19 Ocak 2011 Çarşamba

Dun Bugun Cihan Deli Cihan....

Evet dunden hepiniz hatirliyorsunuzdur yorgun savasci Gul'u. Savas ayni sekilde devam ediyor. Dun gece 1 gibi Cihan uyudu, yataga gittik, 3 saat uyudu. Sonrasi malum. Tabi bu arada kendimi cok kotu hissettim. Cocugun karnini doyurdum, gazini cikardim. Yatakta yanimiza koydum ve hadi bana eyvallahh... Gozlerim gidiyor. Cihan mizmizlaniyor, Vahap surekli yazik cocuk nefes alamiyor, yazik cocugun burnu kapali. Bende tik yok. Evet oyle seklinde mirildanmak disinda. Vahapcigim asagiya indi, burun spreyini ve pompayi aldi. Bende ondan kalan yere serildim. Cihan'in burnuna spreyi slkmaya calisiyor. Ama nerdeee!! Cihan birakmiyor. Ben sesleri duyuyorum. Tahminimce 10 dk. gecti Hala spreyi slkmadi ;)) Ayy cok komik. Baktim olacak gibi degil, dondum Cihan'in kafasini tutaraktan spreyi slktim. Pompayla sumukleri cikardik :) Bu noktada ekip calismasi yapiyoruz. Cihan mi? Bas bas bagiriyor. Saat 5 bucuk oldu tabi. Vahap zaten 6'da kalkiyor, ben asagiya iniyorum dedi. Yazik adamcagiz 4 saatlik uykuyla ise gitti. Cunku dun gece Cihan cok kotu agladigindan o da uyuyamamisti.

Aklima arkadaslarim geldi Esleri hicbirseye dokunmazlarmis. Hatta bir arkadasin esi kulagina tipa takip yatarmis. Cocuga bakmak annenin gorevi adam da calismali mantigindan mi geliyor. Vahap, Cihan gece bir oksursun benden once firlar. Birde Cihan sanki genzine birsey kacmis gibi oksurunce Vahap nasil kendini besige dogru atar ben bile henuz bir anlam veremedim.

Gecenlerde D-vitaminini verirken Cihan'i kaybediyorum sandim. Yine genzine kacti. Nasil oksuruyor, aslinda oksurmuyor tuhaf sesler cikariyor. Vahap hemen elimden kapti cocugu birseyler yapti. Cihan birden pismis kelle gibi siritmaya basladi. Ben cok kortum. Resmen korkudan agladim diyebilirim. Tabi bu olay aninda iyide bi azar isittim. Yok nasil veriyormusum. Neden cocugun bogazina kadar sokuyormusum. Falan filan. Sonra da bana bir bardak su getirdi.

Bu bogazina birsey kacacak ve biz ne yapacagiz korkusu son hiziyla vahapta devam ediyor. Sirf bunun icin bogazina birsey kacinca yapilan kurtarma hareketlerini ogrenecekmis. Bana oyle diyor.

Cok uzun oldu, ebruu kizacak :)
Hadi byee

20 yorum:

Unknown dedi ki...

Off o boğaza kaçma ve garips esler çıakrma yüzünden hep geç kaldım herşeye.Yutamaz boğazına kaçr diye eline ekmek , elma ve türevlerini vermedim.Blender kullandım ve aneli yedirmedim.Bedelini fena ödedim.Çiğnemeyi sevmeyen hazırcı oğlum var saçımı başımı yoluyorum.sen benim yaptığım hatayı yapma...Yüznüne üfledin mi refleks olarak irkilip kendisine gelir ,korma sakın , devam et...Bu çocukalr alemler tüm cinlikleri öğrenip demi doğuyorlar anlamadım

Unknown dedi ki...

Haklisin ama insan cok korkuyor. Ya yanlizken olsa oyle bir durum, sanirim ben korkudan kalp krizi geciririm :((

Mutfak Dili dedi ki...

Merhabalar. Hayırlı evlat olur inşallah Cihanınız. İlk çocuk her zaman elbebek gül bebek büyütülüyor. İkincilerde üçüncülerde hiç umursamıyorsun bile. Maşallah babada ilgileniyor. Benim eşimde hiç tın demezdi. Ağlarken neden çocuğu ağlatıyorsun diyordu. Sanki biz anneleri işi gücü yok seviyoruz onları ağlatmaya. Yardımcı olmuyorlar bari sussunla yok susmazlar. Allah kolaylık versin.
Siteme bıraktığınız o güzel sözler için teşekkürler. Vaz gecmeyin ingilizce öğrenmekten. Burda öğrenmek daha kolay çünkü her yerde o dilde konuşuluyor. Kolay gelsin.

Unknown dedi ki...

Gercekten cok dogru. Sanki bizim cocuklarimiz degiller. Sitenizi cok beyendim. Uzmeyin sizde kendinizi.

Mutfak Dili dedi ki...

Mesajınızda azerice ə kullanmışsınız. Yazılarınızı ve kendi geçmişinize aid resimlerinizi görmesem size azeri diye bilirim. Yoksa ?

. dedi ki...

Tüm postlara ortak yorum yapayım dedim :))
Öncelikle doğum günün kutlu olsun,sevdiklerinle güzel bir ömür geçirmeni dilerim...
Çocuk büyütürken babnın yardımcı olması güzel bir durum,benim eşim için ne yardım etti diyebilirim ne de etmedi öyle arada bir durum bizimki ama senin adına sevindim eşinin yardımcı olmasına.Bir de dillerini tutabilseler tadından yenmez değil mi :))
Sevgiler...

aslı dedi ki...

sıkma canını. bütün çocuklar bu şekilde. Çınarcıkta küçükken 2 kere öyle boğazına d vitamini ve süt kaçtı. 7. ay gibi esas boğaza kaçma zamanı. çiğneme güdüsü bu dönemde gelişiyor. sen iyi niyetin ve sevginle, çok güzel büyütürsün oğlunu tatlım.

firdevs dedi ki...

benim en sinir oldugum sey cocuga anne bakar lafi . cok sukur benim esimde tam bir anactir :p

bence bogaza bir sey kacinca ne yapmaniz gerektigini ailecek ogrenin , ailecek huzura erin :))

Nil dedi ki...

desene seninki de 32 dişi çıkana kadar eline bişey vermez çocuğun :) bu arada bizim baba da fosur fosur uyuyanlardan

İkiz Annesi dedi ki...

Allaha şükür bu konuda hakkını yiyemem tabi iki tane olmasının da etkisi var ama çalıştığı geceler hariç beni hiç yalnız bırakmazdı geceleri sağolsun.Boğazına kaçma konusunda da çok korkma en fazla parmağını boğazına sokmak zorunda kalırsın ben kızlardan iki kere öyle şeker çıkarmak zorunda kalmıştım.Allah darda bırakmasın inan dünyanın en soğukkanlı insanı olunuyor bir anda.
İçimizdeki Karnavala katılıyorum sakın taneli vermekten korkma sonra çok sıkıntı yaşarsın onlar nasıl olsa öğreniyorlar çiğnemeyi.Benimkiler yürüteçteyken ellerine ekmek,havuç,gevrek ne varsa verirdim hem çıkan dişlerini kaşırlardı hemde çiğnemeyi öğrenirlerdi.Maşallah şimdi herşeyi yerler.
Kolik konusuna gelincede sabır arkadaşım sabır bu günlerde geçecek çok zor ama sabır etmekten başka çare yok maalesef.
Sevgiyle kal Cihana kocaman öpücükler:)

Deli Anne dedi ki...

ahahah sonuna güldüm.. ebru hepimizi gerdi ahaha

geçmiş olsun Gülom ayrıca

Unknown dedi ki...

öncelikle u kulağına tıp takan babaya önce kocaman bir YUUUUUUUUUUUUUUUUUUHHHHHHHH diyorum biyolojik baba

oğaz kaçma konusunda şimdi böyleyse ek gıda da seni düşünemiyorum.ben bile soğukkanlı olduğumu sanırdım taki püre yediriken oğlumun aldığı şekle kadar önce sırtına vura vura(bu arada o vurmayla birşey olmadıysa birşey olmaz ya neyse)ağzındakileri kusturdum sonra elim ayağım zangır zangır titremeye başladı oğlumu kenara bıraktım o ağlıyor ben ağlıyorum .ama böyle diye hiç kolaycılığa kaçmadım tanelide yedirdim şimdi maşallah her şeyi yiyoruz.eminim sende üstesinden gelirin.insaoğlu başına gelecek hertürlü sorunla başacıkabilecek güce sahipmiş yeterki soğukkanlı davranabilsin
sevgiyler

OZLEM ANNE dedi ki...

hahah anne bana siz gercekten alemsiniz.. benimkinede su son ay 2,5 ml calpol vermek zorunda kaldim, ister istemez ya cocuklar bunu cikariyor yada birden bogazlarina kaciyor , o kadar uzmeyin kendinizi lutfen :) bunlar cin gibi masallah :) ha birde burun acici icin super bir ilac , KARVOL kapsulleri... 3. aydan itibaren bebeklere verilebiliyor, ben ozellikle geceleri bir tane kapsulu bir mendil uzerine sikiyorum ve basinin yanina koyuyorum... MUHTESEM BIR URUN.. bunu yine bir bardak sicak su icine damlatarak da buharlasmasini saglayarak ta yapabilirsiniz burnu tikandiginda ama ben ilkini tercih ediyorum cunku cevrede sicak su dolu bir bardaktan korkuyorum.

Sitare dedi ki...

ayy çok alemsiniz siz be güzelim,kameraya alsak 30 dklık dizilerden çıkar:)

ahsen58 dedi ki...

o buğaza kaçma benim başımada çok geldi oğlum beni emerken süt boğazında kaldı ama ben nasıl korktum nasıl ağlıyorum bir şey olacak diye allahtanki çabuk geçti bir de hiç uyku sorunumuz olmadı çok şükür en fazla gece 3 veya 4 kere kalkar emzirince geri uyuyor inşallah seninkininde uykusu biran önce düzelir uykusuzluk çok zor

Unknown dedi ki...

Hosgeldin ebrulu gunce :) Esimin hakkini yememeliyim, adam cok ilgili. Ama evet o dil yokmu o dil :((

Asli insallah.

Firdevs : sorma ya, cevremdeki kadinlarin neredeyse tamami bu sekilde, bende kendimi bir ise yaramaz, uykusundan bile uyanamayan biri gibi hissettim.


Kucuk mucizem : sorma sorma eminim vermez :)))

Ikiz annesi : ben dusunemiyorum, cihan'in eline ekmek vercem, vahapin yuz ifadesi gozumun onune geldi :))


Deli annem :he valla.

Sezobigo : valla tipa takiyormus adam. Bide bunu anlatiyordu.

Ozlem anne : o ilk dedigin markaya bakacagim. bakalim burada varmi

sitare aman cekmeyin, rezil oluruz :)

Ebru dedi ki...

eş konusunda ben de şanslıyım benden önce zıplar gece bir şey olduğunda. İlk kez kustuğunda fışkırmıştı ve ben onca kitapla hazırlık yapmıştım herşeye ve ölecek sandım. Ağlamıştım.
evham annelerin ortak sorunu sanırım.
Canım benim kızmıyorum gülümsedim sonunda hatta:))Gerilmeyin öyle ya da böyleokuyorum geç de olsa.
Cihanı çokkk öpüyorum seni de.

neselihaller dedi ki...

kulağına tıpa takan babalara pes diyorum, oha çekiyorum...

neyse şekercim spray olayı biraz sıkıntılı bir iş...biz de çocukları zor alıştırdık ama alışıyorlar...öpüyorum kocaman

Unknown dedi ki...

Ebru sana da cok gecmis olsun tekrardan. Eminim bu gibi seyler daha cok basimiza gelecek. Sogukkanli olmak lazim.

Fen liseli kadin :)) Sprey gicik ya daha iyi cozumlere ihtiyacim var.

keyf_i sibel dedi ki...

geçmiş olsun.yalnız bu konuda daha cesur olmak lazım.içimizdeki karnavala katılıyorum.bu bebeler son sistem bebeler.herşeyi biliyorlar...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...