22 Haziran 2011 Çarşamba

Sukredebilmek...

Dun Mihricanla yuruyuse cikacagimiz anda, ben evin kapisini kitlerken. Karsi komsunun ( ben tatildeyken tasinmislar ) cocugu yanimiza geldi. Cocuk tuhaf geldi bana, sonra anladikki cocuk engelli, yani zeka bakimindan olsa gerek. Bagiriyor, seviniyor, guluyordu. Cihan'i gorunce sevinc cigliklari atmaya basladi. Yaklasti, ben bi an tereddut ettim. Ya zarar verirse, cunku bilemezki zarar verip veremeyecegini. Ve birden Mihrican'in karnina sarildi :) 7 aylik hamile.  Sonra bana sarildi. Zelal'e sarilamadi, Zelal korktu.
Icim bir tuhaf oldu. Birden acima hissi kapladi dort bir yanimi. Sonra sukrettim Allaha. Saglikli bir evlat verdigi icin. Mihrican icin zor bir donem, cunku Apo abinin ailesi kiza, erkek baskisi yapiyorlar, ve 2.side kiz ama daha kimse esi dahil cinsiyeti bilmiyor. Gozlerinin onunde bir ornek. Allahtan sagliklisini ve hayirlisini dilemek varken, bu cahillik ne boyle anlamis degilim.

13 yorum:

bahriye-krm dedi ki...

dediğin gibi gül şükredebilmek ne kadar önemli...allah'a binlerce kez şüküler olsun sağlıklı evlatlarımız var...ama ne yazıkki toplumumuzda bir erkek çocuk sevgisi almış başını gidiyor...allah herkese gönlüne göre versin...

Deli Anne dedi ki...

:( Görkem de bu konuyu yazmıştı..

Unknown dedi ki...

Gorkem hangi blog yazari deli annem.

ZencefilliÇörek dedi ki...

evet ya aynen katiliyorum soylediklerine. saglikli olsun gerisi bos.
bunun nedeni soy erkek'ten yurur diye bir inanis var ya o. o da su; bebegin genlerinin yarisi anneden yarisi babadan geliyor buraya kadar tamam. ama babadan (erkekten) sadece erkek cocuga gecen ek bir gen(dna dizimi) daha var. sadece erkek cocuga geciyor. bu nedenle de soy erkek cocuk uzerinden devam eder deniyor.

ilkim dedi ki...

:) evet zencefilli çörek haklısınız, ama hatırlamak gerek ki tersi de bir gerçek. Sadece anneden kıza geçen de belli bir şey var genlerde: mitokondrial DNA. O soy da oradan yürüyor. Hem onun izlenmesi daha kesin ve mantıklı olduğu için bilim adamları onun üzerinde daha çok duruyorlar. Bir kitap okumuştum adı'Havva'nın Yedi kızı' yazarı 'Bryan Skyes'. Türkçe'ye de çevrildi Güniz Büyüktür tarafından. boş zamanınız olursa öneririm. Çok ilginç bir kitaptı.

İkiz Annesi dedi ki...

Canım çok haklısın halimize binlerce kere şükürler olsun..

Adsız dedi ki...

COK SACMA CINSIYET AYRIMI YAPMAK.AMA MALESEF YAPILIYOR.BENIM ANNEM BILE BIR TANEDE OGLUN OLSUN DIYIP DURUYOR.ERKEGIN ADI VARMIS...OYSAKI ALLAHIM SAGLIKLISINI VERSIN YETER.MIHRICANINDA ALLAH YARDIMCISI OLSUN NE DIYIM.SANA VE AILENE SAGLIKLI GUNLER DILERIM CANIM.

özlemnitta dedi ki...

Allaha binlerce şükrediyorum bende...Mihrican'a çok üzüldüm:(

Unknown dedi ki...

Off bu erkek merakı nedir ,çözemiyorum.baskıyı oğullarına yapsınlar y kromozumu yollasın diye.Malum kadında " Y " yok ...allah akıl fikir versin bu kör cahillere...Sağlık dilemek yerine erkek diliyorlar...
Çok şanslıyız gülüm hem eş hem aile açısından..

Nil dedi ki...

allahtan benim eşimin böyle cahil takıntıları yok. tek dileğimiz sağlık. allah o çocuğun ailesine sabır versin. çocuğun da ailesinin de yardımcısı olsun.

kendilerini doğuran anayı da unutuyorlar iş baba olmaya gelince. kız çocuk ailesine karşı daha vefalı sanki.

sonsuz şükürler olsun allaha

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Kız erkek olmuş önemi yok,insan olsun
iyi eğitim alsın yeterli..

Bu ara da blogunuz çok güzel. İyi ki
uğramışsınız.

Aileye selam ve sevgiler..

Adsız dedi ki...

şu erkek çocuk takıntısı nedir, halen bazı toplumlar atamadılar şu caheletlerini

didem dedi ki...

Sukredecek oyle cok sey varki. Bazen hayatin karmasasindan unutuyoruz. Allah yardim etsin o cocugua ve ailesine...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...