25 Aralık 2010 Cumartesi

Merry Christmas :))

Kac gundur duydugum tek laf bu. Evi arayan reklamcilardan tutun market gorevlilerine kadar. Komsular bile. Ve tabi surekli kapiya gelen misyonerler. Gunde en az iki ya da uc kisi geliyor. Ilk soru ; Do you believe in God? Iki saat anlatmaya calisiyorum. Bakin kardesim diyorum, i believe ama i'm deist diyorum. Sonra Cihan agliyor. Oooo bebegin var, bak ne kadar mucizevi bir olay, hristiyan olman icin tam zamanii... Soorryyy guyss, i don't have time... Kapiyi hafiften yuzlerine kapatiyorum. Bikeresinde Vahap bunlara kapiyi acma gafletinde bulundu, kadinda ne cene var, iki saat dinlerinden bahsediyor. Vahap, Ben muslumanim diyor,  o zaman esiniz diyor, Vahap, esimin ne oldugunu bende pek anlamis degilim diyor :)) Yok adamlar vaz gecer gibi gorunmuyorlar. Ben artik hic kapiyi acmiyorum. En iyisi. Butun dinlere saygim sonsuz ama insani bu sekilde cok bunaltiyorlar.

Neyse efenim, iste burada bi heyecan, bir telas, bi kosusturma sormayin. Dun Cihan'in son 1 tane bezi kalmis, heryer saat 6'da kapanacakmis. Hemen Vahapla markete gittik, allahim o ne siraydi oyle, sanki bedava dagitiyorlar. 

Komsumuz olan Miri ( Mihrican ) aradi, bizim hemserilerin  ( Hindistanlilarin ) - beni calisanlar her gittigimizde Hindistanli saniyorlar, hatta su bizim kiza bak gide gide beyaz bi herifle evlenmis, cocukta bem beyaz olmus - gibisinden kendi aramizda espiri bile yapiyoruz. Iste oraya yemege gideceklermis, katilmak istermisiniz dedi. Vahap'a sordum, ne dersin dedim. Okey dedi. Restoran diger gunlere nazaran bayagi kalabalikti. Cihan'im cok uslu durdu. Annesini hiiiicc uzmedi, Sonra benim uc kagitci oglum garson kizin siddetli sevgisine karsin sadece guldu, ama annesi oyle sevince agliyor. 

Ciktiktan sonra biz hemen eve geldik, Vahap'a ara dedim onlari, kahveye bize gelsinler. Bende hemen bir hisimla evi temizledim :) Girgirim bilem var. Kahvelerimizi ictik, bu iki ciftimizin bazi sorunlari var. Vahapcigimda aciklamaya calisti. Dediki kocasina, sen butun hafta sonunu telefonda geciriyorsun, cok yanlis cocugunla vakit harcamalisin. Onu en azindan hafta sonu bir yere goturmek ZORUNDASIN dedi ama bu Mall'a goturme olmamali. Tabi arkadas geleneksel Turk adeti olan bahanelere sigindi. Vahapcigim devam ederken, arkadasin karisina ve kadin alinmasin diye beni de one surerekten - siz rahata alismissiniz dedi, ille bizi oraya gotursunler, buraya gotursunler, surekli yanimizda olsunlar, bu yanlis dedi. Kendi basinizada bir seyler yapmalisiniz. Kendi sosyal cevreniz olmali. vs.... Bu arkadaslarin boyle sorunlari var. Cok tartisiyorlar cocuk yuzunden. Onlardan gorupte ogrendigim birsey oldu ; cocugun yaninda asla kari koca ikileme dusmemeli. Benim ya da Vahap'in soyledigi sey yanlis bile olsa bunu cocugun yaninda dile getirmemeliyiz yoksa cocuk bunu cok guzel kullanir. Ne baba annenin ne de anne babanin cocuk karsisindaki otoritesini yikmamali. Bu arkadaslar dediklerimin hepsinin tersini yapmislar, simdi cocukla ilgili cok sorunlari var.     
Vahapin konusmasi ne kadar ise yarar bilinmez. 

Ama ben kocamin aslinda cok duyarli bir adam oldugunu bir kez daha gormus oldum. Cihanim biraz daha buyudugunde Vahap'in bizi yanliz birakmayacagini anladim. Beraber yuzmelere gidecegimizin hayalini kurdum :) Sonra kis ulkesinde yasamanin avantaji kayak sporlari. 

Bu arada soylemem gerek, benim yazi yazarken yaptigim en kotu olay bir konudan cikip ortaya 10 degisik konu atmam. Bu yonum yuzunden okulda cok puanim kirildi. En sonunda programli yazarak biraz duzelttim kendimi. Su anda saldim kendimi :)

Herkese iyi haftasonlari.
Yarin boxing day, coookk heyecanliyim. 

Kucugum misil misil uyuyor.
 Bu heykel cok hosuma gitti..
Guzel bir aksam yemegi. Cok eylenceli gecti.
Cihan'im amcasi her konustugunda kahkaha atti :) Cok hosuna gitti sanirsam. Askimcim ve oglumcum da cok guzel cikmislar. Cok seviyorum o ikisini. Ayy yine askim depresti.

14 yorum:

öznur-ata dedi ki...

aayy ne diyim fıstıkım...kapıdakilere mi millete mi laf söyliiimmm...gerçekten şanslısın eş konusunda...mutluluğunuz daim olsun tatlım

Unknown dedi ki...

aminnn :))

İkiz Annesi dedi ki...

Allah a şükr bende eşim konusunda şanslı olanlardanım evde olduğu sürelerde kızlarımla ilgilenir oynar onlar ne istiyorsa yapar beraber parka giderler.Özellikle yanlarında olmam park zaten çok yakın babalarıyla yalnız vakit geçirmeleri gerekli mümkün olduğunca.Ama maalesef bunu hiç yapmayanlar var hatta bu yüzden oğlan çocukları neredeyse kız gibi büyüyorlar sırf anneleri ile birlikte oldukları için.
Uzun oldu kusura bakma.Size de nazar değmesin maşallah diyeyim:)

Unknown dedi ki...

Kizacagim en sonunda :) Ben severim okumayi sen istedigin kadar uzun yaz :)
Kizlarin babasiyla vakit gecirmesi cok guzel. Mutlu cocuk yetistirmenin sirri mutlu bir aileden geciyor.

firdevs dedi ki...

alis veris merkezlerinin kalabalik olmasindan dolayi , son gunlerde evde ne varsa onu yer olduk :) tabi bezimiz bitse yapacak bir sey yok :)

misyonerler esimin " ben muslumanim " demesinden ve pesinden attigi ha$in bakislari sayesinde fazla bulasmadan gidiyorlar :p Fransa'ya geldigimin 2. gunu 2 kadin geldi . tabi tek kelime fransizcam yok . ama kadinlar illa anlatacaklar :p ay ne cene var yahu !

Unknown dedi ki...

Firdevs : Gercekten her yer kapali. Tek bir yer acik degilmis. Dolapta bombos ;)
Fransada hic basima gelmemisti misyoner olayi.

New York'tan dedi ki...

Benim esinde hakkini yemeyim, berabersek evde o ilgileniyor cocuklarla :)

Ben ilk geldigimde de yahova sahitleri sIk sIk ziyaret ediyorlardi evi :) artik gelmiyorlar.

Unknown dedi ki...

Bakalim bize ne zaman gelmeyi kesecekler.

İkiz Annesi dedi ki...

Taze Anne Blogumda ufak bir ödülün var kabul edersen sevinirim:)

Kiraz Çekirdeği dedi ki...

Bu misyonerler meselesini bilmiyordum yani böyle kapı kapı dolaştıklarını, o kuzu nasıl uyuyor öyle ya, emzik kenarda... Uykunun en tatlı yerinde... Maşallah !

Unknown dedi ki...

Ikiz annesi : Hemen geliyorum

Kiraz cekirdegi : Valla aynen oyle yapiyorlar. Benim oglus melek gibi uyuyor ablasi :)

Deli Anne dedi ki...

ne güzel bakıp bakıp aşkının depreşmesi :)

Nil dedi ki...

Gırgır ha :) benim de var hem de hero m o benim :)

Unknown dedi ki...

O girgir varya taaa turkiyelerden getirildi ;))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...