9 Şubat 2011 Çarşamba

Fotograf koyamiyorum :( 3 ayda kotayi doldurma basarisina imsa attim. Vahap'a kredi kartini ver kotami buyutcem dedim. Baska yol var mi acaba fotograf eklemek icin. Vahap'a durumum cok kotu, yemek bloguma yazi gonderemiyorum, izleyicilerim beni ozler diyorum. O da vaahhh yaziikk diyor :)

Icimi bir korku kapladi. Ya Cihan'a iyi bakamassam korkusu. Yollarda bir basima nasil ederim acaba. Iki gunden beri kafam orada simdi de, tek basima ustesinden gelebilirmiyim acaba, bilemedim. 2 ucak, 19 saate yakin yolculuk. Beklemeler. Birde daha once hic ucaga binmedik Cihanla acaba nasil bir reaksiyon gosterecek. Araba etkisi gibi olur mu bilmiyorum. Supriz yapmak istiyordum ama dusundumde supriz yapamam, cunku iki valiz, cihanin arabasi, havaalaninda kalirim. Fransa'da parali adam da gormedim. Toronto'da var ama. Tabi Cihan'in evrak isleri 3 hafta icinde olurmus. Ama benim durum nolcak bilemiyorum. Ben buraya ogrenci vizesiyle geldim. Simdi pasaportuma oturum vizem basildi ama haziranin 9'unda bitiyor. Ondan once kimligimi alsam 2 ay suruyormus. Ya da sinir kapisinina gitmek gerekiyormus. En yakin sinir kapisi arabayla 9 saat ya da Toronto, tabi Vahap,ta gelmeli o durumda. Adam isini gucunu birakip nasil gelecekki. Ucakla 4 bucuk saat uzaklikta Toronto.

Tabi bu arada kafama takilan bir suru sey var :

Kiyafetlerini burdan mi alsam? Tr'de mi alsam? Hot cereal, buradaki mamalari toplu halde mi yanima alsam, sanki orada yok gibi. Herkes hediye bekler simdi ufakta olsa kime ne alsam, sonucta iki valiz hakkim var.
Ay neyse cok konustum, asiya gidecegiz birazdan...

30 yorum:

Sitare dedi ki...

işin çok karışıkmış be güzelim.okurken bile içim sıkıldı.napcan hakketen yaz merak ederim.

Kiraz Çekirdeği dedi ki...

Canım şimdiden iyi yolculuklar negatif düşünce negatifi çeker, valizi çok doldurma herşey Türkiye'de de var en acilleri al bence... Sevdiklerine en güzel hediye sizsiniz bu arada... Sevgiler.

dilek dedi ki...

bence vize, pasaport olayını halletmeden düşme yollara. Zaten anladığım kadarıyla Türkiye'ye gitmek için bir mecburiyetin yok dimi? yoksa ben bişeylermi kaçırdım? :) hem 2 uçak, 2 valiz Cihan'ın arabası derken zorluycak seni.çok karamsar bi yorum oldu sanki. Bu arada uçaktaki basınç Cihan'ın kulak zarına zarar vermesin diye çok sık emzirmen gerektiğini biliyorum. Biz Kaan'la uçağa binerken Dr'umuz söylemişti.
Aşıda sorun çıkarmaz umarım. öptüm:)

Mrsgul dedi ki...

bende de var ayni telas. daha dogum yapmadan cocugun nufus cuzdani, pasaport durumlari, oturum durumlari,turkiyede mevlut okutmak istemem, ucak korkum, bebegimle yolculuk...simdiden basladim planlamaya..ve tirsmaya..

Unknown dedi ki...

GÜL BEN ANLAMADIM BLOĞA RESİM KOYMANIN KOTASI MI VAR?
BU ARADA BEBEKLERİN UÇKTA AĞZI AÇIK OLMASI GEREKİRMİŞ.BİZ KARDEŞİMN BEBEĞİYLE KÜÇÜKKEN BİNDİĞİMİZDE HEP EMDİRMİŞTİ BURCU.BÖYLE ÖNLEMLER ALMAN GEREKİR DİYE BİLİYORUM İYİ ARAŞTIR GÜL UZUN BİR YOLCULUK SENİNKİ
DÜNDE EKTİN BENİ FARKETTİM:(

firdevs dedi ki...

ben TR'ye giderken kimseye bir sey almiyorum :) yani ailem haric tabi . ucakla gitsen kilo derdi , arabayla gitsen de akrabalarin hangi birine ne alicam . hem ben noel baba miyim ? :)

Deli Anne dedi ki...

Ben de çok büyütürdüm gitmeden herşeyi.. bence önden endişelenme .. ayrıca kota felan anlamadım.. zaten şu an panik atak geçiriyor olabiliirm anlamamam normal

Unknown dedi ki...

Kıyafetleri Türkiye den al bence ; burda süper mamalar var.Yanına mamaları yük etmemelisin , yolda mama taşıması zor oluyor.Bebek arabasıyla uçağa kadar yardımcı oluyorlar , aktarma sırasında neler oluyor bilemiyorum.Arkadaşım Amerika dan gelirken genelde sadece hediye ve üç beş kıyafet getiriyor.Dönerken bavulları taşıyor , Türkiye den alış veriş yapıp dönüyor.oradan fikir sahibiyim.Yağız Cihan kadarken İzmir e hep uçakla gittim geldim.Bebek arabasıyla uçağa kadar rahatça gidiyordum.Eşim çalıştığı için hep yalnız seyahat ettim Yağızımla.sadece yolda besleyecek kadar mama alıyordum yanıma...Oğluşunla başbaşa yolculuk yapacaksın annesi ,çok keyifli olacak bence...Burası kış olmasına rağmen sıcak memleket , bol bol ısınacaksınız gezerken.Güzel yönleride var.Babanız deliksiz uykunun hayallerini kurraken , hasretinizden uykusuz kalacak bence :)))

özlemnitta dedi ki...

Bence Cihan'la yolculuk çok keyifli geçer..Onun şirinliğiyle herkes size yardımcı olur merak etme:))

New York'tan dedi ki...

Gul bloglara bakiyorum da sen kac post yazdin bir gunde masallah :)

Ucak yolculugu ufak bebekle daha kolay, uyutursun, kucaginda oturtursun, ben hic zorlanmadim ikisinde de asil yurumeye basladiktan sonra zor cunku tutamiyorsun koltukta :)kiyafetler burada daha ucuz markali alacaksan yoksa Tr'de de guzel markalar var ben hep buradan alip gidiyorum tr'den esofman, penye tarzi seyler aliyorum, daha guzeller cunku :)

Bir de cereali stok yapmana gerek yok mutlaka bulursun Tr'de de var simdi Ahrar'a almistim ufakken gittigimde.

Aysun dedi ki...

Sana simdiden yolculukta kolay gelsin:) Ben cesaret edememistim tek basima gitmeye, zira benim kiz fena hareketli ve mizmizdi. Yol boyunca ac kalmayi goze almistim ama, nasil tuvalete giderim, ne yaparim diye dusunup esimle gitmeye karar vermistim:) Ama Cihan sakin bir cocuksa cok zorluk cekmezsin, zaten pusette veriyorlar ucuslarda.
Kendi tecrubelerimden tavsiyelerim: kiyafet isini ben burdan halletmistim, cunku Turkiye'de ayni kalitedeki seyler genelde daha pahali. Ve zaten cok begendigim birsey olursa da buyuk beden alip, seneye kullanirim diye dusunmustum. Cereal tarzi seyler dedigin gibi Turkiye'de yok, ya da ben bulamadim. Ama onun yerine verebilecegin turlu seyler de mevcut. Ben yanima orda bulundugum surede yetecek kadar olmasa da, bir miktar yiyecek goturmustum. Aklimdakileri yazayim derken uzun bir post oldu. Simdilik bu kadar:)

Unknown dedi ki...

Sorma sitare, ya da ben biraz abartiyorum :)

Kiraz cekirdegi : orasi oyle, kimse hediye istemem diyor, ama verdigimde de cok seviniyorlar

Dilek, iki ucak ama aralarda valizlere dokunmuyorum, aktarma kendisi oluyor. Sadece fransa'Da yardima ihtiyacim olacak oda zaten almaya gelirler. Air canada 6 gunluk bebegi bile kabul ediyor. 8 aylik olacak belkide biz gittigimizde yani ucagin sorun olacagini sanmiyorum. Emzirme olayini bilmiyorm.

Banurose : valla bizim gibi son ana birakmayin, hemen halledin bu isleri. Sen cok tezcalisin belli :))

sezocum, ya sorma fotograf ekleyecegim, bos alaniniz yok diyor. Dun seni ekmedimm :))) corbaya daldim :)

firdevs : valla cok haklisn, onlar bize hediye versinler :)

delim anam, niye patik atak geciriyon noldu. Selim mi birsey yapti.Bloga fotograf koyma olayi, kota, yani yer kalmamis :(

icimizdeki karnaval : evet olduklarini bende duydum. Ya hangi marka mamalar var. Mesela burada kavanoz icinde hazir pureler var, hemde organikler. Orada da var mi?

sihirli gunce, ay umarim. ama ben hic oyle dusunmuyorum ;(

sorma seyma, bende yuh dedim kendime :) dediklerini not aldim. biz cihana koltuk alalim diyoruz kucakta zor olur kafasini bile dogru durust kaldiramiyor.

Unknown dedi ki...

aysun, pusette olayini duydum da, bazen olmaya da biliyormus. Erken gitmek gerekiyormus, yada senden once bebekli biri varsa sirada o kapabiliyormus. Giden arkadaslar soylediler. Bizde cihan'a ayri yer almayi dusunuyoruz. Butun yol boyunca kucakta yapamam ben. tuvalete bile gidemem. O sekilde car-seat ile koyarim diye dusundum yan koltuga. Ama yinede travel agency,e sormaliyiz ne nasil oluyor diye, belki car seat olmaz derler. aY COK konustum. Cereal muhakkak alacagim yanima cunku Tr'de yok. Hemsire ilk yil cereal verilmeli dedi, icinde almasi gereken cogu sey varmis. zaten kus gibi birsey paketler, kartonundan cikarir koyarim 4 paket 2 ay yeter bence.

Aysun dedi ki...

Besik (bassinet - puseti yanlis kullanmisim)olayinda havayolu firmasina gore farkediyor mu bilmiyorum ama olay soyle; Sen bassinet talebini iletiyorsun, ucaktaki bebekli yolcularin oturabilecegi yerler sayili oldugundan kucuk olan bebeklere her zaman oncelik veriyorlar, ucustan belli bir saat once teyid ediyorlar durumunu. Ben hic sorun yasamadim, zira arkadaslarimdan da duymadim sorun yasayan. Tabii sonucta tercih sizin, ekstra koltuk garanti olacaktir.
Pure tarzi mamalar demissin, ben Turkiye'de burda buldugum kadar cesit gormemistim, organik daha da az.Gerci ben Izmir'de bulundum, diger yerlerde durum farkli olabilir. Birde Ece ufakken et, tavuk, ve hindi puresi veriyordum -hazir satilanlardan- sizin orda da vardir-. Eger onlardan vermeyi dusunuyorsan, Turkiye'de yok. Ben bolca goturmustum.

Unknown dedi ki...

zaten bebekli oldugumuz icin online bilet alamiyoruz, biz yine de bilet alirken bu olayi soracagiz onlara, yani ekstra yer almaktan daha iyi aslinda. burada da cok cesit var. Yanimda goturecegim sanirsam.

dilek dedi ki...

Hani dağa çıktığımızda, yüksek rakımdayken, uçakta kulağımızda bir uğultu olurda yutkunduğumuzda geçer ya, uğultuya neden olan şey kulak zarına yapılan basınç. Bebekler bunu anlamadığı için emzirmek yada biberonla beslemek gerekiyor ki yutkunsunlar ve uzun süreli basınca maruz kalmasınlar. Öptüm:)

Unknown dedi ki...

ay dogru, ben sakiz cignerim oda alir o olayi. Neyse emziririz bizde ufakligi alistik inekcilige :(

Ebru dedi ki...

Sakin ol canım. Kıyafetleri kendine yük etme çok fazla buradan alırsın.
Ankaraya da gelecek misin:)

#birfotoğrafbiryazı dedi ki...

o nasıl bi kota öyle hemen doldu aaaa olmaz ki bak bu yazıyı eşine göster tabiki de özleriz seni sakın kaybolmaaaaaaa:)

Ya görsün sevenlerin olduğunu az kıskansın:):)

Nil dedi ki...

evet uçakta kalkışta ve inişte cihan a biberonla bişeyler ver yutkunmasını sağla. bebek arabasını bildiğim kadarı ile yanına alabiliyorsun ve bu bagaj kilosunu etkilemiyor. sling yada kanguru kullan çok pratik olacaktır. halledersin sen ben sana güveniyorum. kendi başının çaresine bakabilecek bir kadınsın alimallah. bir de insan tek başına olunca daha güçlü oluyor inan. yanında biri olup da sana yardım etmesini beklemekten daha iyi :)

Unknown dedi ki...

Bir çok markanın püresi var.Milupa nın ve organik olarak özellikle belirtilen bir çok markanın kavanoz mamaları var.acil durumlarda sana yardımcı olurlar.Ben pürelerimi kendim yaptım genelde en organiği böyle olur diye düşündüm.Orada olanalrın hepsi burayada ithal edildiği için geldiğinde için rahat edecektir.Şimdi tahmin edemediğin için endişeli olman normal...al kuzunu çık yola bence ,yanında acil durumalr için ateş düşürücün olsun gerisi mühim değil ; gerisi allah kerim...Uçağa binmeden önce ağrı kesici vermeni doktorun tavsiye edebilir , bize tavsiye etti.İşe yarıyor galiba ...

Unknown dedi ki...

Bu arada eczanelerde de o mamalardan bolcana satılıyor burada :)

Ebru dedi ki...

Aşıda boyunu posunu da söylüyolar mı?
Buraya eklemezsen de mail at resimleri:)

Bi sabah bi öğleden sonra uğrayıp öpeyim kuzuyu:)

Unknown dedi ki...

Ebrucum, ankarada kimsemiz yok (senin disinda :)) Gidebilecegimi pek sanmiyorum acikca, ama hic belli de olmaz, ani bir atak da yapabilirim kim bilir :)

Amak-i hayat : aslinda vahap'a hak veriyorum, kredi karti nnumarani bir verince surekli o miktar cekilcek ve iptal etmek cookk zor. Ama ben yeni bir yontem buldum flickr'den ekleme yapacagim.

kucuk mucizem, artik oyle yapacagiz. Ayy simdiden cok heyecanlandim :))

icimizdeki karnaval: Ya oyleymis dun aksam bir arkadas dedi. Aslinda bende kendim hazirlarim diyorum Vahap onlar daha iyi diyor, organikler diye, evde kullandigin sebzeler organik degil diyor. Biliyon benim kocayi :))

Deli Anne dedi ki...

anam.. kotası mı varmış..

Unknown dedi ki...

yesss!! Varmis yaa! 400'e yakin fotografla doldurmusum :) Artik Flickr'den koyuyorum. Isim daha da zorlasti :(

Kronik Bunalim ... dedi ki...

slm canim 3 ay once 3 aylik bir bebekle turkiyeye gitmis gelmis biri olarak yazmadan edemedim ..
oncelikle sakin korkma ve negatif dusunceleri beyninden at
biz bilalle tam ucuncu ayina girdigi gun istanbula gittik 4 saat surdu ucak yolculugu
yanimda esim vardi kolay oldu
ona koltuk almadim babasinin kucaginda gitti annesinin kucaginda geri dondu :)
en onemli sey kalkislarda ve inislerde emzirmek yada biberonla icecek bir seyler vermek
ben yanimda mama vermedigim halde yinede hazir bulundurmustum belki beni emmesse diye ..
bebekli oldugunu onceden bildirirsen bebekliler icin ayrilmis ozel yerlere oturtuyorlar
ben cok rahat bi sekilde emzirmistim gidistede donustede yanimda ve yakinimda kimsecikler yoktu, donuste yalniz donduk babamiz bizden once dondugu icin ve donusum daha rahat oldu babamizin panigini ve stresini cekmedik oglusumla pasa pasa donduk yuvamiza ..
sana tavsiyem cok rahat kiyafetler giy havaalaninda ucakta rahat emzirebilmek cok onemli .. bence hediye olayinida unut ne kadar az esya alirsan o kadar rahat edersin ..
eger aktarmali gideceksende mutlaka ucaktan iner inmez pusetini almak istedigini soyle, ben buyuk pusetimi goturmustum
maxi cosi uzerine takilanlardan
acayip rahat oldu bilal nerdeyse tum gun uyudu hem ucakta hem havaalaninda.. benimki donus aktarmaliydi konya istanbul istanbul baseldi
havaalaninda bebegi kucaginda tasimak kadar kotusu yoktur .. kucuk puset gotur buyukle ugrasma diyenler oldu ama iyiki buyugu goturmusum ..
cok uzun oldu kusura bakma 3 ay onceki eski gunlerim aklima geldi costumda costum :D

Unknown dedi ki...

Yok canim ne uzunu :)) Bizde bebekli oldugumuzu bildirecegiz. Y=Tabi bizim yolculuk biraz daha uzun buradan toronto 4 bucuk saat , oradan da paris 8 saat :)) Umarim sizinki kadar rahat gecer. Ben araba koltugunuda yanima alacagim. ee sonucta oralarda cocugu kucakta tasiyacak degilim. Daha rahat ederiz.

Ebru dedi ki...

Hah ben de onu diyecektim nasıl kimseniz yok ben varım İda var:)

Unknown dedi ki...

:)) Oyle Ebru siz varsiniz :)) Ama ben bunu Vahap'a nasil anlatirim orasini bilemedim iste :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...