5 Ocak 2012 Perşembe

Evlilik Uzerine...

Uzerimde bir suskunluk var dun aksamdan bu yana. Birileryle konusmak istiyorum ama aslinda konusacak kimse yok. Bazen en yakinindakiler en uzaginizdakiler olabiliyorlar. Firtina oncesi sessizlik gibi bisey bu. Kafam karisik aslinda. Simdi sizlere sorayim dedim. Ne de olsa ben 3 yillik evliyim belki daha tecrubeliler vardir aramizda. 
Simdi kafamda soyle kuruyorum, zayiflamak istememdeki en buyuk etken fizigimle barisik olmamam oldu. Insan kendisiyle barisik olmayinca bu herseyi etkiliyor bilirsiniz. Ic camasirlar almiyordum, evde sacma sapan vahapin pijamalariyla geziyordum. Bu durum kisa surdu hemen toparladim kendimi biliyorsunuz. Simdi kendimle gercekten barisik bir noktaya geldim. Evin icinde hos, esofman bile olsa guzel giyiniyorum. Cocuk gibi giyinmekten cok kadin olmaya calisiyorum Vahap'in yanindayken. Aksamlari odamizda surekli yaratici seyler yapiyorum. Ama dun aksam, birden bosuna ugrastigimi dusundum. Yani bu dusunce birden beynime geldi. Vahap kafasini kurcalayan sorunlarla o kadar icli disliki, kendisine stres yapabilecegi o kadar cok seyi varki, bana sira gelmiyor. Iliskimizde surekli erkek rolunu oynamaktan slklldigimi hissediyorum artik. Dusunuyorum acaba ben mi doyumsuzum, cok mu beklenti icindeyim, yetmiyormu bana verdikleri... Ama ilgi istemek, esi tarafindan seksi oldugunu duymak, esinin yaninda soyunurken esinin dokunmasi..... Bunlar dogal seyler degil mi? Yani surekli olmasi gereken ve iliskiyi ayakta tutan seyler degil mi?
Dun aksam dayanamadim, dusunduklerimin hepsini soyledim. Sonra aldim battaniyemi salonda yattim. Ben salonda hic yatmazdim kavgalardan sonra, illkez yattim bu sekilde. Ve cok da rahat yattim. Hic dusunmedim onu.

15 yorum:

#birfotoğrafbiryazı dedi ki...

Ben evli değilim ama zaman zaman olur böyle şeyler...

Ben böyle gergin anların dönemsel olduğunu düşünürüm hep. Düşünecek çok fazla şey varsa seni ihmal etmesi biraazcık normal sanki. Bir beyin taşıyor oda sonuçta. Kalp krizlerinin yüksek oranda baskı ve stresten kaynaklandığını unutma derim ben... Düşünecek çok şeyi varsa evde bişey düşünmeyecek kadar rahat ettirmeye çalışsan kısa süreli nasıl olur?

Sen evliliğine çok önem veren eşinide çok seven bir insansın bunu bir senedir gördüm az çok biraz zaman belki iyi gelir... Herşey gönlünce olsun...

Deli Anne dedi ki...

Evlilikte bazen ilişki dibe vuruyor, bazen duygular şahlanıyor, bazen de orta karar gidiyor benim gördüğüm. Yani ne hep, yüksek dozda duygu ve aşk var, ne de yerlerde sürünmek var devamlı. Kadın ister, konuşmak, anlaşılmak, farkedilmek, ilgilenilmek ve ilgilenmek.. erkekse daha çok kendi dünyasında gibidir. yazıyorum ya, bir çemberleri var sanki. isterlerse alıyorlar içeri ama genelde dalgınlar:)

çok farklıyız be Gülom onlarla.. zihnimizin işleyişi, hislerimiz herşey farklı.. bir arada yaşamak zor ama isteyerek yapıyoruz bunu..

yani diyeceğim o ki, bir iyi, bir kötü, biraz da ortalarda geçiyor hayat işte:)

ayse dedi ki...

Selam.Ben Arda'nın annesi:)))Ben de Edmonton'da oturuyorum.Tesadüf blogunuzu gördüm ve çok hoşuma gitti.Sizzinle tanışmadık ama yazılarınızla,gıyabınızda tanıyor oldum sizi ve güzel ailenizi.Evlilikle ilgili yazmışsınız bugün.Sizi bilmem ama ben tam bir ilgi manyağıyım.Eşimden sürekli sevgi seli aksın istiyorum.Gün boyu dışarda neler yaşadığını hiç hesaba katmadan...Sanırım biraz bencillik yapıyorum.Yazacak çok şey var ama Ardam acıkmış olmalı ki,'ma ma ma' diyor.Umarım sizinle yüz yüze tanışırız.Görüşmek üzere...

ayse dedi ki...

Merhaba.Ben de Arda'nın annesi Ayşe:))Bloğunuzu tesadüfen gördüm,yazılarınızı okudum ve çok hoşuma gitti.Çok samimi buldum ve de yakın.aslında çoğumuzun yaşadığı,hissetiği şeyleri,siz yazılara dökmüşsünüz.Bugün evlilikle ilgili şeyler yazmışsınız.Söyleyecek çok şey var ama yazıya dölmek zor...Ben de Edmonton'dayım.Umarım tanışırız.Görüşmek üzere...

Unknown dedi ki...

Amak-i hayat : Ben zaten dediklerini yapan birisiyim.

Deli annem evet cok dogru herseyimiz cok farkli, farkli dunyalardayiz sanki bazi zamanlar.

Ayse : tanistigimia memnun oldum. Blogun yok galiba. Edmontondan birileri olunca cok seviniyorum :) Ardayi opuyorum.

Kronik Bunalim ... dedi ki...

hayat zor oldugu kadar evlilikde cok zor gul .. bu ara bizde dibe vurup sonra tekrar yuze cikip sonra yeniden en dibe donuyoruz :( hemen hemen ayni sorunlar ..
benimki bi is degistirdi nerdeyse dunyamiz degisti .. o kadar mutsuzki yeni isinde hem kendisini hem beni hatta minik bilalimi bile etkiliyor onun mutsuzlugu..konusuyorsun olmuyor hep hakli.. bi tarafim onsuz olmazken bi tarafim gozum gormesin seni diyebilecek kadar nefret edebiliyor ondan..benim en cok uzuldugumse ben kendimle barismisken, yeniden eskisi gibi olmusken o hayatla kustu .. nerdeyse 9 sene olacak biz evleneli
kendime itiraf edemesemde sanirim bebekle birlikte siradanlasti evliligimiz :(
insani en cok uzende en kotu kavgalarin ardindan bile sarilip yine beraber uyunurken, simdi en ufak bi tartismada yapayalniz ayri odalarda ayri yataklarda dalmak uykulara :(

ZencefilliÇörek dedi ki...

canim yazdiklarin cok dogru ama ne yazik ki erkeklerin buyuk cogunlugu o bekledigimiz ilgiyi veremeyecek kadar kendi dunyalarindalar. ama ben eminim esin bazi gunler bugun sacin degisik olmus veya bu kazagin yeni mi gibi seyler diyordur yani seni farkediyordur. bedroom konularina gelince belki esin dedigin gibi kafaca cok yogun gunler geciriyor ve sana bekledigin ilgiyi gosteremiyor yada her zaman boyle bilemiyorum. eger genel olarak boyleyse o zaman senin isteklerini soylemen yada ima etmen gerekiyor. aksi halde boyle uzulen taraf sen oluyorsun. zaten belli bir rutininiz vardir ve sen de o rutin icinde ne zaman ne yapman gerektigini biliyorsundur. evet belki iliskide itekleyici taraf sen oluyorsun ama birinin bir sekilde bunu ele almasi gerek ve sanirim cogu zaman biz kadinlar yapiyoruz bunu. hic kafana takma. sanirim daha yeni guzel bir tatildne dondunuz. uzucu seyler hissettiginde aklina guzel zamanlarinizi, anlarinizi getir, biraz da olsa faydasini goreceksin..

Tarkanın Annesi dedi ki...

Evlilik zor hele erkekler gerçekten daha zor. Çok zıt kutuplarda yaratılmış erkekler ve kadınlar. Duyguları farklı tepkileri farklı düşünceleri farklı. Haklısın yer yer hepimiz yaşıyoruz böyle inişler çıkışlar. Hele çocuktan sonra daha çok oluyor bu tartışmalar ama işte belki işin sırrı çokda fazla bazı şeylere takmamak uzatmamak galiba. Her iki tarafta çok dikleştiğinde işte olay kördüğüme doğru gidiyor. Bazen bişeyleri kafada çok kurmamak daha iyi gibi.Ama tabi herkes her aile farklı. Çok kafanı takma demekten başka bişeyde diyemiyorum ama işte biz kadınlar takmadan yapamıyoruz.

Ebru dedi ki...

Canım benim. Her an yakalanabilirim hızla yazayım.
Evlik 2 ayrı insanın ortak yaşam kurması. İşin özü 2 ayrı insan olduğunu kabul etmek değil mi? Maddi sıkıntı veya iş sıkıntısı insanın kafasını çok meşgul ediyor. Hele biraz da evhamlıysa ohoo. rahat ol. Sabırlı ol insanın kendini hep isteyen olarak görmesi ve göstermesi tehlikeli bir durum. Hep yüzmek gibi bu tür olaylar önce atlayınca dibe batıyorsun. Sonra yüzeye çıkıyorsun.
Gelirim yine öptüm.

Unknown dedi ki...

ahh gülcüm çok gençsin bazen sana bu çoşku olarak yansıyor bazen de beklentilerinin hemn olması isteği.Ben 5 yıl çocuksuz olarak sezoyla yaşadığımda ilk beş sene yani o kadr ilgiye boğuldum ki sezo tarafından bazen bunaldım taki oğlumuz oldu sezonun tüm ilgisi mert e kaydı .Acayip bir çöküş yaşadım kendi içimde senin gibi onunla bu durumu paylaşöadım bile ama çok üzüldüm gerçekten halbuki ilgi evin içinde küçük bir bebekteydi ama üzülmüştüm benden geçti diye:)1 sene ye yakın sürdü bu durum sonra kendimi topladım kendime hobiler edindim ,burdan da olsa arkadaşlıklar edindim.Yani tek derdim onun bana tekrar aynı ilgiyi gösteresini beklemektense kendime zamn ayıdım bu durum onun dikkatinden kaçmadı tabi:)
şimdi bile şu nette ayırdığım zamnı niye onla geçirmiyorum diye kızıyor :)
Bence tabi bir tahmin, senin vahapla arandaki yaş farkıda faktör olabilir yani sen daha çok gençsin ve bu çoşku senin içindeyken yaşamak istediklerini ertelemek istemiyorsun.ama vahap yaşı ve anladığım kadarıyla karekteri itibariyle daha ağır adımlarla hareket ediyor ilişkinizde bu da sana yetmiyor.Burda sevgini sınamıyorsun ,sadece birbirinizin isteklerine karşılık verme konusunda sorun yaşıyorsun anladığım kadarıyla.Sıkma canını sen "oğlak" burcusun ve inatcısın gülom istediğin konusun olana kadar diretiyorsun gibime geliyor (sezo oğlak ordan biliyorum ve her zman haklı sinir):)
Her evlilikte oluyor merak etme (9yıla yaklaştım tecrübeli sayılırmıyım bilmem:)

*mehtap dedi ki...

her şey maalesef her zaman düzgün gitmez,gitmek zorunda da değil.hepimizin sıkıntılı dönemleri olmuştur önemli olan birbirimizden kopmadan çözüm bulmaya çalışmak.Sonra şuda var ki küsme döneminden sonraki barışma faslı insanı yeniden dünyaya döndürür..herşeyin en kısa zamanda iyiye dönmesini dilerim

Nisamu Style dedi ki...

Gül,umarım herşey en kısa zamanda yoluna girer....

Deli Anne, çok güzel yazmış yazdıklarına aynen katılıyorum.

Ankaralı dedi ki...

canım benim sana sadece "sabır" diyorum ben. sen sabret biraz daha, unutma her gecenin bir sabahı vardır. sen sabret ve çizgini bozma sakın, her zamanki Gül ol ona karşı. o da görecektir gerçekleri en sonunda ve pişman olacaktır. Allah yardımcın olsun!

New York'tan dedi ki...

Gul'cum herkes asagi yukari ayni seyi yazmis,bende diyecegim esler zihin olarak mesgul olunca baska yere konstre olamiyor, seni dusunemiyor,ne guzelanlatmisin icindekileri,belki farkinda degildi simdi ogrenmis olur.

Blogger Bolat dedi ki...

Bir erkek olarak şunu söyleyebilirim, doğru yoldasın. Başkası için olmasa bile kendin için bakımlı olmalısın, aynaya bakıp ne kadar yakıştı demek bile insana heyecan vermez mi.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...