29 Mart 2011 Salı

Emziren anneler icin saglikli zayiflama yollari -2-

Devami...

4) Yiyeceklerdeki cesitlilik ve denge saglikli bir diyet icin ilk adimdir.  Dengeli bir diyet karbonhidrat, protein, yag  her ogunlerde karisik bir sekilde alinmali. Bu durum sizi tok tutar ve zinde olursunuz. Kepekli ekmek, cereal, taze  meyve ve sebze yiyin. Degisik yiyecekleri yemek hem sizin butun vitaminlerden almanizi saglayacak hemde  bebek icinde iyi olacak.  Bugun yediginizi yarin yememeye calisin.

5) Kullandiginiz yaglarda cok onemli. Kanola yagi, zeytin yag kullanin. Doymus yag ve trans yaglari limitleyin. Trans yagdan uzak durun hatta. Ikiside sagliksiz.Bu yaglar genelde yagli etlerde, tam yagli sutlerde, tropikal yaglarda, tereyaginda bulunur. Bu tarz yaglar bebeginiz icinde iyi degiller omega-3'u azaltiyor.

6) Balik onemli bir protein kaynagi. Ozellikle soguk su baliklari bebeginizin goz ve beyin gelisiminde buyuk rol oynar. Yenilebilecek baliklar : somon baligi, karides, tilapia, kedi baligi, yengec, scallops.  Ancak bazi baliklarin az tuketilmesi gerekiyor. Cunku icindeki mercury maddesi zararli. Kopek baligi, kilic baligi, midye. Beyaz ton baliklarinda da yuksek miktarda bulunmakta. Kullanimi limitlemek lazim.

7) Alkol olayi var, ben zaten kullanmiyorum.

8) Kafeini limitleyin gunde bir kapdan fazla icmeyin.

9) Eger doktorunuz vitamin haplari veriyorsa, almaya devam edin.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

ne yani 3 kilomu verdin iki günde ?
çok değilmi bacım bu kadar hızlı olması yani?
sen biliyorsundur gerçi ama içim rahat etmedi sorayım dedim.
hadi kolaylıklar inşallah tez zamnda verirsin şu uyuz kiloları.ben ilk 7-8 ay 1 kilo bile vermedim ama vermek içinde pek birşey yapmamıştım sonra yemeğimde değişiklik olmadı ama kilo verdim şu anda hamile kaldığım kilodayım düşün belki sende de böyle olur kendini hırpalamadan yavaş yavaş vermeye çalış bünye de sana yardım edecektir ama dikkat et çünkü sen tek değilsin cihanda var
kolay gelsin tekrardan

Unknown dedi ki...

Sezom bigom valla bende anlamadim. Ama hic ac birakmiyorum kendimi. Sadece beyaz olan herseyi kestim, birde abur cuburu. Ben deli gibi cikolata, pasta yiyordum onceden. Belki ondandir

İkiz Annesi dedi ki...

Tatlım 3 kilo az değil tebrik ederim.
Emziren ve kilo vermek isteyen anneler için gayet güzel bir yazı olmuş.

didem dedi ki...

Rejim cok iyi gidiyor. Onemli bilgileri bizimle paylastigin icin tesekkurler. Sekeri bir de ben kesebilsem:(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...