30 Kasım 2011 Çarşamba

Son haftaya girerken...

Donemimin bitmesine son bir hafta kaldi ama bende oldum yani ( nokta varmis gibi okuyun :) Bu hafta icin ;
1) Immersion dersi icin yapmam gereken bir afis calismam,
2) 4 sayfalik yazi okuyup compozisyon yazmam,
3) sonra yaptigim afis icin bir sayfa yazi yazmam lazim.
4) Felsefe dersi icin 5 sayfalik reflexion pedagogique diye bir sacmalik.
5) Sonra tarih icin dissertation ( fransizlara ozgu bir compozisyon cesidi 5 sayfa zorunlu)
6) Yine tarih odevi icin donem sonu odevi....
7) Pazartesi icin, sinifta sunum...

Bunlarin hepsini bu hafta yapacagim. Ve nasil yapacagim bilmiyorum. Neyse bir sekilde bitecek.
Onumuzdeki donem yani ocakta 2.yilima geciyorum :) Cok mutluyum gerci arkadaslarim mesleklerine basladi ben daha 2.yilima geciyorum ama olsun, gec olsun guc olmasin mi diyorduk. 

.....

Size birsey itiraf etmek istiyorum, bunu yeni yeni anliyorum. Ben sanirim dogumdan sonra kucuk capli bir depresyon yasadim ama bunun bilincinde degilmisim. Cihan'la simdi daha yakin oldugumu hissediyorum. Ilk zamanlar hersey mekanik oluyormus. SImdi onunla oynmak, zaman gecirmek cok cok hosuma gidiyor. Sanirim ben annelik olayini cok gec tattim. Sizleri okuyrum, tek baslariniza cocuk buyutuyorsunuz, Tek basiniza herseyin ustesinden geliyorsunuz. Ben bunu yapamadim. O kadar guclu olamadim hicbir zaman. Geceleri bile bazen Vahap kalkti. Vahap cok yardimci oldu.

Dusunuyorum da, acaba benim generasyonum daha mi bireyselciligi on plana aliyor. Annem, cocuklari icin herseyi yapti, vahap esek gibi calisiyor tek istegi Cihan'a hazir seyler sunmak, ben hic oyle degilim. Kendi zevklerimden asla odun veremiyorum. Evde bunaldim diye Cihan'i 10 aylikken krese baslattim, ilk iki hafta disinda kres bende hic sorun yasatmadi. Cogu anne 3 yasinda oldugu halde cocugunu krese gonderemezken ben 10 aylikken yaptim. Kresin cocuk icin iyi oldugunu hala savunuyorum aslinda.  Uzun lafin kisasi, acaba ben annelige hazir olup olmadigimi bilmeden mi anne oldum, ya da bati kulturunu cok mu benimsedim ki bireyselci bir yapi icerisindeyim...

8 yorum:

Deli Anne dedi ki...

Ne olmuş, ne olmamış ben fikir yürütemem, herkesin koşulları, bünyesi, şartları şurtları farklı çünkü. Ama bunu deşebilmek, hele ki ortaya dökebilmek bir marifet gibi geldi bana. Çoğumuz yaşıyoruz ve bitiyor üstünde bile düşünmüyorz, gerçeği kendimizden kaçırmak kolay geliyor. Ve bence sen yaşının çok stünde davranıyorsun bu sebepten.

Unknown dedi ki...

Bunu sizlere dokebiliyorum cunku sadece, yargilanmaktan korkuyorum belkide...

İkiz Annesi dedi ki...

Canım hepimizin içinde bulunduğu şartlar farklı farklı ve Deli Anneme katılıyorum yargılamak , fikir yürütmek düşmez bizlere.Ben hep tektim ama bana da evde olduğu zamanlarda hep eşim yardımcı oldu Allah ondan razı olsun.

Hayatın Tatları dedi ki...

Canım bu herkes için değişen birsey! Ben kızımı doğurduğum da 55 gunlukken ise başladım ve 18 aylikken kreşe başladı bu arada Ege doğdu güya ücretsiz izindeydim ama evde iki küçük cocuk ile ben kafayı yiyordum zar zor 6 ay oluna kadar birlikteydik sonra bende ise başladım. Ve neredeyse gecen seneye kadar hersey gayet iyiydi ama farkettim ki istediğim gibi bı anne olamadım onları o kadar küçükken birakmamaliydim!:(((( cok üzüldüm ve şimdi yeniden anne olsam hicbirsey umrunda olmaz diye düşünüyorum ne ev isleri ne işyeri nede gezme tozma! Cocuğumu kucağımdan indirmez ve 1,5 yasına kadar da emzirmem isterim. Neyse Rabbim isteyenlere versin inşallah. Bak benle kendini karşılaştıraydılar sen gayet iyisin. Bu durumun su an farkindasin ve daha dikkatlisin. Üzme kendini su ana kadar gayet iyi bir anneydin bundan sonrada farkındalığı daha yüksek cok daha iyi bir annesin :)))

New York'tan dedi ki...

Gul'cummasallah hayallerini gerceklestiriyorun ne guzel,Mumine'nin dedigi gibi herkesin kosullari sartlari farkli.

Bazen bende kendimi sorgulamiyor degilim,benimde odun veremedigim seyler oluyor ..

firdevs dedi ki...

ben de buyuk oglumun ilk bir yilini hatirlamiyorum desem ! ? ilk cocukta anne oldum lay lay lom yerine " bu cocuk nasil buyuyecek !" kaygisi agir basiyor galiba :(

ayak izleri-sevgi dedi ki...

kimse kimsenin anneliğini yargılayacak durumda değil ki.. ben 4 aylıkken işe başladım.. o günden beri bakıcı bakıyor.. 2-2.5 yaşında kreşe vereceğim.. çünkü bende senin gibi kreşte büyüyen çocuğun çok daha etkin zaman geçirdiğini düşünüyorum.. geçen bir yerde okumuştum.. mutlu anne mutlu çocuk.. anne olmak kendi hayatımızdan vazgeçmek anlamına gelmiyor..

Büşra Bayram dedi ki...

ohooo ben okurken yoruldum, Allah sabır ve kolaylık versin :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...