26 Şubat 2011 Cumartesi

Bende mi bir hata var???

Kafama takmamaya calisiyorum ama elimde degil surekli aklima geliyor. Su insanlari gercekten anlamiyorum. Insan tanimadigi bir insanin hakkinda neden ileri geri konusur.
Evet basima geldi.
Ben kendi halimde biriyim. Kimseye karismam etmem. Hem niye karisayimki ben oyle bir sekilde buyumedim. Vahap'in bir akrabasi ( benim yasimdaymis ) face'den benim fotograflara bakip bakip hakkimda ileri geri konusuyormus. Simdi bunu diyen diyecekki, tamam bu kadin kesin ciplak fotograflar koyuyor :) Valla yok oyle birsey son 6 ay hep cihan vardi zaten, he birde meshur yemeklerim :) Seviyorum. Ben buyum... Kendimide koyuyorum.
Gercekten kultur farki dedikleri olay varya cok dogru.  Oyle farkli ortamlarda yetismisizki, bana dogal gelen sey onlara anormal gelebiliyormus.
Vahap'in annesi gul kafasina takmasin, bunlar kiskancliklarndan yapiyorlar, demis. Bende ister istemez, iyide benim neyimi kiskaniyorlar. Eve kapanmisim cocuk bakiyorum.
Vahapta sanirim beni rahatlatmak icin olsa gerek, o adam hep kizlarini bana vermek istedi :)) Evettt cok rahatladim...
Ve ekledi, oyle deme, yasina gore fena degilsin. Aslinda ben caktirmiyorum ama karimla gurur duyuyorum dedim. Cocugu, evi, beni iyi kiviriyorsun, dedi. Tamam!! Itiraf ediyorum, coookk kabardim.
Dogru yaa, mutevaziliginde bir siniri var. EVET! ben bu isi iyi kivirdim. Ben ki isten hep kacmis bir insandim. Bulasik yikama siram geldiginde ikizlere para verip yaptirirdim. BIrkere bile mutfaga girmedim 17 yasima kadar. Annemin ve teyzemin durtmesiyle hep misafirlere cay doldurdum. Ve bir yigin ufleme pufleme. Asla cop dokmedim, asla camasir makinesini kurmadim. Nasil kurulur bile bilemedim. Evet ben boyle bir genc kizdim :) Ve bu oldum. Annem buraya geldiginde gordu ve inanamadi. Simdi 4 aileyi bile evimde agirlayabiliyorum. yemege.  Vahap'tan zerre kadar yardim gelmeden. Bunlar benim icin buyuk adimlar olmali. Ama oradakiler oyle degiller. Hep kadinsal gorevlerin icindeler. Bunlarla buyumusler. Ben onlari anlarken saygi duyarken elestirilmemeliydim.
Vahaplarin sulalesi asiret gibi. Cok taninirlar. Ben ki, yazlari askililarla sortlarla geciren biri olarak. Onlarin oraya gittigimde sanki yillardir o duzenin icindeymisim gibi oraya gore giyindim. Kendimden verme olarak gormedim. SAygi olarak gordum. Vahap'in annesinden olanlar cok iyiler. Ayni Vahap gibi hepsi. Ama o digerleri hep uveylik yapiyorlar.
Tamam, doktum rahatladim. Oraya gidince herkese hakettigi gibi davranacagim.
Vahap hep derki, cahil bir kisiye hakettiginden fazla deger verirsen kendini degersiz kilarsin.
Dogruymus...

21 yorum:

anneanneninemekleri dedi ki...

Gerçekten de insanlara gereğinden fazla değer verirsen kerameti kendinde sanıyor ,bunu taşıyamıyor takma kafana ...

İkiz Annesi dedi ki...

Sen sıkma o güzel canını.Asıl önemli olan eşin sonrasında da kayınvaliden her ikisi ile de bir sıkıntın olmadığına göre gerisini boşver.
En önemlisi de eşin o senle mutlu olduktan sonra gerisine halt etmek düşer.
Bundan sonrasında dediğin gibi onlara gerektiği gibi davranırsın olur biter.
Bazen bazı insanlar başkalarını yargılama hakkının kendilerinde olduğunu sanıyorlar.Dedim ya aldırma susmak bazen en büyük cevaptır.Boşver Gülüm sen susma hakkını kullan iyice çıldırsınlar:)))

Unknown dedi ki...

sofini dünyasımı ıııyyy başlamıştı hani popüler zamanında ay nasıl zorladım kendimi yalan yok bıraktım sonra.ama okumalıyımbaşka bir kitapla başlamalıyım .nerdeyse mertten sonra hiç okumadım ki biz sezoyla yarışırdık kşm fazla okur diye.
aman kuşum hiç bileyleme kendinihiç birşey yapamazsın yada ben öyleyim.duyarım birşey şöyle yapıcam böyle edicem yanına giderim ama hiç bieşey olmamış gibi tefazu tavanyapmış şekilde he derim .çünkü kıramam ben .üzülürüm.eve geldiğim oh neiyiyaptımyerine keşke allahındanbulsaydı diyeceğimi bilirim.kıramam ama kırılırım pişmanmıyım şimdi düşününce hayır diyorumiyiki kimseye kötülük yapmak kötüsöz söylemekiçin zaman harcamam ve bunu düşündükce mutlu olurum.hatta kardeşim bile seninlede muhabbet yapılmıyor der.çünkü o der mesala ay şu şöyle olmuş.bu böyleymiş bende boşver .yada napacaksın öyleyse derim kızar gider.
sende kinlendirme yüreğini lütfen.gerçi dinlere eşit uzaklıktayım dmiştin ama peygamber efendimiz bir sözü var"kini olanın dini yoktur "demiş.senin uğraşın var böyle şeylerle uğraşıp kendini kirletme.boş insanın kafasına şeytan tünermiş.oturup başka işi olmadığı için sarıyordur böyle belki.
ayyyyy kendimden sıkıldım amma kafa ütüledim dimi ama:)
karar senin ama seni çok seviyorum ve de insanlarla uğraşmak küçük beyinlerin işiş demiş biri(aklıma gelmedi napayım:)
senin meleğin var cihan.senin süper kahramanın var vahap vede senin çok sevdiğin biri var SEZOBİGO

YALANMI HA YALANMI:)
HEHEHEEE

dilek dedi ki...

Şekerim sen al Cihan'ı kucağına şöyle Vahap'la "kıskanaaannnlaarrr çatlasınnnn, kıskananlar çatlasın" diyerek bir döktürün...videoya kaydet, sonra koy şuraya....seni faceten takip eden şahsiyet kesin blogunuda takip ediyodur....Gıcık yaaaa....

Unknown dedi ki...

Vahap bey doğru söylüyor , hakettiğinden fazlasını vermemek lazım ki ben vermiyorum.Eşimde onlardan farkım olmadığını söylüyor.Oysa kendimi değerli kılıyorum ve muhatap olmuyorum sadece...Kıskanmak çamur atmak anlamına geliyor cahil kesimde.Onlarda öyle yapmış...Keşke sana kadar ulaşmasaydı , boşuna canını sıkmışsın...İnadına yeni resimler ekle bence.daha da sinir olsunlar...

Unknown dedi ki...

Anneanneninemekleri : Oyle gercekten.

Ikiz annesi : Oyle aylincim, icimden bir suru kotu sey yapmak geldi, mesela o kisiye soyle okkali bir mail atmak. Sonra bosver deidm.

Sezocum :)) Sevmek olayi, ben felsefe kitaplarini cok okurum. Bu benim 2. okuyusum. Ilk okudugumda daha 6.sinif grencisiydim. Hicbirsey anlamadigimi simdi okudukca anliyorum. Uzun yazmadin , deli ananin :) dedigi gibi terapistimiz benim :)) Aslinda bende dedigin gibi biriyim, bilirim karsima gelse, hic surat yapamam. Ama bu sefer hakkimda konusanlara hic tevazu gostermeyecegim :)) Vayy bee ne kelimeler kullaniyorm. Biliyorum bee kendimiii... Ceklen benden bre dusmanlar :)

Dilek ;) Heheee! Millet senin 70 kiloluk halini mi kiskanacagiz dermis :))

Adsız dedi ki...

Sen de benim gibi gubetci bir gelinsin anladigim kadariyla...
Yasadigim farklilklari anlatsam roman olur.Zordur kafaya takmamak kafana takma demicem bu yüzden sana.Ben de ayni seyleri yasadim.
Ama ögrendigim birsey kendinden taviz vermeden,saygi cizgini koruyorak icinden geldigi gibi yasamaya devam etmek.Nihayetinde herseyi oldugu gibi kabul edecek herkes:)öpüyorum

Unknown dedi ki...

yazan anne, gercekten cok dogru.

iremmiss dedi ki...

Şu an önemli olan içini döküp rahatlaman. Bende senin gibiyim. İnsanlar kırılmasında ben kırılayım.
Sonuç kıskançlık.
Kıskanmanın dozunu kaçıranlar böyle ileri geri konuşuyor işte. Emin ol o kız senin yerinde olmak istediği için o kadar arkandan konuşuyor.Seni gözünde nasıl ulaşılmaz bir yere koymuşki konuşup duruyor artık içindede tutamamış kıskançlığını.Boşver yaaaa elin ağzı torba değilki büzesin ..............

New York'tan dedi ki...

Gul'cum, uzulme, sorunda etme kendine, insaniz iste, kiskanclik cekememezlik var malesef bazilari bunu fazlasiyla disari vuruyor demek ki, sen bildiginden sasma, masallah sana, her gun degisik bir foto koy :)

Kiraz Çekirdeği dedi ki...

Kuzum saril yavruna, esine kapa kulaklarini, bitir hepsini iste;) hic birini takma kafana yavrun saglikli ya en onemlisi bu iste !

özlemnitta dedi ki...

Canım o ne öyle bee.Senin resimlerinden ileri geri konuşuyor demek.Bunu tek sonucu var o da kültür farkı.Ayy insanlarla aynı dili konuşamamak ne zor birşey.İçim daraldı valla.Sen kafana takma hayatım.Niye öyle davrandığı belli olmuş işte,seni kıskanıyor.Boşverr...

Mehlika Yıldırım dedi ki...

Canım benim sıkma o güzel canını, takma kafana boşver ve Vahap beyin söylediği söz de gerçekten çok çok doğruymuş, o kadar değer verme o kişilere, sevgiler =)

ahsen58 dedi ki...

eşin çok doğru söylemiş canım gereğinden fazla değer varmeyeceksin boşver kulağını tıka sen eşinle çocuğunla mutlu olmaya bak kim ne derse desin yaşının küçük olmasına rağmen seni takip ediyorum çok beceriklisin sabret herşey geçer sakın kafana takma

Ebru dedi ki...

Canım ya sıkma canını belli ki çekemiyor üzerinde bile durma. Zaten o aralardan lafları getirenler de diyenlerden daha suçlu. Eşin herşeye herkese karşı seninle birlikte omuz omuza durduğu sürece dert etme hiç.
Taze Anne ismini de dğiştir hamarat anne filan yap. Çok güzel idare ediyorsun ben hep takdirle izliyorum seni.
Cihan kuzumu öp özledim:)

Unknown dedi ki...

sagolun arkadaslar iki gunde takma filan kalmadi hatta yorumlarinizla bir taraflarimi kaldirdiniz evde harika anne moduna alindim. :)) Cekemiyorlar diyip duruyorum :))

keyf_i sibel dedi ki...

ya gülüm senin vahap pek bi özlüsöz söylemiş.takdir ettim vallahi...kocanı dinle.cihanınla, vahabınla yaşa, ye , iç, gez, boşver takma kafana...

Mutfak Dili dedi ki...

Canım seni tabiki kıskanacaklar.Çünkü sen her kesin gelemediği Canadadasın.Buraya gelenin başı göklere eriyor sanıyor her kes. Sen boş ver onları. Aldırma kimseyi. Kendi hayatında mutlu ol. Sevgin daimi olsun. Mutlu ol her zaman . Opdüm canım iyi günler...

Nil dedi ki...

Gül bir kere sen çok şanslısın ki aşıksın ve sana aşık olan bir kocan var. bu hakikaten seni bir çok insandan üstün kılar. ayrıca meyve tabağınızda bir de cihan var (hıyarlı baba ile havuçlu annenin muhabbetiydi bu :) ) bence 3 kuruşluk insana 5 kuruşluk değer verme. aradaki iki kuruşa seni satar

ayrıca ben de sezobigo gibi acayip sıkılarak ve sayfaları 5er 10 ar atlayarak zar zor bitirmiştim sofi yi

didem dedi ki...

Seni oldugun gibi sevmeyen varsa birak onemseme. Baskalarina aldirma sen nasilsan ayni cizginde devam et.

neval dedi ki...

hepimiz senin gibiydik,annelerimize güveniyorduk çünkü. amam iş başa düşünce herşeyi de yaptık,beceriyoruz da.milletin işi gücü yok kusur arıyor yahu.
tööbe tööbe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...