7 Ağustos 2011 Pazar

Iyiyim... Buradayim :))

(klavyede 'I' harfi duzgun basmiyor )
Belki herkese cok normal gelecek, ya da ne varki bunda biz hergun yapiyoruz diyeceksiniz ama benim icin ilk oldugu icin ben bayagi zorlaniyorum belki zamanla alisirm.Sabahin korunde kalkiyoruz 1 saatlk isgence conucunda cihani hazirlaym 1 otobus ve 10 dakka yurume sonunda onu brakp 2 otobusle okula gidyorum. Donuste yne ayni sey oluyor. Eve gel bu sefer yemektir, ortalgi toplamaktir.
Haftada 2 ya da 3 gun okul cikisi drek spor salonuna gidiyordum bu hafta hic gidemedim, butun hafta hastaydim.
Tabi birde birsuru annebabanin yaptg hatayada dusmek stemedim, telas icnde Cihanada vakt ayrmak istedim. Edmontonda yazlari cok etknlik oluyor, elimizden geldkce gitmeye calisiyorum hafta sonlar tabi babamz gelmiyor. Sadece bu iki cumartesi butun gun surucu kursunun sinifna gttm. Hayatimda hic bu kadar slklldigim hatrlamiyorum. ISgence gbiydi ya, butun gun surdu. Cihan'a bi kz geldi bakti. Cok seker bir kz cok da guzel bakyor. saatlik 10 dolar verdim. Yani 2 cumartesi bana 200 dolara patladi. Ama sinavi gectim, certifikami aldm. 2 saat dreksyonuda yapip hemen sinava girecegim, insallah okulum baslamadan ehliyetimi almis olurum.

Anliyacaginz bizim buralarda hayat coookk hizli akiyor. Bu arada sunu farkettm. Evde durmak bana cok slklcl geliyordu. Alismadigim bir duzendi. Ama okula gitmek, cocuk sorumlulugu ev sorumlulugu evde durmaktan daha zor geldi. Evde kalmanin insana verdgi farkli bir rahatlilik varmis. Boyle sabah 7'de evden cikmam zorunda oldugunu bilmek insani geriyor biraz. Ama mutluyum. Artk slkllmiyorum :) Bir ise yaradigimi hissediyorum.

Krese gelince. Dogruyu soylemek gerekirse, iyki krese vermisiz CIhan'i. Buradan cocugunu krese vermeyi dusunenlerede soyleyim. Bence en iyi erken vermekms. Alisma suresi 2 haftayi buluyor. Ama bizim gibi odlek anne babaysaniz ve cocugunuza korkudan hicbirsey veremiyorsaniz kres harika bir seyms. Cihan krese basladigndan beri resmen toparlandi. Kreste hersey veryorlar. Yeme aliskanligi gelisti. Kreste inek sutunede baslamislar. Kadn cihani cookk seviyor. Krestekilern  hepsi arap, hep arapca konusuyorlar sanirm cihan arapcayi inglizceden once ogrenecek :) Mesela bu hafta cok kotu hastaydm, her sabah Vahap Cihan' krese birakti bende rahat rahat evde dnlendim, daha cabuk toparlandim. Ya da doktorda, kuaforde magazada bi isim varsa once onlari hallediyorum sonra da cihani aliyorum. Ben sevdm kresi. Cocuk icin cok guzel. Simdi tek dusuncem, Vahap'n annesi geldignde Cihan'i gondermeyecegiz ya, sonrasinda yne alisma devresi gecirecek ama bu sefer daha buyuk oldugu icin daha zor olacak.

Fotograf koyamiyorum, bizim bilgisayar cihanin sevmelerine dayanamayp kUstu aclmyor. Buda eski kulustur. SU anda evin icinde ugultulu cikan ses bundan geliyor.

Neyse benden bu kadar, Cihan uyuyor evi toparlayip sulu parka goturecegim Cihan'i. Bu yil Edmontonda boyle heryere sular fskirtan oyuncaklar koydular. Cocuklar buyukler bile bikini mayolarla oynuyorlar. Cok zevkli. Havlumuzu da aliriz gideriz. Tabi hava kotu olursa gitmem.
Kendinize coookk iyi bakin.....

11 yorum:

Kiraz Çekirdeği dedi ki...

Arada bize bir ses ver yeter ;) hepsi tamam da su saati 10 Dolar'a cocuk bakma isini cok tuttum yani kabaca bir hesapla 7- 24 calisarak ne paralar kazanirmisiz :) saka bir yana cok pahaliymis. Kres her zaman daha anlamli. Sosyallesme kismine yuzde yuz katiliyorum hele tek cocuklar onlar kesin gitmeli...

Unknown dedi ki...

Tempon çok hızlı Gül'üm ama kendini iyi hissettirmesi çok güzel...Çok iyi anlıyorum seni aylarca evde oturunca kendime gıcık olmaya başlamıştım.Yoğund a olsa bir tempon olunca hayata bakışın değişiyor değil mi ???
yerim o Cihan'ı ben , büyümüş ifadesi değişmiş , gülüşüne bile bir erkek edası gelmiş :))))))))))))
Çok şirin civcivin çok :)

dilek dedi ki...

ah nasıl anlıyorum seni anlatamam....sabah 6'da uyanıp gece 12 de yatıyorum niye bilmem hiçbişey yetişmiyo sanki:((

kreş olayını bende destekliyorum...çocuk kendi yaşıtları arasında daha mutlu sanki...tabii eve gelince kaliteli zaman geçirmek gerek...

arada ses ver...özleniyosun bak:)) öptüm...

neval dedi ki...

durağan yaşamdan maratona atlamışsın birden.hadi kolay gelsin bakalım

YAŞAMSAL GANİMETLER dedi ki...

SİZİN ADINIZA SEVİNDİM O EVDE SIKILAK VE BİR İŞE YARADIĞINI HİSETMEK OLAYINI KIZIMI 3 YAŞINDA KREŞE VERDĞİMDE HİİSSETMİŞTİM...DÜKKANIMIZDA ÇALIŞARAK...BİR YIL SONRA EYLÜŞ KIZIM SÜPRİZ YAPTIĞINDA TEKRAR KAPANDIM EVE AMA EMİN OLUN BU SEFER BİR İŞE YARADIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM ÇÜNKÜ ENERJİM AÇIKTA KALMIYOR HEPSİ BİTİYOR...=)DOLAYISIYLA GÜNLER GEÇİP GİDİYOR...EMEK VERDİĞİNİZ HER ŞEYİN KARŞILIĞINI ALMANIZ DİEĞİYLE SEVGİLER.=)

Ebru dedi ki...

Kolay gelsin canım ben de 3 aya kadar işten ayrılıp senin eski düzene geçeceğim:)) Bakalım evde olmak nasılmış hiç yaşamadım artık iş olmayacak.

Öpüyorum ikinizi de

Rozerin'in Annesi dedi ki...

kolay gelsin canim..bende Eylulde yarim gunlugune haftada 2 veya 3 gun Rozerin'i krese vermek istiyorum ama bir turlu karar veremiyorum, iyi yaparmiyi diye...

Nil dedi ki...

Keşke Türkiye de de insanlar böyle rahat olsa. burda da fıskiyeli alanlar yapılsa ve insanlar eğlenerek serinlese. Ama olmaz ki. burdaki insanların tabuları var. çok kıskandım sizi çookk.

Unknown dedi ki...

Çocuk büyütmek zor iş,bence her işten de zor.Kreş çok ıyı bır alternatif tabı iç rahatlatıcı bır yerse.Buyudukçe hayatınız daha kolay olcak sadece bıraz sabır.güzel bır hafta dılıyorum.

Büşra Bayram dedi ki...

:)) en azından oturup tıkılmadınız :) ı yerine l ler de çok uymuş :))

özlemnitta dedi ki...

Ne kadar yoğunsun böyle Gül..Özledik valla..Arada böyle ses ver,cihan'dan haberler ver,güzel yemek fotoları koy...Ne çok isteğim varmış benimde ama:))))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...