12 Aralık 2010 Pazar

Vay bee!! Ne gundu.

Ne zaman kalktik, ne zaman geldiler, ne zaman gittiler, gece yarisi olmus bile. Vahap acmis televizyonunu, biryandan da karpuzunu goturuyor, Cihan yanimda uzanmis.

Bugun mutfakta saatler gecirmeyi nasil da ozledigimi farkettim. Kimse bana karismasin istedim. Cocuk acikmis Gul, altina yapmis Gul, agliyor Gul ... naralari olmadan sadece uretme istedim. Etlerimi baska bir askla hasladim. Soslari baska bir sevgiyle hazirladim, corbami yine oyle bir duyguyla yaptim... Sonra evim evim guzel evim. Herbir kosesini temizledim. Lavabolarimi parlattim. Tekrar tekrar uzerinden gectim, Vahap'i once dusa gonderdim arkasindan tras sonrasi eserleri topladim. Aslinda pek birsey yoktu ama iste benimkisi hastalik cinsinden. Tozlari aldim. Ve dus aldim. Ve Cihan'i yikadim. Iki saat ne giycem harbi yasadim. Kahretsin cok buyuk popom var. Hicbirsey yakismiyor. Allahim bari boyum biraz uzun olsaydi, o zaman bu kadar dikkat cekmezdi popo hazretleri.  Sonra cimbizim nerede harbi 30 dakika surdu. Kahretsin kahretsiinnn, neden kullandigim herhangi bir esyayi sabit bir yere koymam  herkes gibi. Neden hep daginigim. Mutfakta bile bir aldigimi ayni yere koymam. Nefret ediyorum bu huyumdan. Cimbizi buldum, biraz aldim, o da ne zil caldi...

Ve gece baslar...

Hemen salatayi hazirla. Guuulll cocuk acikmiss... Tamam Vahapppp!!!

Masayi kur, corbalari servis et, bu arada Cihan'i al ust kata cik, emzir, gazini cikar, asagiya in, corbalar bitmis ana yemek olayina giris. Tamam, simdi sende oturup yiyebilirsin...

Yemek bitti, sofrayi topla, cayi koy, bulasiklari makineye diz ama oncesinde hepsinin suyunu akit...

Guull Cihan acikti... Tamam Vahap.. Bu arada Vahap'a sesini yukselt. Vahap sana kirilsin. Sonra ozur dile onun gonlunu al...

Hadi kizlar biz ust kata cikalim, Cihan'in odasina hem ben rahat emziririm. Konus konus konus. Ordan burdan...

Ufak kizlarin kavgasini dinle.

Zelal (4 yasinda ), diger arkadasin kizi Silan ( 15 aylik ) Zelal fazla turkce konusmaz ama anlar.

Zelal - Guuulll she's following me all the time. I don't like her ( Silan icin )

Ve sonra fotograflar fotograflar, kahveler, tatlilar.

Veda vakti....

Yolcu et, sonra Cihan'i salincagina koy bir hisimla mutfaga gir, sonradan cikan bulasiklari makineye tikistir. Kahretsin son 3 bardak girmiyor. Uste bir yere salla gitsinnnn!!! Makineyi calistir.

Iceriye gel, masanin uzerindeki kirintilari al. Ve oturr...

Eh be kadin, 3 aylik bebekle yemege iki aile cagirmak senin neyine :)

Ve fotograflarimiz ;

Islim Kebabi yaptim, yanina da bulgur, ama baktigim sitelerin cogu islim kebabini farkli vermis. Biz Paris'te boyle yapiyorduk, cuma ve cumartesi gunleri rezervasyon yapardi musteriler islim icin. Fransizlar bayiliyorlar islime.



Bu da Paris'te yedigimiz Islim. Sanirim ben domates ile biberin yerlerini karistirmisim :)



Bu da ismi Kanarya :) En sevdigim mezelerden biri. Humus, kanarya birde patlican ezme. Sicak lavas ekmek esliginde harikaa...
Fotografi cekmek gec aklima geldi :) Kasiklandi bile.


Bunu da arkadasim Mihrican geliren getirmis. Antep fistili tel kadayif. Cok guzeldi.


Ne kadar daginik bir insan oldugumu buz dolabimin halinden anlayabilirsiniz :) Bu arada gezip gordugum heryerin manzara ya da sehir ismi miknatisini alip dolaba asma gibi bir huyum vardir.


Ve cocuklarla fotograf cekme kabusu. Ne zormus coculara kipirdamayin demek. Zelal ve Cihan, Silan aglamaktan gelemedi.


Kipirdaaama Cihaaann!


Ha gayret olacak :)


Zelal gozlerin :(

Hadi Silan sen de chesse dee :)


Zelal Cihan'in kafasini bana dondurmeye calisirsa :)


Zelal pes etti. He's too heavy gulll!!

11 yorum:

ahsen58 dedi ki...

canım ya çok yorulmuşundur bebekle çok zor oluyor misafir ağırlamak yazdıklarını okurken de çok güldüm çok güzel anlatmışın yaşadıklarını

Unknown dedi ki...

Sagolsunlar arkadaslar cok yardimci oldular. Ama ne yalan soyleyim yorgunluktan uyuyamiyorum su anda.

Deli Anne dedi ki...

canım ya, şu yaşında 40 yıllık anneler gibi girişmişsin işe.. islim kebabı nedir yahu! ben bu yaşımda ismini zor duydum, sen yapmışsın maşallah.. eline sağlık Gülom.. Vahap çok şanslı.. öperim

Unknown dedi ki...

Utandirmaayiin beni :) Bisey yok onda hasla hasla sonra firina at, sonra patlican kizart falan filan iste :) Vahap, gicik o adam bee :)

öznur-ata dedi ki...

vay vay vaayyy kuzum bu ne:) deli annenin dediği gibi ben de hiç yapmadım islim mislim:))fotolara bayıldım..buarada herşeyi bi yere dandini durumu ben de de mevcut..ama Ata'nın etkisi çook..ondan sakla..ortadan kaldır..hoop ee nereye koydun öznur????öptüm cihan'ı ve seni..tulumu yine harika yakışıklımın :))

kiymetligunler dedi ki...

canim, ne kadar buyuk bir keyif ile okudum yazini inanamazsin! Sabah hemen sayfana tik yaptim, Gul yazmismi diye, haberin olsun mubtela oldum:)))
Masallah, 3 aylik anne 2 aile yemege aliyor, ornek kadin oldun benim icin!
Yemekler basit degil sunum SIK, masallah!
Kizlar cok sekerlermis ama senin oglan cok tatliiiii.
au revoir??

Unknown dedi ki...

Oznur'cum :) yine sen atadan dolayi oylesin ben dogustan :(

Kiymetligunler :) utandirmayin beni :) benimkide normal seyler iste :)

New York'tan dedi ki...

Masallah taze anne, bebekle misafir agirlamak kolay is degil, yemekler harika gorunuyor tarifini alalim olmaz mi :)

Oglusun buyumus fotograflardan farkediyor :)

Unknown dedi ki...

Evet gercekten zordu birdahaki sefere caya alacagim :) Tarifi veririm cok kolay :)

Adsız dedi ki...

İslim kebabı !! Muhteşem bir tad annem ayda bir yapar.Ama humusa bittim ben.Annem humus TR'de en çok Antakya'da yaygındır dyor orada öğretmenlik yaparken çok rastlıyormuş:)

Unknown dedi ki...

Islim'i bizim adam cok sever :) Guzel yapilinca yeme de yaninda yat tarzi, humus benimde vagecilmezlerimden. Aslen arap yerlerinde cok gordum antakyada cok arap oldugunu duymustum belki o kulturden aliyorlardir.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...