18 Ocak 2011 Salı

Yorgun Savasci

Genciz dedik, kipir kipiriz dedik ama sanirim pil bitti. Doldurmak zor oluyor. 4 gunden beri 2'de 3'de yatip, sabah 4'de 6'da kalkiyorum. Sonra geri yatmiyor kucuk beyimiz yanima aliyorum, yanima aldigim icin bu sefer ben cok kasinti uyuyorum. Birkeresinde basima cok tuhaf birsey geldi. Kolum Cihan'a carpmasin diye alta koydum, bir uyandim, kolumu gercekten hissetmiyorum. Kolum lastik gibi asagiya dustu. Bir an kolumu kaybettim sandim. Sonra karincalasti ve duzeldi.
Simdi 3 gunden beri sanki Cihan'in kolikligi siddetli sekilde artmaya basladi. Vahap su anda cikolata, cay, kahve, soda vs... gibi seylerin cocukta kolikligi fazlalastirdigini soyluyor. Bunaltiyor beni. Simdide kafeinsiz cay alacagim sana yine diyor. Almasa da olur. Kahve de icme diyor. Bir kahve zevkim vardi hamilelik girdi o bile öldu.
Sorunlar bitmez.
Bugun bir arkadasim dogum yapmis. 33 haftalikti. Kizi oldu. Onu ziyarete gittik. Bebegi goremedik, kuveze almislar. Nurancigimin adina cok sevindim. Canim benim 4 kere dusuk yapti. Bu bebek onun icin cok onemliydi. 38 yasinda kendisi. Cok kilolu bir bayan. 100 kilonun uzerinde. Cok zor bir hamilelik oldu.

 Guzel bir cicek aldim. Kendim icin asla almam ama isin ucunda deger verdigim arkadaslarim varsa en guzelini almak isterim.
 Bu balonlarin uzerinde It's a girl yaziyor. Ben dogum yaptigimda kimse bana getirmemisti :(( Yan tarafimdaki kadinin bolumu pespembe olmustu balonlarla. Cok ozenmistim :) Sonra kendi kendime amaaaannn bizimkiler ne anlar it's a boy'dan diyerekten gecistirdim. Ama ben nurancigima aldiimm :)) Hemide iki tanee yaaa...
Not : Uzerimdeki kapsonlu askimin ikinci birthday hediyesi. Cok cici oldu, ama birazcik kilo versem daha guzel olacak.

Ailemizin canavari... Tam sopalik... Cirkin ordek yavrusu. Yakinda taze anne adimi cirkin ordek yavrusunun anasi olarak degistirecegim...

27 yorum:

gutguturuna dedi ki...

hiçte bile cihan çokkk tatlı çok yakışıklı bi bebek annesi..tam çıtır çıtır yemelik aylarında hem..cızz haksızlık etme prensimize..gece uyuyamamana çok üzüldüm..umarım geçicidir..tez zamanda kuzunun uykuları düzene girer inşallah..arkadaşının bebişide hayırlı uğurlu olsun..rabbim analı babalı büyütmeyi nasip etsin..

Ebru dedi ki...

Cihan mı çirkin. Dettt.
Arkadaşını tebrik ediyorum canım bebek de bir an önce sağlığına kavuşur inşallah.Montun da yakışmış kilolu filan değilsin verme verme.

Cihan'ı öp. özledim .

aslı dedi ki...

Bu günlerin, ev kokusunun tadını çıkartın. İlerleyen günlerde bu çektiğiniz sıkıntıları hoş bir anı olarak sıcacık anacaksınız. Allah size sabır versin.

Asahhara dedi ki...

Ufaklığa çooook geçmiş olsun öncelikle. Rabbim acil şifalar versin. Arkadaşınızıda çoook tebrik ediyorum. Anne olmak çok muhteşem bir duygu. Bayan olmak demek çiçekleri her an almayı istemek ve sevmek demek bence :D
Sevgilerimle.

Unknown dedi ki...

Canim ya sorma simdi de deli danalar gibi agliyor :(( Bunun derdi ne bi anlasam

Ebruu.... Cirkin ve giciikk.... cookk uykum var.... Kiloluyum hatta vahap gecenlerde askim seni cook kiskaniyorum benim ideal kilomdasin dedi :((

Asli : Ay ben ozleyecegimi pek sanmiyorum nedense.

Unknown dedi ki...

αѕαннαяα : cok tesekkur ederiz. O arkadasim icin hep dua etmisdim, kendim dogum animda bile onun saga salim bebegini kucagina almasini dilemistim oldu.

Ebru dedi ki...

Vahap da alem ince ince laf atıyor eşim de öyle.
Yakın olsak sana çiçek yollardım şimdi:) Alıştım yeni halimde çiçek yollamak var ya:)
Gıcık değil annesi kuzu o.

Unknown dedi ki...

aman sorma o adam hep bana laf atiyor, biraz once de o balonlu fotografa bakip sen fotograflarda fotojenik cikiyon gercekte cirkinsin dedi :(( Bizimkinin sevme sekli. Ben sinirlendikce o zevk aliyor sanirim. Sadist ruhlu iste :)) Ama alindigimi anlayinca hemen affettiriyor. Bende salagim hemen gevsiyorum. Anneannem olsayi cicek getirceginize corap getirin derdi :)) Sen istesin dimi simdi, dikkat patronlara yakalanma :))

Ebru dedi ki...

Bugün serdim:) Patronlar da müdür de sporda.
Spor çok mühim ya bayılıyorum spora:)

Unknown dedi ki...

ohh ohh cok guzel, sende rahat rahat takil. Bizim kucuk bey uyudu sanirsam heralde galiba... Ben de yatsam fena olmaz. Sana iyi gunler. Ben yatcam kalkcam senin is cookktan bitecek :)) Ne kolaymis ama.

Deli Anne dedi ki...

çirkin deme çocuğumuza.. (malum burdaki çocuklar hepimizin çocuğu artık:)) ah gülom vah gülom gene de şükretmen gerek bak ben şikayetlendim dün gece noldu biliyor musun kerm bir uyandı tam ben uyuyacakken ve kolikli gbi çıldırırcasına ağlıyor sadece, hiçbirşey fayda etmiyor.. ve sabah 7'ye geliyordu uyudu biraz.. ben de uyudum ve 8 gibi uayndı ağlamayla ben o zırlamalar içinde sinirden köpürerek uyumaya çalıştım.. şimdi kahvaltı yaptı, salladım, uyuyor ve selim de var.. ve zıptırıp ilter ingiltere de.. gece 4 de aradım dürttüm napcam ben die..

MODA GEZGİNİ dedi ki...

Maşallah yavruya.Allah Analı babalı büyütsün.Sevgililer Günü Hediye Çekilişime bekliyorum:) sewgiler

Nil dedi ki...

ben de doğum yapsam bana da alır mısın o balonlardan. bana da kimse almamıştı :) çok incesin. kendini ve oğlunu yerden yere vurmaktan ne zaman vazgeçeceksin?

Unknown dedi ki...

kilo olayını hiç sorma ben doğumda kadar 16 kilo aldım ve doğumda sadece bunun sadece5 kilosu gitti bunun 2750 zaten paşamdı.düşün 2250 gitmiş ve altı ay hiç kilo vermedim ama şimdiye kadar hiçbirşey yapmadan valla abrtmıyorum ve yiyerek 12 kilo daha verdim .diyeceğim o ki emzirmek gerçekten kilo verdiriyor:)bende çok takardım ve eşimde sağolsun takmamı fırsat bilip hep dalga geçerdi:(

geçer merak etme sağlık ol gerisi boş.cihanın olayı kolikse allah kolaylık versin gerçekten zor

keyf_i sibel dedi ki...

cihan çirkin değil 1.sen bu fotoda diğer fotolarda olduğu gibi güzel çıkmışsın 2.bizde kuvez dönemi (artı hastahane dönemi)yaşadık. çokk zor. iyiki senin gibi bir arkadaşı varmış ki gitmişsin. böyle zamanda en çok istenilen şey yanında destek olanları görmektir.benim arkadaşklar sadece aradılar.gelmelerini beklerdim.açıkçası.sen iyi bir arkadaşsın tebrikler 3.

Unknown dedi ki...

Ayy yazik adamcagizi uyandirmissin :)) Deli annem Allah sana sabir versin, iki cocukla cok zor olsa gerek. Anlamadigim gunduz butun gun uyamasin hic sorun degilde geceler cok sinir oluyor.

Moda gezgini : tesekkur ederim

Kucuk Mucizem : alirim almammmiii :)) Bana da kimse almadi :) Ogluma sakadan takiliyorum kendime bilincli :))

Sezobigo : umarim dedigin gibi olur, bu kilolarla yasamak cok sinir, benim esde hic firsat kacirmiyor.

Sibelcim, aslinda hergun gitmek isterimde iste malum hava sartlari, arabasizlik, birde kadincagizi rahatsiz etmekten de cekiniyorum. Ne bilim iste

Nisamu Style dedi ki...

Maşallah paşaya,çok tatlı:)

Allah sanada kolaylık versin canım,annelik çok zor..

Arkadaşınızın bebişide bir an önce küvezden çıkıp annesinin kucağına gelir inşallah.

Unknown dedi ki...

sagol canim

neselihaller dedi ki...

Anladdııımmm..sen nazar değmesin diye çirkin diyorsun çocuğaaa...tabii haklısın, çirkin diyelim ki bu şeker ötesi yakışıklıya nazar değmesin değil mi? :-))

sen kendine de nazar değmesin diye kilolu diyorsun değil mi? fıstık gibi haline bakıp da kıskananlar olmasın diye...öpüyorum kocaman

OZLEM ANNE dedi ki...

bebege acil sifalar.. yakinda hepiniz kucaklarsiniz insallah ..Cihan cok seker, benimkiyle arasi bir ay sanirim :) balonlarada ciceklerede bayildim, arkadasina cok guzel moral olmustur, cok incesiniz xxxsevgiler

Unknown dedi ki...

ay keske bana nazar deysede biraz zayiflasam :)) Ya ben severim aslinda cirkin diye sevmeyi, nazara pek inaniyorum diyemem. Ama cihan dogdugundan beri vahapin annesinin agzindan dusmeyen tek kelime, hatta ilk 1 bucuk ay fotograflari koydurtmadi, simdi bile bana coookk kiziyor facebook''a koyuyorum diye, kadin birde blok actigimi bilse kesin beni topa tutar ;))

Unknown dedi ki...

ozlem annem :) Tesekkur ederiz.

dilek dedi ki...

1) bebeğin çirkini olmaaaaaaaaaazzzz:)
2) hiiiçte şişman değilsin. Kaan'a 57 kilo ile hamile kaldım 102 ile 35. haftada erken doğum yaptım. Doğumdan 1 gün sonra 77 kiloydum. 1 yıl sonra hiiiç bisey yapmayarak ve sütüm olsun diye sürekli yediğim halde 60 kiloya düştüm.(şimdi 1.73 boyla 53 kiloyum ve şikayetçiyim durumumdan ama ,o ayrı konu:)) Emin ol emzirmek zaten kilo verdiriyo bide yavru büyüdükçe dahada hareketlendiği için fiziksel olarak daha aktif oluyosun. dert etme yani hem kiloluda değilsin:)
3) yorgunlukmu? Yavru büyüdükçe yorgunluğunda doğru orantılı olarak büyüyo..Bilgine:)

Ay ne uzun yorum oldu..Çenem düştü gece gece:)) Sevgilerle:)

Unknown dedi ki...

yok canim ne uzunu :)) Bakalim biz nasil verecegiz Umarim dedigin gibi olur.

pinar dedi ki...

Biliyomusun bende cook ozenmistim o balonlara hastanede:Pcicek falan geliyoduda balondan demekki yurdum insani pek anlamio:Pmasallah cirkin ordek yavrusuna:)cirkin sey seni:P coook tatli ya masalllahhh:)

Unknown dedi ki...

Pinar, demekki ben tek degilmisim :)) Bana kimse getirmemisti, bu dogum yapan arkadasim eve getirdi balon sadece. Next time maybe :))

İkiz Annesi dedi ki...

Fotoğraflarda harika görünüyorsun bu bir kilolu değilsin bu iki kendine eziyet etme canım benim bu da üç:)
Allah analı babalı büyütsün çiçekler çok güzel:)Ben de severim hediye vermeyi.
Kolik için Allah yardımcın olsun diyorum çok zor çok:(
Ayrıca minik prense çirkin demek olmaz annesi çok tatlı o :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...