4 Şubat 2011 Cuma

Ilk Heyecanimiz Cihan'a mama verdik :))

Bugun Vahap isden geldi. Sofra hazirdi. Biraz Gullu'ye baktik. Hadi askiiimm cikaliiim, dedim. Tamam dedi.
Inanirmisiniz yerler buz pateninden daha kaygandi. Eriyen karlar hep donmus. Su birikintisi gibi gorunen yerler buzmus. Vahap once cihani sonrada beni tuttu :) Cok sekerdi. Once doktora gidelim dedi. Kocacigim artik benim gerek yoklarima dayanamadi, 3 bucuk haftadan beri regl olayi bitmedi. Sanirim normal degil. Kan kaybindan zaten sari suratim daha da sararmaya basladi. Gozlerimin altida esrarcilar gibi mosmor :) Cok cirkinim cookk... Ama doktor yokmus yarina randevu aldik. Vahap'a gelmesine gerek olmadigina tek basima gidebilecegimi soyledim ama gelmekte israr etti. Cihan'i komsuya birakmami istemiyor. Komsunun kizi 4 yasinda, Vahapcigim bu konularda cok hassas da :)) Yanimda da goturmemi istemiyor yerler buz gibi kaygan oldugundan. Neyse gelsin, ohh benimde isime gelir :)

Toys'r'us'a gittik. Bildiginiz gibi ikinci evimiz ;) Oglusuma hevesle plastik ama made in china olmayan kasik ve tabak aldik. Hot cereal aldik. Yani bildiginiz pirinc unu sanirsam. Vee hizimizi alirmiyiz. Vahap tutturdu bunu alacagi diye :

Oturmasi icinmis. One dusmeside yok. Cok guzel gul, soyle boyle... Bende her kadin gibi, off vahap ne gerek var, errafina yastik koyarim ben, pahali bu. Yok adam beni dinlemiyor. Al dedim. Mavi aldik. Sonra dur dedim, belki ikinci kiz olur, yazik hersey mavi evde. Bizde bu renk aldik :))


Eve geldik. Bir heyecan cereal'i hazirladim. O da ne, Kucuk beyimiz yemiyor. Guzel kasigimdan da vazgectim. Parmagimla vermeye basladim. Tabi bu arada oglumuzun ilk mama olayini kameraya da aldik :) Mama olmadi. Neyse hergun azar azar denerim. Yavas yavas alisir.

 Karsidan bakildiginda ne dusunuyorsunuz bilemem ama bana Cihan bayagi rahat geldi icinde.
Burada vahap arkama gecmis onu guldurmeye calisiyordu :)

Ve basardik... Oglumun kahvesi nerde :))

Ve bir gun daha biter. Uykum geldi. Cihan artik yatiyor. Ama cok slk acikiyor gece, biberon mamasi bile onu uzun sure tutamiyor.
Iyi cumartesiler sizlere :))
Bu arada Hanimin ciftligini izliyoruz, Halide'ye yazik oldu.

20 yorum:

#birfotoğrafbiryazı dedi ki...

Skıştırılmış pirinç ürünleri var piyasa da bunlar sağlıklı olabilir ama ben yine de hele de yemek kaplarında plastikten uzak durun derim ayrıca pirinçten elde edilen eşyalar doğada çabuk çözülme etkisine sahip olduğundan çevreye duyarlı bir ürün çeşididir.Plastiğin özellikle de sıcak yiyeceklerle reaksiyon gösterdiğini (naçizane anlatıyorum) bilirsiniz.

Ayrıca çok sevimli duruyor çok şirin bir bebeğiniz var Allah bağışlasın:)

Doğumun kırklık dönemi bitmişse bu regl döneminin bu kadar uzaması bence de hayra alamet değil ihmal etmeyin.Zaten bu dönemde fazlasıyla vitamin kaybı (demir vb) oluyor.Bu da unutkanlık,halsizlik,titreme,çökkünlük,uykudan uyanamama vb sebebpleri doğuruyor.Hasta olmamanın lazım Paşazadec daha çok küçük:)

SEvgilerimle....

Ebru dedi ki...

Yerim seni kuzummm. Bence de gayet rahat görünüyor. Toys'r'us ida büyürken bizim için de haftalık uğrak yeriydi ama şimdi adı değişti. Vahap tam eşim gibi ya onun eğimini filan hesaplamıştır o kesin:)))
Kuzumu öp annesi. Seni de öpüyorum.

karamel mutfak dedi ki...

insan buz patani yapmayi ogreniyor duz yolda yururken degilmi:))umarim saglik sorunlarindan bir an evel kurtulursun .cok seker poz vermis hani elinde birtek kahvesi eksik keratanin.

neval dedi ki...

ilk fotoda bebiş sanki başına neyin geldiğini anlamaya çalışıyor .
ahh mama yemeyen çocuk zor ,eğer severse daha huzurlu oluyor bebekler ve kilolu tabii.
kolay gelsin

ahsen58 dedi ki...

canım sen emzirmiyormuydun da mama verdin ama o sandalyeye bayıldım çok güzel bende senin gibi aldırmıyorum ne gerek var diye allahtan kocişler dinlemiyor bizi cihanda çok tatlı çıkmış

balböcükleri dedi ki...

ya bukadar şey yazıp sonra altına halideyi tutuşturmuşunya delüüüüüüü diyorum sana :))

Unknown dedi ki...

ben ilk gördüğümdelazımlık sandım ana diyorum nasıl olacak yazıyı bıraktım gördüğüm şeyin lazımlık olacağından o kadar emin oldum ki nasıl yapar bunda diye fikir yürütüyorum:)neyse devamını okumak aklıma geldide öğrendim.belki burda da vardır ama benim hiç gözüme çarpmadı.yanlız içinde çok şeker gözüküyor cihan kuşu.
ben ilk bizimle sofraya oturtuğumda bir kurdale kesmemiz eksikti.öyle heyecanlıydık:)

inşallah bir şeyin yoktur yarın sorarım artık

Sitare dedi ki...

buralarda pek göremedim o oturaktan.çok kullanışlı bir şey kesinlikle.iyi etmişsiniz almakla.
mavi meselesi:)
bizde de oldu bu.her şeyi maviydi oğlanın.
kız gelince mecbur atamadım da.olsun kıza da çok yakışıyor mavi.

OZLEM ANNE dedi ki...

ahh ahh ilk cocukta alinan seylerin haddi hesabi yok malesef, tabii bunun yanisira yapilan yanlislarda cok ... ben devasa bir bebek sandalyesi almistim pinar icin, ustunde oyuncagi falan ... kac kere kullandim bilemiyorum, yazik verdigim paraya.. duruyor olece.. simdi gecenlerde sizinkine benzeyen bebe oturagi gordum bende , onunde tray'ide var :) aliye dedim sat bu ivir zivirlari ilk once nette, sonrada git bana onu al :) ok dedi :)daha 1-2 ayimiz var ona oturabilmek icin :) kral koltugunda masallasi var cihanin:)

Unknown dedi ki...

Amak-i hayal : dedikleriniz dogru ama biz bu konularda acemi oldugumuzdan bebek reyonundan aldik. Oradakilerin hepsi plastik belkide plastik degildir degisik bir maddedir.Uzerinde onaylanmisdir gibi seylerde yaziyordu. Dogumun uzerinden neredeyse 6 ay gececek bencede normal bir durum degil.

Ebruu, yapmazmiyiz. Simdiden universitesini bile dusunur olduk :))

Karamel mutfak : valla gercekten oyle.

neval, umarim sever, ama birz once tekrardan denedim bayagi aldi. Sanirim sevdi.

AHSEN, emziriyorum da bu cocuk doymamaya basladi. Gece boyunca emziriyorum, inan 2 saatte bir kalkmaya basladi artik gece de mama verecegim, ama mama dedigim biberon mamasi, kati gidayi ara ara agzi alissin diye vermeye basladim.

serpil, napayiim :) o anda herif halidenin uzerine cullanincaa ohh bee dedim :)

sezocum valla bende ilk sefer bu ne be lazimlik gibi dedim. Ama gordugun gibi oturak :) ya aslinda bana sorarsan ne gerek var, iste babalari bilirsin. herseyi alma istegi :))

Sitare, bizde ikinci icin acayip kiza odaklandik, erkek olursa uzulecegim :)ama bende kullanirim mavi bile olsa

Unknown dedi ki...

ozlem anne, siz ucuncuyu dusunmuyrsaniz bencede net uzerinden satin, ben oyle yapacagim ilerde. Gercekten ilk cocuga insan inanilmaz masraf yapiyormus. Ev simdiden bir suru ivir zivirla doldu. Oturagi yanliz ben cok beyendim. Bende destekli yastik vardi onda one dusuyordu bunda dusmuyorda, ice dogru egimli bu kkoltuk, dusmesini engelliyor. Kafasinida dik tutabiliyr.

firdevs dedi ki...

regl bende de sorun . aslinda randevu aldim ama cocuklar hasta olup okula gidemeyince ben de gidemedim . sen git sonucu yaz , ben de senin yolunu takip ederim :pPp fransada Allah kimseleri dis , goz ve jinekologa dusurmesin . randevu tarihleri 3-4 aydan itibaren veriyorlar :)))

Halide'ye aslinda pek yazik olmadi . yalniz dizide hapse girmeyen insan kalmadi gibi :p kesin halide'de hapse girecek :p

Unknown dedi ki...

firdevs burasida aynen oyle bugun gidecegim ama eminim bir sonuc cikmaz, aile doktoru baska biryere sevk eder, orasi icinde 2 ay en az bekleme olur. Cok gicik bir durum gercektn.
halideye bende uzulmedim, hatta adami destekledim de olmadi iste :))

#birfotoğrafbiryazı dedi ki...

Elleriyle dokunduğu her oyuncaktan ve kullandığınız her eşyadan zehirli maddeler alır bebekler bunlar gözle görülür etkiler de yapar,gözle görülmeyende
Çok kötü bir zamana kaldık.
lütfen aldığınız herşeyin üstünü okuyunuz ve daha çok bilgi edininiz.Sevgilerimle...

Bu arada çok şirin bu bebek ya maşallahhhh:)

Unknown dedi ki...

Yauww o ne güzel icat öyle , çok bitirim olmuş içinde.Ben adam oldum edalarıyla bakıyor etrafa sanki.Bir adamlık , ben oldumluk , oturuyorum artıklar...yakıştığının da farkında annesi...Çok şeker olmuş çokk...

bahriye-krm dedi ki...

doktor kontrolünden inşallah önemli bir şey çıkmaz...yazarsın son durumu...
ve ek gıdalar,biraz sabır gerektiren bir süreç...umarım kolay olur sizin için...cihan çok tatlı gülmüş yeni koltuğunda..sevmiş olmalı...

Nil dedi ki...

aman ihmal etme doktoru. bu arada o oturaktan arkadaşım da almıştı. çok memnundu. her yere götürüyordu beraberinde.

Unknown dedi ki...

simdilik bizde memmunuz ama beyefendi hala one dusuyor ;)

ÇokBilmiş dedi ki...

Biz de aynı koltuktan kullandık uzun bir süre, hem de aynı renk :) Aslında hala da kullanıyoruz zaman zaman: http://sormabulmadunyasi.blogspot.com/2011/01/bumbo-bebek-koltugu-nedir-ne-ise-yarar.html

Bir de şu mama olayına takılıyorum ben. Mama vereceğinize normal sebze vermeye başlasanız olmuyor mu? Nasıl olsa emziriyorsun, mamaya ne gerek var?

Ayrıca gece uyanmalarının acıkmasından kaynaklandığı fikri de bence doğru değil. O artık koca bir adam ve gece acıkmadan uyuyabilir. Bence acıktığı için uyanıyor diyerek kendinizi kandırmadan, uyanmalarının gerçek nedenni bulmaya çalışın? Emzirerek ya da ayağında sallayarak mı uyutuyorsun? Tekrar uyuması için yanına alıyor veya kucağında mı dolaştırıyorsun? Ya da uyanınca onunla oyun mu oynuyorsun? Belki de diş çıkarıyor? Ya da mamalar hazımsızlık yapıyor? Pekçok nedeni olabilir, ama 4. aydan itibaren artık acıktığı için uyanıyor olamaz.
Çok mu bilmişlik tasladım? :)

Unknown dedi ki...

Cok bilmis :) Yok canim ne bilmisligi :))) Sebze vermeyin diyor doktor. dUNKU hemsirede ayni seyi soyledi zaten. O dedikleri mama, icinde 1 yasina kadar anne sutuyle beraberinde almasi gereken demir vitaminini barindiriyormus. 1 yasindan sonra sizin yediginiz herseyi zaten yiyebilir dedi. uYANmalarini inan bende anlamiyorum artik. Dis mi aclik mi, gaz mi yoksa baska birsey mi. Hazimsizlik olayi olamaz cunku kati gida n eredeyse hic vermiyoruz, cunku henuz almiyor. Benli gunde toplam 6 cay kasigi vermisligim oluyor.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...