25 Şubat 2011 Cuma

Edmonton Manzaralari

Postuma baslamadan once, bizim ailecek takip ettigimiz, ama cogu insanin elestirdigi bir kisi. Ahmet altan. Vahap'in eve geldikten sonra yaptigi ilk is, acip kosesini okumak olur. Neyse fazla uzatmayim, dunku ( ya da bugunki, bizde gece yarisiyken baktigimiz icin ) yazisinin basi cok guzel geldi. Gercekten buyuk bir basariydi. Ingilizler 160 tane vatandasini LIbya'dan cikaramazlarken Turkler 7 bine yakin vatandasi oradan cikardilar. Bu gercekten gurur duyulacak bir durum.


Önce, iyiden iyiye çıldıran Kaddafi’nin kan gölüne çevirdiği Libya’dan vatandaşlarımızı tahliye etmek konusunda gerçekten büyük bir başarı gösteren Hükümet’i, Başbakan’ı, Dışişleri Bakanı’nı, görev alan bütün diplomatları, denizcileri, askerleri bir kutlayalım.
Çok zor koşular altında böyle bir sorunu çözmeleri gerçekten büyük bir başarıdır.
Elbirliğiyle böyle bir organizasyon gerçekleştirmek, o cehennemden insanları çıkartmak öyle kolayından bir iş değil.



___________________________

Gelelim postumuza, Sezocum beni merak etmis. Cihan uyuyorda sen de mi uyuyorsun diyor. Yok canim nerde, Cihan'in uyudugu nerde gorunmus. Sadece Vahapcigim bu aralar disarda calisiyor ve hava burada cookk soguk -28'lerde. O kadar usuyorlarmiski. Mesela is yaparken terler Vahap, akan terleri akma aninda donuyormus. Ve donmus uzamis damlayi buzseklinde anlindan alip atiyormus. Hal boyle olunca, bende butun gun otur,  keyif yap olayini kendime yediremedim. Kocacigima guzel seyler yapma derdine girdim. Eve geldiginde bir tas sicak corbasi olsun, biraz rahat etsin derken koptum buralardan :) 

__________________________

Cihan'in pasaport islemleri tamamdir. 9 Martta alacagiz. Buyuk bir ihtimalle 14 Mart gibi de ucariz. Sadece Vahap'in dogum gunu 16 Mart, acaba ondan sonra mi ucsak, ya da erken mi kutlasam. Vahap'a kalsa ne gerek var :)) 

____________________

Dun Semiha ablalara gittim. Yeni evlerini cok merak ediyordum. Sehir merkezinde ve 21.kattaydi :) Aslinda burada sehir merkezinde oturmaz genelde aileler. Duzgun olmadigini dusunuyorlar. Ama onlar cocuklarin okullarina yakin olmak istediler. Ve sectikleri apartman dairesi gercketen harikaydi. Guvenligi herseyi var. Tek kelimeyle bayildim. Vahap'a bennndeeee istiyoruumm.. Ama 32. katta dedim. Nasil olsa annem birdaha gelmez.( kapali kalma korkusu var) gelsede bir kere cikar birdaha inmez sanirim :))

Fotograflara gecelim
Once yasadigim sehir Edmonton'dan manzaralar. 
Balkondan
Balkondan, sizler icin donacaktim soguktan :)
Bu benim fikrimdi, ama gunes isinlari cok dik aciyla geldikleri icin, tam tutturamadik.

Hava soguk oldugu icin butun binalarin uzerinden dumana benzer seyler cikiyordu. Yazin daha guzel olur bence.
Gun batimi, cok guzel gorunuyordu. Yazin elinde kahven, sevgilin yaninda, beraber el ele kol kola izleyeceksin. Cok guzel olurdu.


Eeee tabi Cihansiz bir post dusunmuyorum. Valla Ebyu beni dover :)
Mutfaklari amerikan mutfagiydi, aslinda ben amerikan mutfagi tarzini hic sevmedim. Butun koku evin icinde oluyor. Turkiye'de cok ozenildigine sahit oldum. Turk mutfagi gibisi yok bence. Ama burasi farkliydi. Mutfakta is yaparken manzara o kadar guzelki. Insan birsuru sey yapar be bu manzaraya baka baka. Cihan'da mi oradaymis ;)
Buda gun icindeki bir cekim. Yine hersey guzel


Buda aksam manzarasi, bunu evin icinden cektim.
Vee yine Cihan pasamiz.
Baki Abi, geleksel kuturumuz olan sazi Cihan'a alistirma cabalari. Cihan onu cok dikkatli dinliyordu.
Vahap'i zorla balkona cikardim. OMG!! O ne soguktu oyle. Dondum dondum, agzimin titremesinden konusamadim. Fotograftan da anlasilcagi gibi.
Balkona cikmisken hizli hizli cekeyim dedim. Aslinda bu fotograflari diger makinemle cekseydim cok harika gorunurdu. Ayaklik aldigim gibi ilk isim gece fotograflari cekmek olacak.
Burasi da asagidan apartmanin goruntusu. 
Saat 11'de filan kalktik. Sokak manzarasi cekeyim dedim.

24 yorum:

ZencefilliÇörek dedi ki...

resimler ozellikle gun batimi harika :) yuksek katlarin tek avantaji inanilmaz manzaralari. biz de yakinda tasinicaz. 15. kattaki bir daireyi begenmistim esim yuksekten pek haz etmiyor. neyseki ayni dairenin 5. katta olanini tuttuk :)

Unknown dedi ki...

evet bende sevmem bu adamı ama dediği doğru büyük başrıydı dün haberlerde gördüm ben bir nette galiba neyse konumuza gelelim.

allahım busoğuk ne ya insana üşüme geliyor rakamı duyuncca.gerçek tenmi terinin donduğu şaka gibi ya.

helal sana be kocanı düşünmüşde yemek yapmış hani bahsetmemişsin nne yaptığını(bu arada bende bugün rulo pasta yaptım.gülmekten ölecektim.krema her yere saçıldı görüntü berbattı halbu ki iyi yaparım-kocaman yalan ikinci yapışım-
sezo diyorum nasıl olmuş bana diyorki"sudan çıkmış ahtopata beziyomuş":)düşün artık ne hlde ama eve gelirken kremşanti al dedim üstünü iyi yamayabilirsem blogda yayınlıcam.aaslında güzel olduda kremasını dağıttım:)
eve bayıldım.ben de ya müstakil ya yüksek kat istiyorum.ne güzel manzarası varmış buarada bende bizim eve satılık yazısı koydum bakalım.hayırlısı belki öyle yüksek yerden alırım (müstakil biraz zooor alırımda:))
3 gün ara verince yorumda böyle 3 günlük gibi uzun oluyor aslında daha yazaçağım ama oooffffffff bu ne ya deme diye kesiyorum.belki birazdan dönerim:)

dilek dedi ki...

BEnde ülkemi, hükümütemi kutluyorum tabii, dünya konuşuyor..başka ülkeler çıkaramazken Türkiye büyük bir tahliye yaptı diye...

Bu arada 21. katmııı...İstanbul'daki evmiz 5. kattı ...çatı katı..aşağı bakamazdım. Yükseklik korkusu hakim bünyeye:) BEn müstakil ev istiyorum...ve tabiii Cihan yine süper süper süper:)

keyf_i sibel dedi ki...

okurken dondum.canım bizim buralarada geliyormuş soğuklar...tabi oralar kadar olmaz herhalde.ama eskişehirin ayazı da azdeğildir yinede. neyse öptüm cihanımın cıbıl ayaklarını...

Unknown dedi ki...

Zencefilli corek, valla keske olsaymis 15.kat. Ben 31. kati istedim :) Cok guzelmis. Aslinda gercekten evin pek bir ozelligi yok tek manzarasi iste.

Sezocum. daha cookk yazsaydin, ben severim yorumlari. Ben Ahmet Altani cookk severim. Anlamiyorlar iste adami :)) Merak ettim rulo pastani, bend ebirkeresinde denemisdim cookk berbat olmusdu. Vahap yememisti. Cope atmistim :(( Oktay ustanin tariflerini hic sevmem, o da onlardan biriydi. Eve gelince insallah olur diyelim. Ama ben istanbulda yuksek binadan korkarim. Hep deprem oluyor ya o yuzden :( Bence sen mustakil al.

Dilek, profil fotografin 10 numara valla :)) Bende de yukseklik korkusu varmis asagiya bakinca cok tuhaf oldum. Bende direk asagiya bakmadim. Karsiya baktim :)

Unknown dedi ki...

sezocum, birde dogru, teri donuyormus alnina inmeden. Benimde elim birkeresinde demire yapismisti :( COk korkmustum

Unknown dedi ki...

Sibel, dikkat edin. Soguklar cok fena.

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Ben alismistim seni okumaya,bugünde merak etmistim:) Hersey cok güzel görünüyor,yükseklik bendede gerginlik yapar,sanirim yolculuk var,ne güzel.simdiden hayirli yolculuklar...

Unknown dedi ki...

Bir terazi kizi, evet var ya cok yakinda insallah. Fransa, almanya, turkiye, herkesi gorecegim insalllah.

Unknown dedi ki...

Bende annen gibiyim aynı , çıktım mı inemem indim mi çıkamam.Asansörde daralırım ve inerken merdivenleri kullanırım...Türlü türlü huyu oluyor insanın.Cihancığın o minik ayakalrı tam gıdıklamalık.Ne güzel hava alıyor ayacıkları...Büyüyor annesii, ifadesi bile değişiyor resimler de :))) Türkiye dönüşü babası şaşıracak baya...

dilek dedi ki...

Şımardım yahuuu:) Canım, teşekkür ederim:)

Ebru dedi ki...

Kızardım cidden. Çok güzel yinee. Öp benim için gıdıdan. Yüksek katlardan fena tırsarım 2.kattan daha üstte hatayya oturamam. otursam da evi bok götürür:) Balkona da çıkamazdım kesinlikle.

Bu arada esas dikkatimi çeken -işte bu ya- dedirten meseleye.vahap'ın emeğine karşılık verme şekline canım. O kadar anaç ki ne güzel yetiştirilmiş dedim kendi kendime.
Seni boşuna mı seviyoruz bu kadar.

Unknown dedi ki...

Ilknur vahapta aynisini soyluyor. Oglum gitmeee diyor :))

Dilek, simarmaa dediklerim dogru seyler :)

Ebyucum, 2. katta cok dusuk beaa :)
Sagol canim simartma si kizi :) Utaniyorum.

balböcükleri dedi ki...

istanbula yeni yeni kışa geldi diye dövünürken bu rakamı duyunca şükrediyorum yahu.

balböcükleri dedi ki...

beeeeee ben senide mimlediim.

iremmiss dedi ki...

Manzara çok güzel gerçektende. Resimlere bakarken üşüdüm resmen.11. kattayım balkondan ve camlardan çok korkuyorum kızım için.Bence Cihan iyice büyüsün öyle taşın yükseklere. Çok tatlı maşallah:))

annesiningülü dedi ki...

o soğukta iyi çekmişsin canım :) ben imkansız çıkamazdım. Ben 1 derecelere soğuk diyorum, utandım şimdi :D
Bende öyle yüksek katlara çıkamam, çıksamda bakamam, hele balkona hiç çıkamam. Ondan giriş katta otururuz :))

İkiz Annesi dedi ki...

Yüksek binaların manzaralarını severim amaaa deli gibi yükseklik korkum var benim maalesef:(
Fotoğraflar çok güzel buralara da soğuk geldi hatta bu gün geçte olsa kış geldi galiba dedik gerçi orası kadar soğuk olamaz.
Bu arada küçük prens günden güne büyüyor 41 kere maşallah bol bol öp benim yerime olur mu:))

İkiz Annesi dedi ki...

Bu arada mimin ve ödülün var beklerim:)

NİLÜFERCE.... dedi ki...

canım Allah gönlüne göre versin evini,yuvanı en iyisi olur inş:)okuyorum ama blogları kurbağalar basmış yine reimleri göremedim sabah mutlak bakıcam:)kabul edersen ödülün var bende de:)sevgiler...

New York'tan dedi ki...

Fotograflardan belli soguk oldugu Gul'cum, ev guzelmis gule gule otursunlar, cocuklar buyuyunce sartlar degisiyor hangi okul iyi on yakin evler arastiriliyor :)

Ilk yorumuna katiliyorum cidden Turkiye buyuk ise imza atti, cogu hala vatandaslarini getirememisken.

Unknown dedi ki...

Aldim Mim,i serpil :))

gercektende urkutucu cocukla yuksek binada oturmak.

Baharcim, 1 derece burada gunluk guneslik karsilaniyor :))

Aylincim,gercekten hergn biraz daha buyuyor. Kocaman adam oldu sanki :)

Unknown dedi ki...

waterlily, ne kurbasi yaa :(( benim fotgraflar gozukmuyor mu?

Seyma, bencede Turkiye cok buyuk bir is basardi. Bravo diyorum ben. Ev coookkk superdi yaa :))

Nil dedi ki...

gülo fotolarını göremiyorum maalesef. heryeri kurbağalar bastı. sanırım imageshack te bir sorun var.

ama eşine olan aşkına, yüreğine hayranım. ben senin gibi olamadım. yüksek evi; ben almayayım alana da mani olmayayım:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...