6 Mayıs 2011 Cuma

Istanbul bir ki.....

Bir hikayenin daha sonuna gelmeye az kaldi. Biryanda kocama kavuscagimin mutlulugunu yasarken ben bir yanda da torunlarindan, yegenlerinden ayrilacak olmanin uzuntusunu yasayan onlar. Bu isler boyle napalim. Ozlem cok zor biliyorum bende Vahap'imi cok ozluyorum ama bizim mutlu, huzurlu ve iyi oldugumuzu bilip sevinmeliler dimi :)
Gecen posta foto koymadim diye bakiyorum tepkiler aldim ;) Sizi de Cihan gibi fena simarttim saniyorum. Adsiz ve adli gelen butun yorumlar icin cok tesekkur ediyorum. Tek tek cevapliyamiyorum cunku surekli nette olmayim diyorum. Pazar sabahi ben deniz Istanbul'a ucuyorum ve  dede- torun askina dogru yol alacagiz. Tatili neredeyse sonluyoruz ama bende de huzursuzluk boy gosterdi. Sag salim Cihan'i topraklarina gotureyim baska birsey istemiyorum. 
Vahap beni Cihan'dan daha cok ozledigini soyledi gecenlerde, bu gazla ben bi 2 ay daha giderim :) KIm bilir. 
Son gunlerde hep komsulara gidiyoruz, burada hep cig kofte yapiyorlar komsuya gidildiginde icim disim cig kofte oldu. Bende eve gidince Vahap'a yapacagim. 

Yarin valiz hazirligi olacak bakalim kilo sorununu nasil cozecegiz. Annesi vahap'a bide peynir yaptirdi koy peyniri, tuzlaniyorlar aylarca dolapta saklanabiliyormus daaa, onca esya bide peynir, sade peynir olsa iyi iki tane tahin koska marka, 1 kilo kirmizi pul biber allahtan evde kara pul biber vardi, 1 kavanoz salca, ben nasil goturecegim bu kadar seyi. Kilo sorunu cikmadigi surece bir sorun yok. 
Haa unutmadan bide birsuru tohum aldim. salatalik, roka, kabak, fasulye acaba patlican da alsammi :)) Cicek tohumuda alacagim onu da artik gemlikten alirim. Yanliz ben boyle hemen 2,3 hafta da cikan ve her yil kendiliginden yeseren bisey istiyorum. Aklima ilk gelen aksam sefasi sizin bildiginiz baska cicekler var mi?

Neyse fotolari ekleyip kacayim. Bugun ablalarin neredeyse tamami burada, sanslarina Cihan hep uyukluyor.

Oglumun ac gozlulugu ona bir suru badireler atlattiriyor.
Eline ekmek, havuc, salatalik verdim insanlik namina ama bogazina kacip gozleri kipkirmizi olunca anne bir parmak darbesiyle bogazina kacan seyi aldi. Tecrube ben olsam kilitlenirdim. Yanlizken veremem korkarim, agzina giren parcayi parmagimla alacagima daha da bogazina ittigimi farkettim.




IMG_0002

Buda Sabaat abla Vahap'in bi buyugu. Hazir olun kendisi 7 aylik hamile. Hemide 6.yaaa :))) 4 kiz 1 erkekdi. Ogluna kardes olsun istegiyle ve erkek olur umidiyle hamile kaldi ama o da kiz. Allah hayirlisini ve sagliklisini versin tabiyki. Ama isi cok zor. Bide hamile 2 inekleri var, onlarin yuzunden hic gelemedi bu tarafa.

IMG_0057

Aklima neval'in sofrasi geldi :) Valla oyle sik masada yemek yemiyoruz. Bizimki yer sofrasi :) Gecenlerde Vahap'in diger ablasinin evine yemege gittik. Bize icli kofte yapti. Ben 4 taneden fazla yiyemedim. Diger anne yani buyuk ve 80 kusur yasinda olan anne tam tamina 8 tane yedi :)) hemde yagda kizartilmilar. Masallah diyim :))

IMG_0054

Buda herseyi agzina almak isteyen bidik.

IMG_0043

IMG_0042

Kendinize iyi bakin arkadaslar. Belki Gemliikte yazamam. Net yok, eger wifi ile komsulardan yurutebilirsem ne ala :))

17 yorum:

Ebru dedi ki...

İyi olmuş resim eklediğin. Cidden büyüdü kuzu ya. Çok tatlı. Canım ben bittim burada en sevdiğim 2 şeyi aynı anda yazdın. Biri çiğ köfte diğeri içli köfte. Bu cüssemle 2 dürüm yerim çiğ köfteyi ve en az 8 de içli köfte:)) annem mide alışkın değil çatlayacaksın der:))
Her ikinizi de öpüyorum iyi yolculuklar dikkat edin kendinize.

Unknown dedi ki...

Ebru bende cok seviyorum eve gideyim bende kociskoma yapacagim :)

İkiz Annesi dedi ki...

41 kere maşallah , Gül buradayken iyice serpildi Cihan çok tatlı:)

New York'tan dedi ki...

Kayinvalden ne veriyorsa al, goturemedigini birakirsin gidecegin yerde ,en azindan o seni goturdu bilir :))

Ahh Gul Ahh ben de 26 haziranda Tr'e gidiyorum az kaldi artik :)

didem dedi ki...

Cihan'in bayagi disleri kasiniyor herhalde. Kiyamam. Kofteler afiyet olsun. Rejimini unutmadin umarim bu zengin sofralari gorup de:))
Hersey cok guzel gorunuyor.

neval dedi ki...

ah o bıdık pek tatlı annesi,ye onu lütfen bizim yerimize de.
sofra yerde ama benim sofraya beş basar .nerde bizde öyle çiğköfteli sofralar ?

Nil dedi ki...

gül 4 köfte köfte mi yahu. ben hiç durduramam kendimi. ama haşlamayı daha çok severim. ayrıca sofra muhteşem görünüyor. yeminle ağzım sulandı. salata ne kadar canlı öyle.
iyi yolculuklar canım.

duygutufekci dedi ki...

İşte en zoru dönüş kısmı. Gittiğine mi üzüleceksin yoksa bavullarından çekeceğin eziyetemi. Bende her seferinde asgari kilonun 2-3 katını getiririm :) aslında sizin oralarda yokmu türk bakkalı marketi ? şimdiden kolay gelsin bavul toplama işi :)inaşaalah evinede ulaşırsın rahat rahat. Benim emaıl adresim: ocakduygu@hotmail.com

Sevgilerle

duygutufekci dedi ki...

en zor kısmıdır dönüş heleki ıraklarda yaşıyorsan 2 katı daha zordur. Hem herkesi bırakmak, hemde bavullarının yarattığı sefillikler :) ben her daim asgarı kilo sınırından 2-3 katıyla geliyorum vallahi. elimde değil:) sizin oarada yokmu turk bakkalı marketi ? saba cok kolay gelsın sekerım , evinede sağ sağlim ulaşırsın insaşşah. Benim email adresim : ocakduygu@hotmail.com

Bekliyorum dort gözle emailin,

sevgilerle

Deli Anne dedi ki...

Gülom nereye yahuuu, bitti mi tatil? E, nolcak şimdi?

Reyhani dedi ki...

enfes görünüyor yemekler gerçekten...Afiyet olsunnn :)))
çok sevgilerrr

iremmiss dedi ki...

yemekler, maceralar hepsi çok güzel iyi yolculuklar......

OZLEM ANNE dedi ki...

canim, anneler gunun kutlu olsun xxxx

Ebru dedi ki...

Tazacik annecik anneler günün kutlu olsunnn

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Gülcüm alemsin köfteleri saymissin:)

iyi olmaniza sevindim,Anneler günün kutlu olsun canim,bir an evvel saglicakla esine kavusursun insallah...

Unknown dedi ki...

amanın bu Cihan çok sevimli olmuş, ne güzel pozlar bunlar..Maşallah afacana..
Gül'üm boğazına birşey kaçtığı zaman arkadan kavrayıp karnına baskı yaptığında boğazındaki çıkıyor.Sakince yapman lazım.Eğer eline yemek veya meyve vermezsen yutmayı öğrenemez.Şimdi öğrenemezse sonra kreşi beklemek zorunda kalırsın...

Kronik Bunalim ... dedi ki...

ay gulcum ne cabuk gecti ya .. sanki daha dun hazirlik yapiyordun tatil icin simdi ise nerdeyse bitti tatil.. bu aralar sanirim benim icin zaman cok hizli akiyor ;) masallah kuzucuk cok cok buyumus .. eminim babanne ve halalar icin cok zor olucak bu ayrilik ..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...