30 Aralık 2010 Perşembe

Karma karisik

 Kafam karma karisik. 10 Ocak'a yaklastikca icinden cikamadigim bir hal aldi durumum. Kimseyle konusamiyorum. Bizimkilerle konussam ne diyeceklerini cok iyi biliyorum.
Hicbirsey planladigimiz gibi olmuyor su hayatta. Hamilelikten once ne de rahattim. Aman n'olcak, kresler var derken nasilda kolay dile getiriyormusum. Simdi icim bi buruk. Oglumu nasil 4 ay bir bucuk haftalikken krese veririm diyorum. Kim ona benim gibi bakabilirki. Kreste bebek odasinda 7 tane daha bebek olacakmis. Kucuk bir oda orasi. Cihan aglayinca birisi onu kucagina almadan susmuyor. Ellerinin tutulmasina ihtiyac duyuyor. Sicaklik ariyor. Ya onlar cocugumu yorulana kadar aglatirlarsa. Kolikligi daha tam anlamiyla gecmedi. Simarikliktan degil ki aglamalari. Oglum kendiliginden uyuyamiyor. Kollarima ihtiyaci var. Onlar bu kadar ilgi gosterebilecekler mi?

Iki tane de 1 bucuk yasinda cocuk varmis. Ya kasla goz arasinda birsey  gelirse oglumun basina. Sonrasinda altindan kalkamam ben bu yukun.

Ya okulum. Uzadikca bitmeyecek bir durum aldi sanki. Ne zor seymis ogrenciyken anne olmak. Izin bile yok. Ya ara vereceksin, sonra tekrardan readmission'la ugras, ya da, devam edeceksin.

Cok kararsizim. Bir yanda canimdan daha kymetli cocugum, bir yan da yilan hikayesine donen okulum. Niye surekli butun fedakarliklari biz yapiyoruz. Vahap neden kalip cocuga bakmiyor. Haksizlik etme Gul. Adam deli gibi calisiyor sana ve cocuguna daha iyi kosullar sunabilmek icin.

Ya ailem ne der, biliyorum, duyuyorum,  demistik biz sana , nefret ediyorum bu cumleden. Baskalarinin ne diyecegi o kadar onemli mi? Artik ailem dedigim kisiler benim icin ikinci planda olmamali mi? Gercek ailem Vahap ve Cihan degil mi?

Cihan 1 yasinda olunca, hic korkmadan verirdim krese, hemde o yasindaki cocuklar icin daha cok secenek var. Ama o daha bebek.
1 haftam var. Dusunup karar vermek icin.

21 yorum:

Anne ve Bebisi dedi ki...

Ben boyle durumlarda, kalbimin sesini iyice dinlerim. Eger oturup uzerinde uzun dusunursen, her iki durumu da ayri ayri degerlendirirsen, bir de kalbini iyice dinlersen, icin hangi kararda daha rahat ediyor, hissediyor insan. Insallah hepiniz icin en dogru karari alirsin.

Unknown dedi ki...

Kalbim aninda otur evinde cocuguna bak, magdem boyle bir sorumlulugun altina girdin, ona en iyi sekilde bakmalisin diyor. Ama mantigim, ya okul diyor. Esin sana boyle dememisti, hani sana coookk yardim edecekti, niye boyle bir seyin altinda tek basima ben giriyorum, diyor. Tek basima ben yapmadim diyor, cocugu.

Kiraz Çekirdeği dedi ki...

Ben de diyorum ki hadi annecim bir cesaret git okuluna, ama izle yavrunu mutsuzluğunu vs. bir çok negatif şey görürsen vazgeç,dön eve bir yıl geride kal... Yani dene ve gör derim...

Unknown dedi ki...

Bir kere baslarsam birakamam. Az degil 4 bin dolara yakin donem parasi oduyoruz. Yaziikk beaa.

Ebru dedi ki...

'Hayat sen başka plan yaparken başına gelenlerdir' çok çok seviyorum bu sözü. Yazdıklarını okuyunca aslında okumak değil de sanki dinleyince senden çok tuhaf oldum. Hepimizin sırayla geçtiği yollardan yeni birisi adım atmak üzereyken şöyle kolundan tutup bazı bölümleri hızla geçirebilsem diyorum ama olmaz, olmamalı da zaten ki geçerken öğrenebilelim.
Çalışamazdım kreşe ilk verdiğimzde süreklli kameradan izlerdim yarım saat dayanabilirdim aramamak için:)
Şunu bilmen içini rahatlatacaktır biz 1 tane bebek büyütüyoruz (2.3.çocuk olunca başka tabi) ama onlar 10'larca. uani deneyimleri bizim birkaç katımız. ne desem veya desek de senin anne yüreğin ferahlamayacak, yaşayarak göreceksin.Sonra bir bakmışsın cihanı anlatıyorsun okul maceralarını:) zaman çok hızlı çokk.
Sevgiler, mutlu yıllar
cihanı öpüyorum yine taze bebiş o tanıdığım en küçük bebiş.

Unknown dedi ki...

"Life is what happens to you while you're busy making other plans " Cok severim John Lennon'u...

Cok dogru cok hizla gecip gidecek bu gunler. Oglum bir daha asla bebek olmayacak. Bugunleri yasayamadigimizla kalacagiz.

Ebru dedi ki...

Büyüyorlar ve şekil değiştiriyor sorunlar:)) ama keyifli yine de her biri.

Nisamu Style dedi ki...

Kreş için gerçektende çok küçük.Hani yakın bir akrabanın bakması başka,kreş bambaşka.Allah yardımcın olsun,inşallah hepiniz için hayırlı karar verirsin.

Unknown dedi ki...

eBRU : Cok dogru bir sekilde buyuyorlar...

Nisamu : Burada akraba ne gezer :))

Peri dedi ki...

çok zor karar vermek ama en doğrusu içinden gelen bence de :)

Unknown dedi ki...

benim oğlum 16 aylık ve kreş düşüncesi çooook uzak senin yerine kendimi koydumda vereceğin cevap yada karar gerçekten zooooooorr
allah kolaylık versin.Ama şu da bir gerçek hangisini yapsan aklının bir köşesinde diğeri ????? olarak kalacak
kolaylıklar diliyorum

Unknown dedi ki...

Ayda'nin Annesi : Bakalim haftaya gorecegiz.

Sezobigo : Tabi cok dogru. Bakacagiz artik.

Deli Anne dedi ki...

Gülooom çok zor bir durum.. Ama burda herkes bir başka şey söyleyeblir.. Anneve bebişini dinle bence de kalbini dinle.. (benim içimden geçen Cihan'ı henüz bırakmaman yönünde.. sarılmayı falan bekelr demişsin.. cız etti içim canım ya.. ama siz bilirsiniz en iyisini gene de.. ) kolay gelsin..

Unknown dedi ki...

Deli Anne'm : Ben haftaya ogrenci isleriyle gorusecegim. Buyuk bir ihtimalle Eylul'e kadar ara vereceigm. Birakamam oglumu. Benim de icim ciz ediyor. Okul neki? Oglumdan onemli olamaz.

öznur-ata dedi ki...

canım benim en doğru kararı sen vereceksin ama okulun uzasa ne olur ki:)bence tabii..çünkü daha küçük değil ..minnacık be tatlım..eşinle de otur konuş derim...ve sizi bol bol öperim:)

Nil dedi ki...

Gül okulunu dondurma gibi bir şansın yok mu? kreş için gerçekten çok erken. ben 2 yaşında verdiğim halde hala yüreğim cız ediyor.
Hakkınızda hayırlısı olsun. Ne karar verirsen ver doğru karar olduğuna inan.

Unknown dedi ki...

Haftaya okul acilacak herseyi sorup ogrenecegim. Son kararimi o zaman verecegim.

firdevs dedi ki...

okulun bir yilini tekrar yakalayabilirsin , ama cihan'in 1 yilini tekrar yasayamazssin ...

ben olsam , kesinlikle bebegimin yaninda kalirdim ..

karar senin tabi :)

Unknown dedi ki...

bu cok sert oldu ;))

ÇokBilmiş dedi ki...

Çalışıyorum ve doktora ezi yazıyorum, ayrıca 2. lisansıma başlamıştım hamile kalmadan önce. Hepsiiiii bekliyorlar sıralarını; sıra bir gü elbet onlara da gelecek :)
Bırak yuvayı, bakıcıya bile bırakamadım ben kızımı: http://sormabulmadunyasi.blogspot.com/2010/08/cocugumu-bakcya-brakmak-istemiyorum.html

Unknown dedi ki...

Annelik boyle birsey. Guvenilir birisi bulsam aslinda ben birakirdim ama kimseye guvenemiyorum.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...