5 Ocak 2011 Çarşamba

Heryerde O var...

Aşk, her renkte, her düzeyde, somut güzellikle bağlantılıdır. schopenhauer'ın deyişiyle: "sevgilinizin yaşına bir yirmi yıl daha ekleyin de onun duygularınızda bıraktığı doğrudan etkileri gözlemleyin."
Ali Sheriati'yi hic okudunuz mu? Ben hic okumamistim Vahap'i taniyana kadar. Ismini bile bilmiyordum. Vahap onun Kevir kitabini cok anlatir. Okumadim, ama parca parca hep gordum. Vahap Iran edebiyatina cok duskundur. Ali Sheriati aslinda 20. yy filozoflari arasina girebilirdi. Adamcagizi gencecik yasta vurdular. Onun dini ele alis tarzi cok farliydi, onun bir kitabinin sanirim on sozunu Jean-Paul Sartre yazmis. Ve demiski " "I have no religion, but if I were to choose one, it would be that of Shariati's." . Yani inandigim bir din yok, ama birini secseydim, bu Ali Sheriati'nin ki olurdu. Vay be ne ceviri yaptim. Bu cumle aklima Ainstein'i getirdi. Demisya hani " Benim tanim Spinoza'nin tanrisidir" diye. Spinoza panteist olduguna gore, yani tanriyi kendi basina ayri tutmuyor. Evrenle bir tutuyor. Acaba Ainstein'da mi Enel Hak'ciydi. Sonra merak ettim, Sheriati'nin dini dusuncesini. Kitabini alsam mi? Alayim alayim, onu da okuyayim. Yani Sartre ki hic bir dini kabul etmiyor, ama onunkini beyeniyor. Gerci Ainstein'in lafini calmis ama olsun. Neden Spinoza'ninkine inanmiyor peki. Merak ettim, kesin okumaliyim. 


Nerden cikti bunlar. Hee tamam. Kevir'de sevgi uzerine cok guzel anlatmis. Aksama sevdigine guzel soz soylemek isteyen varsa buradan bakabilir. 


Dun aksam surekli eski fotograflarima bakip bakip, ufff, offf, Allahim ben nasil bu hale geldim diyorken, askim, sen hep guzelsin. Anne oldun, bak benim gozumde daha bi degerlisin gibi seyler diyince ayyy bi simardim. Hemen cocuk gibi kendimi Vahap'in yanina attim :) Okudukca anliyorum ki, sevgi gercekten cok guzel birsey. 

8 yorum:

New York'tan dedi ki...

Hani bir sarki vardi hava da ask kokusu var diye basliyordu gerisini bilmiyorum :)

Beni felsefe kitaplari sarmiyor, okuyamiyorum. :)

Ebru dedi ki...

bir de böyle güzel anlatmak daha güzel:)) Ehh be genc kadın kitaplıkta okunmamış kitaplar çok kocanın kitaplar zaten belimizi kırdı bu ay sen aldıracaksın şimdiden 2 tane.
Merak ettim hem de çok. Senin sorgulaman iyice arttırdı merakımı.
Öptük sizi.Çevri de çok hoş zaten böyle anlık fotograflar gibi cümleler olunca ben bitiyorum orada.

Unknown dedi ki...

New York'tan : Zevk meselesi, severim felsefeyi. Benide polisiye kitaplar sarmaz mesela, izlemeyi tercih ederim

Ebru : :)) Valla bende merak ettim, listeye bide kevir'i i eklesem diyorum. Vahap iflas edecek.

İkiz Annesi dedi ki...

Merak ettim doğrusu kitabı da yazarını da yakın zamanda edinmek gerek:)
Bu arada maşallah aşkınız daim olsun..
Sevgiler..

Unknown dedi ki...

Gercekten edinmek lazim.

Deli Anne dedi ki...

Benim koca da koskocaman halime bakmayıp güzel bulur ya beni ben de o zaman çok şımarırım:)

Unknown dedi ki...

Seviyorlardir bizi yaa :))

Nil dedi ki...

Hallacı Mansur tadında bir kitap sanırım. Bana onu anımsattı nedense. Listemdeki kitapları bitirdikten sonra ekleyebilirim listeme ama felsefe benim de tarzım değil ki. bayıyor. Sofi'nin Dünyasını atlaya atlaya kaç günde anca bitirebilmiştim.
Kocacığımın gözünde Angelina bile p.k yemiş benim yanım da :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...