4 Şubat 2011 Cuma

Dun guzel bir gundu kanimca. Vahap'in kapiyi actigi gibi - hmmm ne guzel kokuyor demesi hosuma gitti - tabi yaptigim yemekten dolayi ( soyle alalim sizi ) Sanirim annem olsaydi bu kotu koku da ne,  Hindistanlilar mi basti evinizi derdi. Hemen acele yenilen bir yemegin ardindan doktora gittik.  Ben bu doktora sinir oluyorum, degistirecegiz. Cok sacma bir sistemleri var. 15 dk'ya bir randevu yaziyorlar sonra biz 7 deki randevuya 7:45 de giriyoruz. Neyse Cihan artik ek gidaya hazirmis. Hot cereal verin dedi simdilik. Istersem sutumle karistirabilirmisim. Ya da su ama inek sutu yok. Simdilik hatta uzun bir sure tatli seyler verme dedi. Meyve suyuda dahil. Yogurt icinde erkenmis daha. Kucuk pureler varmis satilan. Onlardan ara ara verebilirmisim. 3 ogun ver dedi. Emzirmeye devam tabi. Kilosu 6,900.
Cihan'in sag burun deliginde et var. Cocuk zor nefes aliyor. Birde sumuk varsa vay halimize. Iste birdahaki randevuya bizi burun doktoruna sevk edecekmis.
Artik oturtmayi dene dedi. Baslayabilirmisim...

Guzel bir haber de var. Ailemize yeni bir uye daha katildi. Teyzem ikincikez babaanne oldu. Ikinciside erkek. Adi Ares oldu. Ilkide Achille'di. Ares'de Achille'e cok benziyormus. Mutlular.

Vahap cok yorgun oldugu icin hayallerimi gerceklestiremedik. Ogluma tabak takimi alamadim :((

Fotograf ekleyimde agzimiz tatlasin. Bu kitabi bizim okulun kitapcisindan aldim. Burada fransizca kitap bulabilecegim tek yer. 0-1 yas arasi bebekle yapilabilecek bir suru activite var.



  Bende orada yazdigi gibi, once soydum civcivi, sonra da bir guzel oynadik. Uzerinden gecen ortulere bayiliyor.
Hediye paketi gibi olmus :)
 Sonunda doktorun odaya alindik. Ama bu seferde icerde bekledik :( Beklerkende ana ogul oyunlar oynadik.
 Booo!! Blogcu teyzeleri korkutalim mi annee :)

Son 3 gundur hava cok guzel. Bugun 6 derece. Ve bahcedeki karlar nasil hemen eridi. Ama bu arada yollar buz pateni sahasina donmus durumda. Eriyen karlar direk buz olmus.

14 yorum:

Unknown dedi ki...

Doktorlar nasıl farklı farklı oluyor, anlamak zor.Bence annenin yöntemini izlemelisin.
Afacan çok sağlıklı görünüyor,maşallah ona...Çok da cici çıkmış annesi...Hele hediye paketi olduğunda :)))

Unknown dedi ki...

Kesinlikle hepsi birbirinden farkli ama doktor isde. Icin yine de bir sekilde rahat oluyor. Hediye paketi :))

resimli günlük dedi ki...

Annesi bu ne tatlı bir şey böyle,maşallah.Bir de poz veriyor fıstık :)
özlem

Unknown dedi ki...

bence paketten çok lahana sarmasına bezemiş:)(çok severim bu arada)
şaka bir yana çok şeker cin gibi maşallah
yoğurt niye verilmiyor.bize ilk yrdirilebilirler listesindeydi.
bu arada dün senle konşurken düşündüm de şu babalar acaba sizn yada bizim kızımız olsaydı ne deyip gurur duyarlardı.erkek diye kızlar gelsin diye hava atıyorlar ya kızları olunca ne diye hava atcaklarDI acaba:)

Unknown dedi ki...

Resimli gunluk :) Tesekkure ederiz :)

Sezocum, valla bilmiyorum. Sormadim da :) Ama sutte vermeyin dedi. Yani inek sutu. O dedigini ben denedim. kizimin da sevgilileri olacak dedim. Demez olaydim azarladi beni resmen. Pis adam... Erkege gelince agza aliniyor kiza gelince olmaz

firdevs dedi ki...

booo ! pozu cok cici :)) tabi hediye paketide :)

cihan buyudukce daha bir tatlilasiyor :) masallah ona :)

İkiz Annesi dedi ki...

Çok tatlı çıkmış bayıldımmmm , yoğurt olayına ben de şaşırdım ev yapımı yoğurt ve meyve sularına ilk başlıyoruz.Meyve suyuna zaten şeker ilave edilmeyecek ki ,inek sütü tamam bir yaşına kadar yasak ama ne bileyim anlayamadım.

Unknown dedi ki...

bizimki oğluyla yatmaya gitti yarın sorayım bakalım ne diyecek.gerçi bnece vahaptan farklı cevap vereceğini sanmıyorum ya.bir deneyim bkayım
canım benim ben hala emziriyorum diye hala inek sütü vermiyorum.sebebi ise

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), ilk bir yıl inek sütünün kesinlikle kullanılmamasını ve mümkünse 3 yaşına kadar çocuklara inek sütü verilmemesini önerir. İnek sütü bebeğin demir ihtiyacını karşılamaz. D vitamini, çinko ve kalsiyum açısından fakirdir. Bu yüzden bebeğin gelişimini bozar. İçerdiği aşırı protein böbreklerini yorar, bağırsaklarda gözle görünmeyen kanamalara neden olabilir. İnekte şeker hastalığı varsa bebek büyüdüğünde şeker hastası olabilir.
işte böyle bay

Kiraz Çekirdeği dedi ki...

Aaaa bır haftadır gırmedım bloga buyumus yumurcak...

Deli Anne dedi ki...

Maşallah Gülom facebookta da yazdım ya, giderek daha tatlı oluyor değil mi? Aylar geçtikçe tepki artıyori kendini ifade etmeye çalışmalar.. Kerim de dışarıya çıkma delisi oldu.. kapının önünden geçsek, zil çalsa ve çıkamamışsa dışarı patlayana dek ağlıyor nerdeyse..

Unknown dedi ki...

Firdevs : babasina cekmis :))

Aylincim, meyve sularinda zaten seker var diye. Dogal sekerliler ya ondan. Sekere alismasin diyorlar. Birde elde slkilmis bile olsa gunde 1 bardaktan fazla verilmemesi gerekiyormus. Detayli anlatimi var evde biryerlerde aslinda.

Sezocum, dene bir bakalim nolcak, birde vahap gecen gun kanada saglik bakanliginin sitesine bakiyordu orada 9 yasina kadar inek sutu verilmemeli yaziyormus. Bana da cok tuhaf geldi.

Kiraz cekirdegi : sagol teyzesi :)

Deli annem :Ay deli annem sorma, cok seker, herseye siritiyor. Deli diyorum guluyor, manyak diyorum guluyor :)) Cok seker :))

Sitare dedi ki...

cihan büyüdükçe sana benziyor şekerim.çocuk büyütmek onun bunun demesiyle gidilecek yol değil kanaatimce.içinizden geldiği gibi davranın vahapla.size doğru gelen en doğrudur.öptüm cihanı ay tam yemelik olmuş.

Unknown dedi ki...

ilk zamanlar babasinin kopyasiydi simdi herkes bana benzetiyor :)) Benzetmeyi basardim. Cok calistim bu benzetme olayi icin :))

Nil dedi ki...

bizim de geniz etimiz var Gül :( geçmiş olsun. bu arada sondan bir önceki fotoya bayıldım. maşallah cihan a çok şeker olmuş.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...