum gecen carsamba tatile girdi ve ben evden cikmiyorum. Gerci okul haftada iki gundu yani haftanin 5 gunu yine evdeydim. Evde yasamak, surekli evin havasini solumak cok sinir bozucu bir durum. 

Bu fotografi biraz once bizim bahceden  cektim. Gostermek icin. Son 2 hafta da yagan yagan kar. Disarisi da bu sekilde, yani ben Cihan'i alip kar kiymette nereye cikacagim. En yakin Mall'a iki otobusle gidiliyor. Ve otobusler 45 dakika da bir geliyor. Hava zaten -20'lerde. Otobus duraklari da hep acik. Donarim ben. 
Bu arada bir gercegi farkettim. Ev hanimi gercegini. Allah, dedim, butun ev hanimlarina kolaylik versin. Ne zor ismis be butun gun evde kalmak. Can slklntisindan surekli birseyler yapiyorum. Asagidakiler bunun kaniti :)









Kendimle ilgili birsey daha farkettim. Isim gucum olmayinca cok tembel biri oluyormusum. Kitap mitap okudugum yok. Iyicene biraktim kendimi. Oysa kanadaya gelirken bir valiz kitap getirmistim yanimda. Molière, Voltaire, Descartes, Sartre, Zola ve adini unuttuklarim. Coguna baslamadim.

Bunlar bitmez optum herkesi :)
Omletimde cok seker olmus dimi :) Biryerlerde okumustum, yemek yemek istemeyen cocuklariniza bu sekilde sunun, ilgisini cekermis. Bende buyuk cocugum icin yaptim :) Coookk ilgisini cekti. Hepsini yedi bitirdi. Hic beni uzmedi.

19 yorum:

New York'tan dedi ki...

:)) Omlet harika olmus.

Sen sakin bir yerde yasiyorsun anladigim kadariyla, zor haklisin bu kista gidecek yerin sadece mall olmasi dedigin gibi o da bir yere kadar :)

Buralar oyle degil, canli hareketli, her sey elinin altinda, cumartesi pazar ikna et esini,gidilecek yerleri o zaman beraber gezin, en azindan haftada iki gun hareketli gecer :)

Unknown dedi ki...

Cok sakin buralar. Toronto filan guzeldi. Kis sporlarini ogrenmek lazim. Vahap construction'da calisiyor, peace work aldigi icin surekli isin basinda, hafta sonlarida calisiyor. Yani ancak havalar cook soguk olsunki evde kalsin. O da Mall'u hiicc sevmez, hele hafta sonlari co kalabalik, herkes orada :) Cihan biraz buyusun cok planim var.

Nisamu Style dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzel olmuş yaptıkların:)Ev hanımlığı zor,tipik bir ev hanımı olarak söylüyorum.

öznur-ata dedi ki...

ahh canım anlıyorum desem yalan olur..ama tahmin edebiliyorum ki çok genç yaşta evlenip halen öğrenciyken birdenbire farklı hatta çok farklı bir yere gitmişsin..ee bir de Cihancık var..onlar hayatımızın anlamı olsa da özgürlük falan kalmıyor tabii..ahh ne çılgındım ben de :))ne delilikler yapardık..ee şimdi evimin hanımı,çocuğumun anası oldum oturuyorum :((biraz da cihan küçük diye bunalıyorsun sen kii işte bunu çok iyi anlıyorum canım..biraz büyüsün o da alışır soğuğa falan hem sen de ehliyetini alırsın oğluşla gezersiniz...sıkma canını tatlım..öptüm sizi..

Unknown dedi ki...

Nisamu : Evet gercekten zor.

Oznur : Gercekten kucuk olmasi desavantaj, biraz buyuk olsa beraberimde havuza gideriz, ne bileyim onu aktivitelere yazdiririm. Yani yapacak birsuru sey buluruz ama bu durumda zor. Zamana birakmak lazim.

pinar dedi ki...

Kar i seven birisiyim ama bu kis banada yeter artik dedirtti masallah o nekar ya sizdekide:) evet malesef ehliyetsiz bi hiciz:)bende haril haril ehliyet icin ugrasmaktayim bu ara:)ve cok haklisin evde durunca insanin bunyesi degisiyoo SIKINTIDAN ne ypsam derdi basliyo:(off ya benimde biran once ceki duzen verip bi ise falan baslamam gerek yoksa deliriciiim:Psevgiler hollandadan:)

Unknown dedi ki...

:) Hepimizin sorunu asagi yukari ayni. Ehliyet sart, calismak sart. Bebek olayi guzel ama psikolojim bozuldu ;)

İkiz Annesi dedi ki...

Durumlar aynı desene hatta benim ki azıcık daha can sıkıcı ben lise yıllarından beri çalışıyordum kızlara hamile kalana kadar. 15 senelik bir kariyeri bırakmak zorunda kaldım düşünsene 15 sene sonra ilk önce hamilelik ardından ikizler yüzünden eve tıkıldım kaldım.Çalışırken vaktim yok diye alamamıştım ehliyet.Şimdide kızlardan vaktim yok Burası da İzmir'e 1 saat uzaklıkta. Aliağa dayım ben İzmir'in cıvıl cıvıllığının üzerine çok zor geliyor hala kışın 8 dedimi hayat duruyor burada mall bile yok:((

Uzun yazdım kusura bakma neyse zamanla alışıyor insan diyemeyeceğim alışmaya çalışıyorum diyeyim.Bu arada yaptıkların süper olmuş omlete ayrıca bayıldım eline sağlık:)

Unknown dedi ki...

Uzun cevap makbul olanidir kanimca :))
Ikiz olayi cok zor gercekten, hamileyken hep ikiz olsun istiyordum ama sonrasinda iyki olmamis dedim. Zor gercekten. Allah kolaylik versin.

İkiz Annesi dedi ki...

Aminn çok teşekkür ederim.Arada ben de bloga bir kahveye beklerim:)

Ebru dedi ki...

Ben de evde kalmayı çok özledim. Sabahattin Ali dikkatimi çekti Kuyucaklı Yusuf'u:) Benim vazgeçilmezlerimdendir. Cihanı öpün lütfen:)

Deli Anne dedi ki...

E sen Paris'te genç bir kız, hareketli şehir,, Kanada sakn gelir tabi.. hem kıs hem yeni bebek.. ama şöyle düşün, Cihan büyüyecek inşaallah.. havalar ısınacak:. oraların doğası harikadır, çıakrsınız kırlara.. Cihan'ı çıkaracak bir bahçeniz olacak,bizim gibi pat. a tıkılı kalmayacaksınız, sen araba kullanabileceksin, gezeceksin.. oo daha neler neler.. bence evde olmanın tadını çıkarmaya bak.. Cihan'ını öp kokla, bak koliği de geçiyor.. çook çabuk büyüyorlar.. mis gibi yemekler yapmışsın bak.. büyük çocuğunu sevindirmişsin.. sevaptır ayrıca ahaha öperim

Unknown dedi ki...

Kuyucakli Yusuf gercekten guzel bir eser. Bende de mevcut. Esimin hediyesiydi.

Deli Annem : O kadar uzaga gitmene gerek yok deli annem :) Ocakta donem start verdiginde, bu gunleri ozleyecegim :)

bahriye-krm dedi ki...

3 yıldır evde oğlu ile ilgilenen biri olaraktan çok iyi anlıyorum seni...ama bu sıkıcı dediğin günler de geçecek...şu anda cihan çok küçük ve mevsim kış....ilk bahar ve yaz geldiğinde eminim herşey daha farklı olacak senin için....ve tabiki cihan birazcık büyümüş olacağı için aklındakileri bir bir yapmaya başlıyacaksın...araba kullanacak olman da kocaman bir artı...
inşalllah önümüzdeki aylar en renklisinden geçer sizin için...sevgiler...

ahsen58 dedi ki...

bende bir ev hanımı olarak evde zaman geçirmesini çok seviyorum belkide alışkın olduğum içindir dışarı çıkıp bir yerlere gezmeyi sevmiyorum bak bu sayede ne güzel yemekler yapıyorsun omletine bayıldım çok şeker görünüyor

annelili dedi ki...

Ayy kıyamam ben sana, o kadar kar varken ben burnumu bile dışarı çıkaramam.
Yemekler gözel gözüküyor, ömlet süper gerçekten...

Unknown dedi ki...

Bahriye - krm : Dogru kucuk olmasi desavantaj benim icin.

Ahsen : sistik ama bu arada :) kilo verecegime aliyorum :)

annelili : kar kelimesi sanirim en nefret ettigim kelime olacak :)

birdamlacıkyağmur dedi ki...

zormuş :(
anlatımın sayesinde derinden hissettim
zamanla herşey daha güzel olur umarım sizin için

Unknown dedi ki...

Insallah oyle olur :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...