15 Aralık 2010 Çarşamba

Kar yagar, Cihan asi olur...

Cihan'imin asi gunuydu bugun. 4. ay asisi. Her ulkenin asi duzenegi farkli oluyormus. Mesela Turkiye'de yapilan bazi asilar burda yapilmiyor. Neyse, icim aciyor resmen. Bakamiyordum. Uc tane birden vurdular, bacagina koluna vurmuyorlar. Bu arada kilosu 5.95 kg. Cok azcik dusuk buldular. Mama vermedigimi sadece emzirdigimi soyleyince her goguste mutlaka 15'er dakika kal dedi hemsire, cunku emzirirken yag sonradan geliyormus. Benim oglan da 15 dakika ne guzel kalir ya. Ben 5 dakika zar zor zaptediyorum. Yuzum sekilden sekle giriyor, evin icini turluyoruz kucuk bey emsin diye.

Bugun hava cookk soguktu -12'ydi ama -21 gibi hissediliniyordu ruzgarla birlikte. Kar firtinasi berbat bir sekildeydi. Vahap'in arabasiyla gittik, SUV cinsi oldugu icin karda cok iyi, kayma orani filan cok az.

Arabalar 40'la gidiyorlardi. Goz gozu gormuyordu.

Ustu karla kaplanan benim siyah incim, yanindakide Vahap'in duldulu bizim emekli yadigarimiz. Pasam o benim.Ilk goz agrim :) Ben duldulu coookk seviyorum, Vahap'a binkez dedim, sen kendine bi track al, onu bana ver :)

Bunlarda Cihan'dan manzaralar. Yesil sapkayi halamiz taaa Turkiye'de orup bize postayla yolladi. Ama sadece o degil, 1 koli orgu. Ancak benim oglus gozunun onune sapka gelince kiyameti kopariyordu :) Yavrum benim bicare, gozunun onunden alamiyor sapkasini, bende katladim.



Hemsirelerin oraya geldigimizde once kilosu icin soyduk civcivi. Yanima ekstradan battaniye almayi unuttugum icin montumun uzerine koydum.





Donus yolunda durgundu, ignenin etkisiyle sanirim.

Sonra, evin onu karla doldugu icin temizlemem gerekiyordu, yoksa dag oluyor kar. Gordugunuz gibi bugun temilemedik sabahtan ayagim karin icine nasil batiyor. Hergun kar temizlemekten biktiimm bee :)



Su gordugunuz bizim kapinin onu :) Kardan tasi bulmak zor oldu.

Ve soguktan donmus ellerim.Eldivenleri unuttumda :)

12 yorum:

Deli Anne dedi ki...

Ben de uyku arası verdim.. bakiiimd edim olsa olsa bu kız ayaktadır.. yanılmamışım.. seviyorum burayı, ikinci huzur blogum burası benim.. enerjik, samimi, zevkli..

Cihan var ya fena bişi olcak sana söliim.. bizim Selim'e benziyor halleri, kolikler, şapkaya tahamülsüzlük.. selim 40 ını çıkarmamıştı şapka takmıştım kıyameti koparmıştı. kimse inanmıyrdu anlatınca görünce inandılar ancak..

geçmiş olsun bir de.. o aşılar çok acıklı oluyor.. o sırada yanında olduğunu bilsin, elini tut.. hata bizim doktor kucağımda yapardı hep.. sarılırken ve şipşak .. çok iyiydi.

Unknown dedi ki...

Deli annem hosgelmissin, sefalar getirmissin :) Aramizda az degil 9 saat fark var. Ancak bu saatlerde rahat olabiliyorum. Dusuncelerin cok guzel, samimi buldugun icin sagol.
Bu arada dikilen saci unuttun :) Cihan'in asisinida kucagimda yapti doktor. Bana sarildi, oluk oluk goz yaslari doktu, ne Vahap ne de ben bakabildik ignenin giris anina.

Deli Anne dedi ki...

A evet, dikilen saçlar var bir de değil mi? :) öperim Gülom..

ahsen58 dedi ki...

bende salı günü yaptırdım 5 aylık aşısını benim oğlanı fazla etkilemiyor sadece iğneyi vururken ağlıyor hemen susuyor ama yinede dayanamıyorum ağlamasına anne yüreği işte sivasta hiç kar yok bu sene ilk önce her zaman buraya yağardı bu sene galiba yağmayacak baksana sizin oralara yağıyor allak kolaylık versin canım

Unknown dedi ki...

Burda iki ayda bir yapiliyor. Ucuncu asi olayi 6 aylikken olacak. Valla biz kardan biktik. Bu kar boyle hazirana kadar yagacak.

Adsız dedi ki...

Yakışşşşşıklı tosun. Tulumları ne güzel.Dönüşte uyurken nasılda melek gibi çıkmış .

Unknown dedi ki...

Tesekkur ediyor bizim yakisikli :)

öznur-ata dedi ki...

oyy kıyamam ona..çok mu ağladı annesi...neyse önemli olan aşıdan sonrası 1-2 gün dikkat et tatlım olur mu?öpüldünüz karlara prensi ve prensesi :)))

Unknown dedi ki...

ediyoruz surekli atesini kontrol ediyoruz ama uyumak istemiyor. Saat gece yarisi oldu. Anne olmak zor ismis :)

İkiz Annesi dedi ki...

Merhaba çok içten blogunuz Deli Anneninde dediği gibi:)
Aşıları yapılırken ben de hiç bakamazdım içim acırdı her defasında gerçekten de annelik zor.Çok ateş yapmaz ama huysuzluk yapıyor aşılar uyumak istememesi ondandır büyük ihtimalle.
Kar evet güzel ama biz kar göremediğimiz için sanırım sizin oradaki kadarla yaşamak zor Allah yardımcınız olsun.
Yakışıklıyı kocaman kocaman kokladım annesi öper artık benim yerime:)
Sevgiler..

New York'tan dedi ki...

Bu ne kar yaaa, buyuk oglum gormesin :))
Temizlemesi sorunu olmasa cok guzelde :)

Gecmis olsun, yerim o gozleri ben, ilk asi zordur sonradan alisirsin :)

Unknown dedi ki...

Ikiz annesi : Tesekkur ederim. Atesi bir kere yukseldi ama dusurduk hemen.Bizim bulundugumuz bolgu coookk kuzeyde oldugu icin burada kar hic bitmez, hazirana kadar yagar, yani kar diyince migdem bi tuhaf oluyor :) Hayatim allak bullak oluyor.
Optum teyzesi :)

New York'tan : Ilk geldigimde bende kari gorunce coookk sevinmistim kari elime alipta kum gibi dagildigini gorunce bu nee yaa dedim :) Buradaki karla kardan adam bile yapilmiyor. Kum gibi. Napalim, takildik bi adamin pesine katlanacagiz :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...