12 Eylül 2011 Pazartesi

Tanitma amacli...

Dedimkii sevgili arkadaslarima biraz kampusumu gezdireyim :)
Malum 1 hafta doldu sayilir. Artik okulluyuz. Trafikte harikayim ne yalan soyleyim :)) Gaz veriyim kendime ama dimi :)  Oncelikle sizin cin usenmedim ve ne yaptim :

Asagida gorundugu gibi bizim evden okula gidis. 28 dakika yaziyor ama bakmayin ben onu rahat 35 yapiyorum. Aksamlarida trafik yogun 45 i buluyor. Iste bu yolu otobusle 1 saat 20 dk oluyordu... Ama artik yok cok mutluyum tabi :)
Bu bizim kampus. yukardan cekilmis. Ana kampusten biraz uzagiz. Iykide uzagiz yoksa bide park sorunu yasardim.



Buda taze annenin yani benim hergun girdigi kapicik :))


Buda baska acidan, Kiz gelince bide karlar altinda olanida eklerim :)

Gelelim derslere. Dersler hemen hemen basladi. Bu yil hic kagit vermediler. Cimrilikten degil doga sevgimizden. Universite e-class olayina gecmis ve butun dersleri oradan takip edebiliyoruz. Odevleri herseyi. Power point seklinde yapmislar
Ornek olarak koydum. Bu benim alanim oluyor. Ekrandakilerde yani eClass Moddles courses yazisinin altindakilerde benim derslerim.4 ders ama 4 olduguna bakmayin cok agir dersler. Hepsi egitim dersleri.

Birazda sistemden bahsedeyim. Burada yil hesabi yapilmiyor, kredi hesabi yapiyoruz. Her ders 3 kredi. Yani 30 kredi 1 yila esit oluyor. Ben 2010 dan bu yana sadece 4 ders yaptim, toplamda 12 kredi yani hala birinci senemdeyim. Bu pazartesi ogrencilerden sorumlu kisiyle randevum var, belki ders sayimi artirabilirim. Ama once gorusmem lazim.
Bide donemlerimiz eylul-aralik, ocak-nisan bide yaz var tabi. Yani yazin ders almassan 4 ay yaz tatiliniz oluyor. Ama genelde ogrenciler birinci ve ikinci donemde 4 ders aliyor, yazinda 2 ders alip her yil bir sinif atliyorlar. Yaz donemi en kisa donem sadece 2 ay suruyor. Temmuzda tatilde oluyorsunuz.

Onun disinda cok guzel projeler yapiliyor. Mesela gecen yil Kenya projesi baslatildi bizim campuste, Kenyaya ogrenciler gitti, ve oradaki cocuklara ingilizce ve fransizca ders verdiler. Ve  bir sinif yapmaya calistilar. Bu yil yine olacak. Carsamba toplanti var. Katilacagim ama Cihan'i da yanimda goturmeme izin verirmi diye de soracagim. :)) Bence olmaz diyecek hocalar. Ama denemekten zarar gelmez...

Bunlarda fotolar

 Dus kabinleri :)
 Karsilama toreni
SOn gunlerde cekilmis.
Neyse cok uzattim. Artik Alberta universitesinin fransiz kampusu hakkinda herseyi biliyorsunuz :) Ama bilmediginiz birsey var, oda bir donem istedigim bir ulkeye istedigim bir universiteye gidebiliyormusum ve yil kaybim da olmuyormus. O universitede okumamda kredi sayiliyormus. Ve bu ulkeler arasinda Turkiye'de var :)) Hemde ODTU var, ama benim bolumum ne yazikki olmuyor :) Heheee... Sayisallar gidebiliyor. Ben fransayi dusunuyordum, daha arastiracagim. Annem cihana bakarim dedi :)

9 yorum:

Ebru dedi ki...

Çok güzel görünüyor canım kampüsün. ODTÜ'ye gelebilsen ben de çalışmazsam Cihan'a bakarım:))
İkinizi de çok öpüyorum.

Deli Anne dedi ki...

O son paragraf harika.. exchange felan gibi değil mi.. ne güzel olur.. ne güzel olmuş.. üniversite Gülom'a yakışır zaten:)

neval dedi ki...

önünde yeni yeni ufuklar belirmesine öyle seviniyorum ki sevgili gül,sanki benim hayallerim gerçekleşiyormuş gibi.

gutguturuna dedi ki...

ne güzel bir sisteminiz..ilginç başka üniversitelerin derslerini krediye dahil etmeleri..ama en çok yazın kredi almazsan 4 aylık tatili sevdim:))burada yok böyle uygulamalar..sana başarılar diliyorum..derslerini çabucak verirsin inşallah..

aslı dedi ki...

çok güzel. bende okul yıllarımı özledim. ne güzel organize olmuşsun. allah nazarlardan saklasın canım. emeklerini zayi etmesin. sevgiler.

Adsız dedi ki...

Tek bir kelimeyle MASAALLAH Taze Anneye... Fransa Annen Cihan o fikirde cok guzel... Vahap abinin durumuna acidim ama, bir yil sizlersiz napar acaba :( Sende onsuz naparsin oda ayri konu :) Artik hergun okuruz seni ve ozlemini :)))
1 donemmi bi yilmi?
Adsiz M :)

New York'tan dedi ki...

Okulunuda gormus olduk Gul'cum, basariyla bitirirsin insallah bu donemi :)

Hayatın Tatları dedi ki...

Ayy çok güzel bu günlerin kıymetini bil bence. en keyifli zamanların :) Bu arada kampuste duş ne arıyor onu anlamadım?

Mrsgul dedi ki...

ayyy icim gitti ne kadar sanslisin..bir cirpida bitirrirsin insallah sekerim..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...