28 Mart 2011 Pazartesi

Emziren anneler icin saglikli zayiflama yollari

Bugun diyete basladim. Ama icim hic huzurlu degildi. Cunku az sut urettigimi farkettim. Vahap'la aksam uzunca konustuk. Bana karbonhidratli seyleri tuketmem gerektigini onlarin daha cok sut yaptigini soyledi. Bense dun ve bugun agzima ne ekmek, pilav, bulgur surdum. Aralarda meyve yediysemde hep ac hissettim kendimi. Neyse aksam oldu. Yani gece 1. 1 saatten beri bu adresteyim. Emziren bir anne olarak farkli sekilde diyet yapmam gerekiyor.

1) Emzirirken eger diyet yuzunden yeterli besin miktarini alamassak bunyemizin zayif dusmesine yol acar. Bu da bizim icin hos olmaz. Eger emzirmeler esnasinda cok acikiyorsaniz. saglikli ara ogunler yiyin. Mesela kepekli bir ekmege  fistik ezmesi, peanut butter, surup yiyin ( benim favorimdir ).

2) Kalori sayimi yapmmayin. Emziren kadinlar diger kadinlardan 200'den 300 kaloriye yakin fazla tuketmeleri gerekiyormus yani gunluk 2000 -2700 kalori yapiyor.

3) Herkesin bunyesi bir degildir. Kimisi hemen verirken kiminin kaybetmesi zaman aliyor. Ama suda bir gercek dogumdan sonraki 10 ay icinde vucut eski haline gelmeye basliyor. Bebek dogdugu gibi sakin diyet yapmayin. Normal saglikli bir sistemle haftada 680 grama kadar kaybedebiliriz. Ama " Allah rizasi icin bi hayir sever bu kismi cevirsin ben 10 dakikadir ugrasiyorum Turkcesini yazamadim :) Losing weight more rapidly than this can pose a danger to your baby because rapid weight loss releases toxins that 
are normally stored in your body fat into the bloodstream – and into your milk.


Yarin devam ederim. Simdi uykum geldi.

10 yorum:

gutguturuna dedi ki...

canım biliyormusun bende dün diyete başladım..tabii akşam lokma tatlılarını löp löp götürdüm..bak senin zayıflama cetvelini çok beğenip ben de kendime yaptım..ikimizede allah kolaylık versin:))

Hayatın Tatları dedi ki...

tam açıklamasını ne yapıcaksın işte hızlı kilo kaybı tehlikEli olabilİR diyor özetle (çeviremedim bir türlü çok asabi oldum bak birden)
Gülüm dert etme sen emin ol benim kadar yemiyorsundur yanında birde günlük yürüyüş falan yapsan gözüne batan fazlalıkların bir anda azalmaya başlıdıklarını farkedeceksin. Ayrıca da şimdi tatildesin ne diyeti. YA da diyet deme de dikkatli ve sağlıklı beslenme . Bir kaç ay sonra dahada farkedeceksin doğumun şişliği bile nerdeyse 1 yılda iniyor. (bak şekil a ben 5 yıldır inmedi şişliklerim)Ayrıca da bloguma her zaman beklerim ben senin sağlılı pişirilmiş sebzeler, salatalar yaparım

Kronik Bunalim ... dedi ki...

canim sen davet edersinde ben gelmezmiyim
bende pazar gunu basladim diyete, aslinda gecen hafta niyeti almistim ama olmadi ..
suan tartida hic bi kipirdama yok cunku dun sabah kahvaltiya davetliydim ogleden sonra baska bir yere
bugun sabah yine ayni ve simdide hazirlanip cikicam ..
yani evde bi kalabilsem basliycam adamakilli bi rejime ama ama iste :))
bende allaha sukur hic catlak yok
genetik heralde annemdede kizkardesimdede yok ..
kizkardesim dogum yapali tam 12 ay oldu suan 46 kilo ve sifir catlak bi ben varim bizim ailede sisko ..

Nil dedi ki...

ben de tam çeviremesem de sanırım şunu demeye getiriyor

hızlı kilo kaybı bebeğiniz için tehlike yaratabilir çünkü vücutta stok halinde bulunan toksinler kan dolaşımı ile süte karışabilir

ya da buna benzer bişey

ayshe dedi ki...

peki cihan neler yiyor ek gıda olarak bebeğim cihanla aynı ayda bşzşmle paylaşırmısın :)

ÇokBilmiş dedi ki...

Benim tecrübem: Emzirdiğin sürece diyet yapmana gerek yok der.
Ben de bu kilolara kafaya takmıştım ama diyet yapamamıştım hep, deli gibi tatlı yiyordum, hala da yiyorum. 9. aya kadar hiç zayıflamadım. 9. ayda regl olunca çoookkk yavaş kilo vermeye başladım. 18. ayımda doğumdan önceki kiloma geri dönmüş bulunuyorum ve ilginç bir şekilde 1 hafta içinde belim geri döndü. Oysa ben artık belim olmadan, varil gibi yaşayacağımı sanıyordum. Herkes zayıflamaya devam ediyorum sanıyor oysa ben kilo vermiyorum aslında ama göbek çevresi deri dokum eski halini alıyor ve vücut silüetim inceliyor. Kadın bedeni harikulade gerçekten de.
Velhasılı kelam, diyeceğim odur ki, yorma kendini rejim yapacağım diye. Lohusalık 18 aydır, sık dişini biraz daha :)

Unknown dedi ki...

ben cevireyim mi istermisin:)
vay helal olsun bu konuda ne kadar hırslandığın belli hadi kolay gelsin

hulya dedi ki...

Ceviriyorum: Bundan daha hizli kilo vermek bebeginizi tehlikeye maruz birakabilir cunku hizli kilo kaybi vucudunuzdaki yaglarda depolanmis toksinlerin kaniniza ve sutunuze karismasina neden olur. (Losing weight more rapidly than this can pose a danger to your baby because rapid weight loss releases toxins that
are normally stored in your body fat into the bloodstream – and into your milk.)
ben de emziren bir anneyim kizim 4 aylik nerdeyse ve kilo vermem lazim cunku her gecen gun aliyorum.

Adsız dedi ki...

Thanks for your personal marvelous posting! I actually enjoyed reading
it, you might be a great author. I will make certain to
bookmark your blog and may come back very soon.
I want to encourage continue your great work, have a nice weekend!
Here is my web blog :: xtreme no preço

Unknown dedi ki...

Offnoff benim bebegimde 4 aylik bir turlu kilo veremiorumm wallah ne yapsam acaba ...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...