1 Ocak 2011 Cumartesi

Yeni Yil, Eski Yil...

Bir yil daha geldi gecti. Acisiyla tatlisiyla ben cok sevmistim 2010'u. Vahap'a artik hic donus bileti olmaksizin kavusmustum, Cihan'imi almistim kucagima, annem geldi buralara evimi gordu. Dusundumde, gecen yil, yil basi partisine gittigimizde 1 aylik hamileydim. Ama ben bilmiyordum, bugun ogrenmistim. Simdi Cihan'im yanimizda. Neler geliyor insanin basina 1 yilda. Kolaymi, biz bir aile olduk. Hemde cekirdek aile. Bugun yegenim Achilles'in dogum gunu, bundan 5 yil once yil basi gecesinde dogmustu. Gercekten yilbasi eylencesi olurken sancilari basladi. O gece dogdu. Simdi Ares -ikinci kardes- yolda, haftaya bekleniyormus. Ailemiz buyuyor. Kuzenimin esi de hamileymis.

Dun cok guzel gecti. Tabi bendeniz yeni birsey kesfettim, bunu daha once kesfetmemis olmamin nedeni ailemin hep yil basi gecesi calisiyor olmasiydi. Malum, restoranci olunca, yil basi geceleri nimet kivaminda oluyor. Neyse, kesfettigim sey, aile icinde gecirmek cok zevkliymis. Hic gerek yokmus disariya cikmalara, birkac aile toplanacak, tabi kafa dengi tarzinda super.

Bu arada, deli annecigimin kulaklarini cinlattim. Semiha abla'nin esi kizlarinin kucukken yaptigi komik birseyi anlatiyordu, bunlar yabancilarla konusma demisler, bir gun bakmislar kiz sitenin guvenlik gorevlisinin orada bir yabanciyla guzel guzel konusuyor, babasi kizim ben sana yabancilarla konusma demedim mi demis :) O da, baba artik yabanci degil tanistik, demis :) Benimde aklima Selim'cigimin yabancilarla konusma olayini giris cumlesi oalrak kullandigi geldi.

Tabi kotu badirelerde ( dogru mu yazdim ) atlattik. Kazandibi yapayim dedim tatli olarak, borcamda. Dibini yakarken borcam bir patladi. Resmen paramparca oldu. Mutfagin dort bir yani muhallebi oldu. 2 saat temizlemekle ugrastim. Tabi ellerime giren camlari ve akan kani hic saymiyorum. Sukrediyorumda, iyki Cihan yokmus. Karar verdim ne olursa olsun Cihan'i yanimda mutfaga goturmeyecegim. Hic aklima gelirmiydi o sekilde patlayacagi. Taa salona kadar uctu parcalar.

Neysem, cok konustuk birazda fotolara bakalim.

On hazirliklarim. Aslinda elmali kurabiyede yaptim ama foto cekmeyi unuttum :) Tuhh!!

 Patlican ezme
 Kirmizi fasulye salatasi.
Geleneksel kanarya, Seviyorum ben onu.
Herkes bu yemegime bayildi. Sarapli kuzu. Gercekten guzeldi.
 Miran ve Cihan. Miran cihan,in ayaklarini yemege calisiyordu. Cook komikti. Daha disleri cikmamis, sanirim kasiniyor. Kendisi 7 aylikken dogmus, masallah toparlanmis.
 Soframiz nasil. Acik bufe tarzinda yaptik. Boylelikle kimse helak olmadi servis yetistireyim diye. Vahap'im nasil da itinayla seciyor.
 Miran oglusuma hiicc rahat vermedi. Eee! Abi olmak kolay mi.
Hindi'mizde superdi. Yanliz ici doldurulmus degil. Burada tartisilinir bir konu oldu. Icine ic koyunca, hindi tam pismiyormus o zaman canli bakteriler oldugu icin tehlikelimi neymis. Hindi pisirmekte artik zor degil, sosu icinde, uzerinde hindinin kilosuna ve boyuna gore ne kadar firinda kalacagi da yaziyor. Birgun bende deneyecegim.

Erkekler hayatlarindan memnun. Semiha Abla'nin babasi. Cok iyi bir amcaydi. Ben cok sevdim. Bu arada Vahap 3 bardak raki goturdu. Iyiydi. Ben hic alkol almadim. Ne de olsa emziren bir anneyim.

23 yorum:

öznur-ata dedi ki...

canım öncelikle sağlıklı, mutlu,huzurlu yıllar diliyorum...fotoğraflar harika...yemeklerin tarifini mutlaka istiyorum...kocaman öptüm

Kiraz Çekirdeği dedi ki...

Yemeklerın tarıfını versen de yapamam ben cok guzel olmus sıcaklık var dostluk var bebısler var her sey var bu yazıda! Cok tesekkur ederım

Unknown dedi ki...

Sagol canim :) Veririz bir ara tarifleri

Unknown dedi ki...

Kiraz cekirdegi, yaparsin cok kolaylar. Ben pratik kadinim :) hersey kolaydir :) Dostluk guzel sey. Bebisler de cok seker :)

Ebru dedi ki...

Yemekler ve masanız çok güzel görünüyor ellerine sağlık ve afiyet olsun. Geçmiş olsun borcam kazsı için de. Keyifli br akşam olmuş hep keyifli gitsin yılın da:)
Ben de sadece 1 kadeh rakı içtim:)
Cihanı öp olur mu? Miran da çok sevimli görünüyor.

Deli Anne dedi ki...

ah canım.. benim de kulaklarım niçün çınlıyor dedim.. nezle olmuştum ona verdim ama meğer Gülom beni anmış:) Selim'i daha doğrusu.. Tekrar yeni yılınız kutlu olsun Gülom.. Allah çekirdek ailenizi arttırsın :)

Ve evet 2010'da senin için çok şey değişmiş.. benim için de 2006 öyleydi. Selim doğdu, Moskova'ya taşındık. Kerim de büyük bir sıçrama olmadı yalnız.. delirdik sadece biraz daha.. öperim

Nisamu Style dedi ki...

Taze Anne mutlu yıllar,yeni yılda herşey gönlünce olsun:)

Bu arada çok geçmiş olsun.Allah korumuş...

Masa harika görünüyor,ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

Nehir Ida : Hepimiz icin ayni :) Umarim hersey gonlumuzce olur. Miran'la tanismamiz iyi oldu, Cihan bu sekilde, yasitlariyla buyumesi onun icin daha saglikli olur. Ehliyetimi alayim, slk slk gorusuruz.

Deli Anne'm : Benim icinde sanirsam 2010 senin 2006'in kivaminda olacak :) Bende yeni yilinizi tekrardan kutluyorum.

Nisamu : Valla Allah korudu gercekten. Allah daha kotu seyler vermesin.

İkiz Annesi dedi ki...

Mutlu yıllar dilerim canım öncelikle.Yemekler harika görünüyor ellerine sağlık.Borcama gelince nazar varmış o çıktı diyelim bu arada ufak bir tavsiye ben kızlar yürümeye başladıklarında mutfak kapısına bariyer yaptırmıştım zira Melisa çok hareketliydi bir gün çay demlerken hala nasıl yaptığını anlayamadığım bir şekilde çaycıyı devirmeyi başardı o kadar hızlı kolundan tutup çektim ki yoksa yanıyordu baştan aşağı.
Tavsiye ederim iyi oluyor.Çok geçmiş olsun.

Unknown dedi ki...

Canim cok gecmis olsun gercekten kaza geliyorum demiyor. Ama ne yazikki bizim mutfagin kapisi yok. Acikcasi burada hic kapili mutfak gormedim. Ahhh turk mutfaklari burnumda tuyor.

New York'tan dedi ki...

Gul hanimcim ikramlar harika gorunuyor masallah :)

Ben de yasamistim bir borcam kazasi ilk Ny geldigimde ahh ahh bendekilerde asure vardi temizleme olayi en kotusu her yer yapis yapis olmustu, gecmis olsun :)

Unknown dedi ki...

Tesekkur ederiz Seyma :) Asureyi dusunmek bile istemiyorum. Cok gicik bir durum.

kiymetligunler dedi ki...

Canim, gecmis olsun! Mutfakta olur kaza ama Allahtan Cihan yaninda degilmis, verilmis sadakaniz varmis!
Bu arada ellerine saglik, super bir sofra! Kanaryanin ne oldugunu bilmiyorum, en kisa zamanda tarifini beklerim:))

firdevs dedi ki...

bir patlican sever olarak ezme tarifini ve diger tarifleri bekliyorum :) bu kadar hamarat oldugunu bilmiyordum :))))

borcam nasil patladi ? ben de cocuklarin sutunu hep borcamda isitiyorum da , o yuzden tirstim !

mutlu yillar :)

ahsen58 dedi ki...

canım allah korumuş çok geçmiş olsun yemeklerde çok güzel görünüyor ellerine sağlık tariflerini bekliyorum 2010 yılı benim içinde çok güzel geçti inşallah 2011 yılıda böyle güzel geçsin canım

Profösör dedi ki...

Bakalım 2011 nasıl bir yıl.. Göreceğizz..

Unknown dedi ki...

Kiymetligunler :Cok sagol. Kanarya cok basit bir olay. Veririm bir ara.

Firdevs : Valla benimde daha once hic basima gelmedi, ama acaba ben farketmeden su filan mi geldi anlamadim. Biliyorsun mezeler hem basit oluyor, hemde tadindan gecinmiyor. Bende patlicana bayilirim. Hele kozde baska.

Ahsen : Sagol Ahsen. Umarim hersey gonlumuzce olur.

Profosor : 2011 pek hizli olmayacak kanimca, okula ara verecegim, oglusumun buyumesine sahitlik yapacagim :)

annelili dedi ki...

2011 size daha çok güzellik getirsin.
Kanarya nedir merak ettim...

Ebru dedi ki...

Taze annem karar süper daha gençsin biter okul. benim koca 39 yaşında hala okuyor bir yıl ara her ikinize de iyi gelir.

Unknown dedi ki...

Annelili : Vercegim tarifini cok yakinda :))

Nehir Ida : Evet bende iyi bir karar verdigimi dusunuyorum ama daha okulla gorusmedim. Umarim bir sorun cikmaz.

Nil dedi ki...

Gül maşallahın var. ben yine hazıra kondum kayınvalidemlere gittim. Ama ben de çok istiyorum evimde böyle tatlı telaşların yaşanmasını. mutlu yıllar canım

Ebru dedi ki...

Çıkma ihtimali var mı? Üni.değil mi? Burada dondurulabiliyor kayıt umarım orada da olur. Bundan iyi gerekçe mi olur bebeğin var:)Yoksa derse getiririm de.Bazen pazarları çağırıyorlar ida da gelirse olur diyorum yok yok tamam başka birini bulalım diyorlar:)

Unknown dedi ki...

Kucuk Mucizem : Aslinda bana sen hicbir sey yapma dediler de, ben dururmuyum yaptim :) Sana da iyi yillar.

ebru : :)) Ben buraya ogr. Vizesiyle geldim, Vahap'la evlilikten dolayi oturum almam 1 yili gececek diye. Simdi ocak 21'e kadar oturumumu alacagim, eger international student konumunda olursam kayit dondurma yok. Ama oturumu olan ogr. konumunda olursam dondurabiliyorum. Bence oturumumu gormeden ikinci secenegi kabul etmeyecekler. Buyuk bir ihtimalle kaydim silinecek. Tekrar basvuru yapmam gerekecek. Bende ondan dolayi cok tedirginimm.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...