25 Ocak 2011 Salı

Hasta baba! Ve Mim

Basligi yazarken dedimki hastalik lafini gorunce kimse yanasmayacak buralara :))
Dun gece Cihan uyumayinca bende uyku sersemligiyle zivanadan cikmis anne moduyla soylenmeye basladim. Vahap'ta cocugu azarlamalarima dayanamayip o basi agrili sekilde asagiya goturdu bende yataga hiiicc utanmadan kuruldum. Hatta guzelcene uyudum. Tabi saat gece 12'ydi 6'da uyandim. Tabi sonrasinda kendimi cooookkk kotu hissettim. Uyku esnasinda ben sanki baska bir insan oluyorum. Kotu biriyim sanirim. Ama sabah Cihan'i  aldim ve Vahap 12'ye kadar uyudu.
Gerci o gecede uyumus, cocugu butun gece salincakta birakmis. Nasil ici el veriyor anlamadim. Ben 2 saatten fazla birakamiyorum. Neymis baska turlu uyumamis. Ne var bende insanim, uyumayi istemek benimde hakkim.
Sonra kepekli tost ekmeklerimizle bol kasar ve sucuklu tost yaptik. Ve Osssmmaaannn olmediii!!! Ay ben bu aralar cok duygusalim herseye agliyorum. Olecek diye cok korktum, Ali Kaptan'a cok kufrediyorum sanirsam.
Ciktik disariya... Vahap,in doktor randevusu vardi. Bende disariya hergun cikma projem kapsaminda onunla ciktim. Doktorun yeri hemen evin yaninda. BU sefer arabayi aldim, ama cok zordu. Karlar bazi yerlerde tas halini alinca Vahap kaldirmak zorunda kaldi puseti. Tek basima olsam yapamazdim. Orlando marka yaprak alacaktim, sarmada cok iyi oluyor digerleri bi ise yaramiyor, kalmamisdi. Bu arada cekilen fotolar.

Babamizla yakinda sac bas kavga edecegiz, hava cok guzel 5 mi 4 derece mi ne. Birak ustu acik kalsin. Yok ya ruzgar carparsa. Ruzgar yokki Vahap... Mavi battaniyemizde halalarimizin el emegi goz nuru. Tigla yapmislar. Ve ben onun uzerine yanlislikla kahve doktum. Nasil cikar napmali fikri olan varsa lutfen yardimci olsun. 1 damlacik geldi sadece :((

 Karlar altinda kalmis bu arabalar. Sanirim sahipleri pek umursamiyor.
 Donuste Vahap aldi. O kadar hizliydiki sanirsinizki cocuk donuyor :))
 Sapkasi gozune gelince deliriyor resmen.
 Kahve icelim :)

 Komsunun evi, karlar ilgimi cekti. Bunlarinkinin onu daha uzun oldugu icin daha cok kar temizleme olayi. Yazikkk!!

Sonra Vahap'la diger markete gittik. Arab marketine.Orlando almayi kafaya taktim ben birkere. Aldikda.
Vahap kasaba gitti bende arabada can slklntisindan bol bol fotograf cektim, tabiyki cihanin :)
 Agzimizdan da tukuruklerimiz selale misali akiyor.


 Ve hizimi alamadim. Vahap'in arabasini cekeyim dedim. Arabasi ne kadar temiz gorun :)

 Sonra Safeway'a gittik. Orasida baska bir alisveris yeri. Vahap orayi sever, neymis efendim posetlere biz koymuyoruz, birde sira da bekleme uzun surmuyor.


Once arabada Vahap'i bekleyecekdik. Yine fotograflara kaldigimiz yerden devam ettik. Cihan guzel poz veriyor ;)




Sonra bizde girdik cunku ilaclarin hazirlanmasi 30 dk. surecekmis.  Bu arada et reyonundaki mantarlar gecenlerde Seyma'nin blugundakiler mi diye dusundum. Uzerinde portobella mi ne yaziyordu. Hazir herseyi icide sadece firinlamak kaliyor size. Ben hic bunlardan almadim. Gereksiz pahali geliyor. Kendim daha guzelini yaparim :) Hehee


 Veee Boguun ne giydimm... Inanmayacaksiniz ama uzerimdeki sey dogumdan sonra fermuari kapanmiyordu, simdi KAPANIYOR!! 68 kilo olmusum. Hemde deliler gibi yedigim halde. Yuppiii!!! Yarindan itibaren hergun 1 saat spor yapacagim evde. Cok kararliyim. Ama fotoda hala iri kelebek modundayim.
 Vee Bizim tukuruklu efendimiz. Cok sekerr yaa....
Cok uzun bir post oldu. Hala devam edenlere hediye gonderecegim ;) adreslerinizi mailima atin :)))

Mim'e gecelim sevgili sezocum benide mimlemis. Cok sagol.
Ben kimseyi mimlemeyim diyorum cunku aklimda isim yok saat gece 1'e geliyor hemen yazip yatmak uyumak istiyorum. nede olsa 6'da kalkacagim.

Kendimle ilgili 7 sey yazacakmisim...

1) Herkesin hayatinda sorunlari vardir. Kimsenin hayati super degildir, kimseyi dertlerle bogmak istemem. O yuzden surekli olumlu olmaya calisirim. Insanlar bana nasilsin dediklerinde kotu bile olsam asla bunu yansitmam. Vahap der, kimse kimsenin sorunlarini surekli dinlemek istemez.Tabi annelikle beraber basima acilan onca sorunlar haric, herkesle bunu konusuyorum.

2) Insanlara cabuk inanirim. Sonra genelde kotu seyler gelir basima.

3) Uykuyu cok severim, uyanmam gereken saat disinda uyandigimda canavara donusurum. Mumkunse sabahlari bana kimse dokunmasin derim. Vahapcim az sabahlari benim terslemelerime maruz kalmadi. Ama Cihan'imin sabahlari bana gulen yuzu herseyi unutturuyor.

4) Itiraf etmeliyimki hala annelige ve evli bir kadin olmaya tam anlamiyla alisamadim. Bazen Cihan'i ozgurlugumu elimden alan biri olarak goruyorum. Ona karsi bile sinirli olabiliyorum. Sonrada dedigim cok kotu birsey diye kendime cok kiziyorum. Aslinda onu canimdan cok sevdigimi biliyorum. Ama bazi durumlarda elimde degil aklima geliyor.
Ev islerini yapmak ise isgence gibi geliyor cogu zaman. Neden hep ben yapiyorum Vahap niye hic birseye elini surmuyor diye cok kavga ettik. Ikizler olsa para verir yaptirirdim ne guzel.

5) Vahaptan surekli ilgi bekliyorum. Sevgi depom delik diyorum surekli dolmasi lazim. Bana guzel birsey soylemeyince agresiflesiyorum ve o gun muhakkak sacma bir sebepten bile olsa kusuyoruz, ama kusmelerimiz asla uzun surmez, vahap bana sirnasir affederim onu :)

6) Rahat bir insanim. Ne Vahap gibi kafaya taktiklarimdan saclarimi dokerim ne de annem gibi hastanelik olurum. Allah beni boyle yaratmis. Sorunlarim olur ama onlari hayatimin uc noktasina asla koymam.

7) Yemek yapmayi cok severim, yaptigim birsey kotu olunca hemen cope atarim, bir iki ay o yemegi bir daha yapmam. Yaptigim seyin kotu oldugunu bildigim halde Vahap elistirirse hemen oracikda alinirim :)) Dengesizim yani.

22 yorum:

BALLI LOKMAM dedi ki...

Maşallah çok tatlı:))) Uyku meselesine gelince tabiki bizimde hakkımız böyle zamanlarda illa bizimle sabahlaması gerekmiyor çocuğun ama ben babaya pek güvenemiyorum nasıl sizinki salıncakta bırakmışsa bizimkide ağlamasın yada uyanmasın diye yapılmaması gerekenleri yapıyor. Sonra biz sabırsız anne oluyoruz:(((

Ebru dedi ki...

Dur unutmadan Ballı Lokmam kullandığın şablondan mı bilmiyorum sayfanı işyerinde hiç açamıyorum hemen hata veriyor bir de yaruze ve dikkat ettim ikinizinki de aynıç

----
Gelelim gözde bebeğim cihan a ben onun salyalı ağzını öperim ya nasıl güzel gülmüş.Vahapı kınıyorum o ne öyle çöp araba olmuş.
Mimde dediklerin çok samimi ve bırak inanmaya devam et sen 'en soylu yanlış insanlara güvenmektir'
Öpüyoruz uykucu şirini ve oğlunu.
Not: anne dediğin az balık et olacak tahta gibi olmayacak verme kilo:)

Asahhara dedi ki...

Valla ben devam ettim :D Güzel bir post olmuş.Arabasını da acilen yıkatması lazım eşinizin :D
Mail adresimide vereyim bu arada:)
asahhara@gmail.com

:)
Sevgilerimle.

annelili dedi ki...

Fotolar çok güzel Gül, Cihan da çok şirin çıkmış...
Kendini yine samimi bir şekilde anlatmışsın...

Anne ve Bebisi dedi ki...

Cok sirinsin :))

hmm ayrica bak mail adresim; annevebebisi@gmail.com
hedaayemi bekliyorum haa deermisim :P

ahsen58 dedi ki...

uyku bizdede sorun olmaya başladı hiç uyku sorunumuz yoktu oğlumun dişleri yüzünden uykusuz kalıyorum ama eşim çok anlayışlı çok ilgileniyor maşallah bebeğinde çok tatlı çıkmış kız nasıl zayıflıyon sen yiyerekmi yoksa :)))

Nil dedi ki...

Vallahi eşine bravo. Kendin hakkında yazdıkların ne güzel.

Fotolar da süper olmuş battaniyeye bayıldım. halaların ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

Cihancık ne güzel pozlar vermiş öyle, gülümseyen hallerine bayıldım...
dengesizlik kadınların ruhunda var bence.Özellikle evlilik hayatımızda dengesizlikte bayrağı taşıyabiliriz....Keyfiniz bol olsun canım :)

aslı dedi ki...

Maşallah küçüğüme :) O kadar tükürük beni diş mi çıkartıyor acaba diye düşündürdü?

ZencefilliÇörek dedi ki...

heheheh ben early bird'um asla night owl olamadim. yani erken kalkmayi severim. bizde de benim esim senin gibi, sabahlari uyandirilirken baya bir ters olur :)))Cihan'in resimleri ne tatli oyle baya baya poz vermis :))
sarmalari yapmani dort gozle bekliyorum sonra da ben denicem. :))
eggroll'lar kizartmaya cok uygun pacangaya usenirsen yerine sigara boregi de yapabilirsin..

firdevs dedi ki...

sanki cikan birden degisti :) sanki baska bir bebek :))) bana oyle geldi :) battaniyenizde cok guzelmis :)

New York'tan dedi ki...

Guzel bir gezi olmus Gul:) bugun benimde esimle planlarim vardi ama karda disari cikar mi bilmiyorum , Cihan'in fotograflari cok tatli cikmis ozellikle gulerken ki hali, leke cikarticinsin varsa o bolgeye sIk citile, sonra yikarsin, Oxiclean guzel cikartiyor

Unknown dedi ki...

ya bu çocuk hep uyuyo üstteki resimler yalan söylemiyorsa(tabi uyanık olanları bilerek çekiyorsundur sen bakın uyanık demek için)sonrada uykusuzum diyorsun
cevapladığın için teşekkürler

keyf_i sibel dedi ki...

bazen cihana kızıyorum.özgürlüğümü kısıtlayan gibi görüyoprum demişsin ya. bende geçen sene doruğa bakarken bu hisleri çok yaşadım. 7:/24 küçük bir bebeğe bakmak.eve tıkanıp kalmak...kolay değil tamtersine stressli.o yüzden bu seni kötü anne yapmaz.böyle düşünüp üzme kendini.

bu arada sonuna kadar okudum hediyemi isterim.(hediyem en çoğundan gül ve cihan fotoları olsun lütfen)

neval dedi ki...

selamlar postu sonuna dek okuyup bir de yorum yazanlardanım.
bebiş neka tatlı ,cennet gülü onlar 2. ve 3. maddeye katılıyorum sabah kimse yaklaşmasın mümkünse,eşim yirmi yılda öğrendi ancak.
insanlara inanmaktan ve güvenmektense vazgeçmek istemiyorum ,bu yüzden ısrarla rencide ediliyorum

Unknown dedi ki...

Balli Lokmam : Uyku en dogal hakda sonra insan kendini kotu hissediyor.

Ebru : Ay gecenlerde bende agzini optum vahap bana ogrencsin dedi :)) Adam napsin kiz, insaat arabasi ha bire malzeme tasiyorlar. Temiz tutulmuyor sirf bu yuzden ikinci araba aldik :)Kizma kocama :(( Anne dedigin balik et ama es dediginde biraz goze hitap etsin yoksa ruslara kaptiracagim. :(

asahhara : o araba yikanmaz. daha gecenlerde misler gibi verdiler yine aldigi hal. isi geregi surekli malzeme tasidigi icin hep toz toprak halinde.

Annelili : tesekkure derim.

Anne ve bebisi : sirin ben :) sabah sabah guldum :))

Ahsen : valla bende anlamadim, tartilmiyordum haftalardir korkudan sonra ustume onu giyince ve fermuar kapaninca amaaaniinnn dedim.

Kucuk Mucizem : sagol canim.

Icimizdeki karnaval : Sanirim surekli degisken bir ruh haline sahibiz bu zamanlarda. Sagol tiyzesi cirkin oglumun fotolarini beyenmissin.

Asli : bence haber veriyor, eli hep agzinda, su disi bir goreyim yeni hediye gelsin diye bekliyorum :)

Zencefillli corek : Yok usenmem de ic malzemesi almayi unuttum. Deniyecegim bakalim nasil olcak.

Firdevs : Babasida oyle diyor, buyuyor sanirsam

Seyma : Leke cikarticim yok, aslinda her seferinde alacagim diyorum ama alamadim. Dedigin marka varsa alacagim. Cikin sizde havalar guzeldi gerci burada son birkac gun.

Yok sezocumm o hic uyumuyor fotografi cekerken gozleri kapali cikmis :))

Sibel : ay hediyeni gondercemde mail adresi yok :) hehe

Unknown dedi ki...

Hosgeldin Neval, ne guzel 20 yili devirmissiniz birlikte. Bizimkiside alisamadi. Mail verenlere gonderdim gonderecegimi, ver sana da gonderirim ama tabi oyle super harika bir sey degil :)

dilek dedi ki...

yesilkurbaa22@gmail.com hediyemi isterim bu biiiirrrrr, cihanın gözleri kısık gülümsediği 2. fotoya bayıldım bu ikiiiii, emzirdikçe kilo vereceksin demiştik bak veriyosun bu üçççççç, Ay nooolur kocan o arabayı yıkatsın/temizletsin bu da döörttttt:) öptüm sizi:)

Unknown dedi ki...

senin mail hata veriyor bu birr... Vahapcigimin arabasi asla temiz olmaz bu iki... Tesekkur ederiz buda ucc...

neval dedi ki...

sevgili taze anne; bir şey vermeye gerek yok,sağolasın yorumlara verdiğin candan karşılıklar yeter
hayırlı akşamlar

dilek dedi ki...

Aaaaaa yeni mail vereyim şekerim yesilkurbaa22@hotmail.com :)

Asahhara dedi ki...

Mailime gelen güzel hediyeniz için çok teşekkür ederim... Bir dahakine ev adresimide yollarız :D Siz isteyin yeterki :)))
Sevgilerimle.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...