5 Ekim 2011 Çarşamba

Kisa bir Ara....

Selam arkadaslar.

Ben bugun cok dusundum. Sanirim internet bagimlisi oldugum izlenimine kapildim, aslinda kapilmadim oyleyim galiba, laptop 7/24 kucagimda, bilgisayarima cihandan fazla bakiyorum. Derslerim nasil fazla anlatamam ama ben sacma sapan sekilde vaktimi olduruyorum. Ders yapmam lazim, 3 saatlik calismanin 2 saatini sacma sekilde oldurdugumu itiraf ediyorum.
Bilgisayarin, facebook'un vss... esiri oldugumu hissettim bugun. Basima agrilar bile girdi bu dusunceden dolayi. Derste bile nete giriyorum. Dinlemiyorum dersi... Kendimi basi bos ve sorumsuz insanlar gibi hissettim. BU sekilde kendime zarar veriyorum... Zaman cok onemli bir kavram onu iyi degerlendirmek lazim, bu sekilde hoyratca harcamamali insan. Bu aksam vahaplada konusacagim aksam evde bilgisayar acilmasin diye.
Sigarayi birakmakla ayni geliyor bu durum bana. Elimdeki aleti duzgun kullanmayi ogrenene kadar, ya da bir sekilde azaltacagim.

Iste boylee...

Umarim bu sacma internet bagimliligini atlatabilirim, kendime cocuguma esime daha faydali olmak istiyorum...

12 yorum:

Ebru dedi ki...

Can belki farkındasın ben artık akşamları hiç yokum neredeyse. Açmıyorum akşamları notebook görüş alanımda bile değil. Ve o kadar mutluyum ki otururken bir sonraki günün yemeklerini hazırlıyorum:))
Farkında olmadan esir alıyor açmazsan alışıyorsun. Dene akşamları asla açma mesela.

Deli Anne dedi ki...

kesinlikle katılıyorum sana.. ben de bundan muzdaribim ve gitmek istememin bir nedeni de bu..

yaruze... dedi ki...

İyi tespit Gül'cüm.İnsan bu aletin başına oturduğunda,zamanın nasılda hoyratça hibe edildiğinin farkında olamıyor.Bende bazen bunun farkına vardığımda yanından bile geçmiyorum PC nin.En iyisi hiç açmamak.

Nil dedi ki...

çok haklısın gülo. ama seni özleriz biz. arada uğra olur mu? cihandan mahrum etme bizi

Hayatın Tatları dedi ki...

Kendi adıma üzündüm geç buldum erken kaybettim seni şekerim :( ama senin adına sevindim gerçekten bilg. başına oturuldumu saatler geçiveriyor. Derslerin daha önemli tabii. Arada ziyaret et bari hepten bırakıp gitme

Unknown dedi ki...

Yok arkidisler temelli gitmem zaten ama ebrumun deli annemin ve herkesin dedigi gibi sadece bosuna zaman harcama olayini yoketmek istiyorum. Dedigim gibi cok berbat bir hastalik oldu bu olay. Bence gencligi esir almis durumda, fakultede bakiyorum herkes face'de, twitterda, kimse dersi dinlemiyor. Kendimi kotu hissetmeye basladim. Gereksiz zaman kaybi olayindan kurtulsam sonrasinda tedavi cevao verir :)
Burasi oglumun yeri onunla ilgili herseyi yazacagim :)

Ülkü dedi ki...

Gidemezsin zati :)) araymış full görüyorum seni ben kandırıkçıııı :P

ASLI dedi ki...

cok iyi yapiyorsun.Okul ev cihan dengesini kurmak icin iyi bir disiplin lazim..

Mrsgul dedi ki...

Ben de cogu zaman geceleri acmiyorum. Oglum sabah uykusundayken aciyorum. Haklisin aslinda sanal alem bagimliligi diye birsey var...Senfark etmissin ve en dogru yerde birakyorsun. Destekliyorum seni canim..

Unknown dedi ki...

hayatımıza girmiş ve hatta yerleşmiş internet sınırlasak bile vazgeçemeyiz galiba..herşey a rtık nette dönüyor .:Alışverişler bile..
Umarım sınırlayabilirsin ...

ÇokBilmiş dedi ki...

Uzun bir zamandır bekliyordum senden böyle bir yazı gelmesini. Kilo verdin, poz poz resim çektirmeye başladın, oğlun yuvada mutlu, sen okulunda mutlusun, ev hayatı yolunda, arkadaşlarını seviyorsun... Bence de artık hayata dönmenin zamanıdır :)

Ülkü dedi ki...

Tabi tabi :)) ben hergün görüyorum valla :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...