5 Şubat 2011 Cumartesi

Cok sinir bir durum

Boyle bir hata yapilamaz, yapilmamali aslinda. Kadin dogum doktorumun bana verdigi dogum kontrol haplarini emzirenlerin almamasi gerekiyormus. Bana hic sormadiki emzirip emzirmedigimi benimde aklima hic sormak gelmedi.  Doktora gittik. Durumu izah ettik. Kullandiigim hapin adini sordu. Yasmin dedim. Adam bana once tip tip bakti. Sonra emziriyon mu dedi. Evet dedim. Bebek kiz mi erkek mi, erkek... Bu hap uzun vadeli kullanimda cocugun hormonlarini bile etkileyebiliyormus. Kiz olsa pek sorun yasanmiyormus ama erkekde hormonal bozukluga yani erkegin erkek olarak hissetmeme ( Allahim gostermesin ) olayina kadar gidebilirmis. Vahap'la nasil bir birimize baktik, tabi endise, korku, Vahap hemen nasil yani filan dedi. Birsey olup olmadigini nasil anlariz dedi. Anlayamazmisiz 15, 16 yasina kadar. Ama 3 hafta kisa bir sure dedi. Buyuk bir hasar verdigini dusunmuyorum dedi. Tabi bizim icimize kurt dustu birkere. Once bana kizdi. Neden hap kullandim diye. Sonra kendisine kizdi neden hapin uzerini hic okumadik diye ( eve gelince okuduk ve emziriyorsaniz almayin yaziyor. ) Ben haplari hic saatli almadigimi surekli aralarinda 4 saat oynadigini bu haplari duzenli ve saatte alinca etkili oldugunu filan soyledim. Sonra vahap hemen nete girdi, o da ne yasmine markayla ilgili bir suru haber cikmis. Olum vakasi bile olmus. Pek anlamadim ama kani mi ne pihtilastiriyormus. Kadinin birini son anda kurtarmislar. Mahkemeler varmis. Ve sutun kalitesini dusuruyormus. Sutude azaltiyormus. Yani ben son gunlerde Cihan doymuyor diyordum ya, sutum yetmiyor. Ondanmis sanirsam, cunku ilk baslarda inek gibi sut veriyordum son 1 haftadir sutum cok azalmisdi bende bunu duzesiz yemeye bagliyordum.
Eve geldik hemen cihani soydum, pipisi kalkiyormu diye :) Napayim korktuumm...
Herseyi sorun dert tasa yapan bir insan degilim ama bu durum beni bile tedirgin etti. Birsey olmamisdir diyorum kendi kendime, cok kisa bir sure icin kullandim.
Uff neyse sizinde kafanizi agrittim...

25 yorum:

özlemnitta dedi ki...

Gerçekten sinir bir durum.Doktor nasıl sormaz ki böyle bir şeyi...
İnsan öyle duyunca tedirgin olur haliyle...
Neyse ki çabuk farketmişsiniz..

ZencefilliÇörek dedi ki...

cok gecmis olsun canim. neyse ki 3 hafta ve duzensiz saatli kullanim dedigin gibi..bu noktada birth control'den onemli olan hem senin hem de bebeginin sagligi. bir sure natural way'leri izlemek en mantiklisi..

Unknown dedi ki...

Allahtan kısa bir süre kullanmışsın.3 haftada o kadar etkili yan etki bırakmaz Cihan da , doktor kendi ayıbını kapamak için yan etkiler ile korkutmuş sizi...Yan etki oranı çok düşük bir orandır ,için rahat olsun...Bu doktorlar hastalarını nasıl mua.edip nasıl dinliyorlar hayret doğrusu...
Cihancık maşallah zehir gibi annesi hemide erkek , büyüüdüğünde çapkın delikanlı olacak , sağlıklı mı sağlıklı

Mrsgul dedi ki...

yok yok icini ferah tut, bisey olmayacaktir..o uzun sureli kullanimlar icin sorun teskil eder. 3 haftada hormonel bir hasara neden olmaz..

Anne ve Bebisi dedi ki...

Akla gelmeyecek is.. Yoktur insallah bir sorun..

Unknown dedi ki...

Sigirli Gunce, sorma bizde sinir olduk. Birde kadin dogumcu olacak.

Zencefillicorek, evet artik natural olacagiz. Ama o da zor be :) 3 hafta kisa bir sure de iste insan korkuyr yinede

Ilknurcum o hapi veren kadin dogum doktorumdu, bugun gittigimiz aile doktoru o bize bunlari soyledi. Kadin dogumcununda nasil boyle bir hata yaptigini soyledi.

Banucum umarim pyledir.

esra, gercekten oyle

New York'tan dedi ki...

Allah Allah nasil sormaz Gul'cum Dr, sikayet bile etme hakkiniz var, emzirirken kullanilan haplar var ama drler pek tavsiye etmiyor cok gecmis olsun yoktur bir sey icini rahat tut sen.

Unknown dedi ki...

bende aynisini dedim vahapa ama hapin kagitlarini okumadik bizdede hata var. nette cok baktik, bebekle ilgili cok sey yazmiyor, sute zararlari hakkinda bilgi var.

neval dedi ki...

doktor var ,doktorcuk var işte.bir de bu doktorların ağzından lafı kerpetenle almasak .15 sene kendine dünyayı zindan edemeyeceğine göre ,dua ve tevekkül etmek çare.mevlam umduklarımıza nail,korktuklarımızdan emin eylesin.

Minişin annesi dedi ki...

Sizden önce doktorun hatası büyük bi kere. Ben de doğumdan sonra doktora gittiğimde bana hap yazmadan önce ilk olarak emzirip emzirmediğimi sordu ki olması gereken bu. İlk çocuğum olduğu için böyle bir hapın varlığından bile habersizdim çünkü. Bu gayet normal bir durum. Yani diyeceğim o ki evet sizin de ihmaliniz var belki prospektüsünü okumadığınız için ama ilk etapta doktorun suçu, sizi yönlendirmesi gerekiyordu..

Ciddi bir şey olmayacağını düşünüyorum ben de. 3 hafta çok kısa bir süre. Çok geçmiş olsun.

Unknown dedi ki...

gül okudum ve bende burdan sinir oldum doktora.güya bunlarda gelişmiş ülkenin gelişmiş doktorları.demekki neymiş bundan sonra daha temkinli olacakmışız(kendi adıma da söylüyorum bunu)daha kötüsü olabilirdi o kanama olmayıp sen daha uzun kullanabilirdin.içini ferah tut onun önünde vahap gibi rol modeli var.ve de uzun süre kullunmamış olman iyi birşey(bunu doktorumda söylemiş)

canını sıkma ve düşünme düşündükçe büyütürsün kafanda.allaha şükür ki kötü bi tecrübeydi bitti gitti.daha ne onun üzerinde yaz nede netten araştır.artık daha bilinçlisin unutma
o haşin bakan bir kuş:)
öp onu öp bak biraz büyüdü bizimki hemen eliyle itiyor(çocukda haklı gidip gelip şalap şulup öpüyorum)
ben kaçtım benimki yatarken yemek yapayım bari seni de öptüm:)

İkiz Annesi dedi ki...

Hay Allahım çok geçmiş olsun canım benim içini ferah tut ama 3 hafta kısa bir süre bir şey olmamıştır sanmıyorum.Doktor nasıl böyle bir hata yapar insanın içinden git gırtlağını sık demek geliyor:(
Allahtan çabuk fark ederek kesmişsiniz ilacı buna da şükür..

Unknown dedi ki...

bu arada gecen mevzuyu sezoya sordum bana"cıt cıt olurmu kızım olursa öyle şeyler düşünmem "gibi şeyler söyledi.demekki neymiş bütün erkekler birmiş:)

firdevs dedi ki...

valla dun sana yorum yazdiktan sonra aklima geldi . ben de dogum kontrol hapi kullaniyorum ve 25 gundur hala kanamam devam ediyor . ben emzirmeye uygun olanlarindan kullaniyorum . ama yine de problem yasiyorum .

salacam cayira sonunda o olacak :pPp

#birfotoğrafbiryazı dedi ki...

Büyük hata nasıl olur da prospektüs okumazsınız:(

Emzirirken aldığınız herşeye dikkat etmelisiniz doktorlar artık hiçbişeyi tam söylemiyorlar ki asıl yanlışı o yapmış ama çok şükür erken farkedilmiş.

Bu arada çocuğun üstüne çok titriyorsunuz ya:)
Korkmayın...

kpsszede dedi ki...

O kadar kısa sürede birşey olmamıştır inşallah,korkmayın.

Ebru dedi ki...

Canım ya içini ferah tut. Hem uzun süre kullanmamışsın. Doktorları biliyorsun bazen son söyleyeceği ilk söylüyorlar bazen de söylenmesi gerekeni unutuyorlar.

Unknown dedi ki...

Neval, oyle gercekten.

Minisin annesi : Bizde ciddi birsey olmadiginiz dusunuyoruz artik da kendi ahmakligimiza yaniyoruz.

Sezocum, oyle gercekten, insan dusundukce kuruyor

Ikiz annesi : sorma bende aynini yapmak istedim, birde dogum doktorum olacak.

Firdevs , bence aksatma, benimde haplarla beraber kanamam bitmemisdi. Gerci hala bitmedi. valla ben bu korkuyla asla birdaha hap kullanamam, salacam cayira bananee :)

amak-i hayat : zatem sakinan goze cop batarmis o misal oldu, titremeyecegim artik.

perimasalim : insallah :)

Unknown dedi ki...

ebrucum, oyle artik, uzulmemeli.

Kronik Bunalim ... dedi ki...

taze annem buyuk bi sinavdan gecmissin, gelmis gecmis olsun .. kafana takip buyutme uzulme 3 haftada birseycik olmaz ..bende emziriyorum ve ona uygun bi hap kullaniyorum ama benimde 10 gundur hala kanamam devam ediyor nasil is anlamadim .. doktora sorarsan normal abartmayin diyor .. bizimde buna benzer bir olay basimiza gelmisti
yengem bir yasindaki yigenimi doktora goturmus ordanda bize gelmisti doktor oksuruk surupu olarak adultler icin olan bi surup vermis .. yengemde bizdeyken icirmis surubu aksam okuldan geldim yigenim tam 6 saat kesintisiz uyumus ve hala kalkmamisti .. yengem ilaclardan olabilirmi ki dedi getir bi okuyum prospektusunu dedim kesinlikle 8 yas alti cocuklar kullanamazmis bizim bi yasindaki yavruya vermisler .. allaha sukur erken farkettik ki birsey olmadi o gun bugundur mutlaka okurum butun ilaclarin prospektuslerini hele hamileyken odum kopardi basit bi ilac icmeye bile .. taze annem minik yavrular once allaha sonra bizlere emanet, bi gozun hep acik olsun kendinden baskasina asla guvenme hatta bazen kendine bile ..

Deli Anne dedi ki...

Ben de 2 gün blog gezmedim neler olmuş bak:( İçini ferah tut Gülom, aylarca almadın ya... Hemen olmaz birşey inşaallaaaah!

Nil dedi ki...

O hapları o doktora yutturasım geldi Gül. kötü niyetim yok yan etkilerini görmek için. uyuz şey.sen içini ferah tut arkadaşım.

Unknown dedi ki...

ay valla ne guzel olurdu. :))

ÇokBilmiş dedi ki...

Ben tıpçı değilim ama bana burda bir mantık hatası var gibi geliyor. Sana veilen hormonlar bebeğin fiziksle yapısını etkilese bile bebeği homoseksüel yapamaz. Şimdi atıf veremeyeceğim ama literatürde var: İkiz erkek bebeklerden biri kaza geçiriyor ve cinsel organı yanıyor. Bebeğe sürekli kadınlık hormonu vererek kadın gibi yetiştiriyorlar. Fakat bebek ergenlik çağına gelince erkek gibi hissetmeye ve davranmaya başlıyor. Yani bebeğe doğrudan hormon verdikleri, doğduğundan itibaren kız gibi davrandıkları ve kız olduğuna inandırdıkları halde bebek erkek olduğunu anlıyor.
Yani bence bu konuda saçmalamışlar.
Hormonu sen almışsın, üstelik de kısa süre almışsın. Fiziksel bir hasar bırakması bile mümkün değildir bence. Aman aklınıza kötü şeyler getirmeyin...

Unknown dedi ki...

cok bilmis, valla en iyi noktayi sen koydun :)) Bizde biraz arastirma sonucu doktorun biraz dan fazla sacmaladigi kanaatina vardik. Bebekten cok anneye zarari olabiliyormus,

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...