2 Şubat 2012 Perşembe

Zorunlu olunca yapilmak istenmeyen ve istenilen seyler...

Tuhaf bir durum var bende, bir seyi ne kadar cok seversem seveyim eger zorunlysa yapmaktan kaciniyorum. Buna okumam gereken su kitapta dahil...
Yarin bundan testimiz var ve ben sadece 100 sayfa okuyabildim, yarina kadar yuz sayfayi bitirmem lazim :( Vahap hizli okuma tekniklerinden bahsediyordu gecen gunun birinde, bir arkadasi saniyede onlarda sayfayi okuyup, ve satir satir okuyanla ayni duzeyde anliyormus. Benim su isi kapmam lazim. Nerden baslamali acaba? Sonra dediki vahapcim, Suleyman demirelde oyle hizli okuyanlardanmis. Heralde oydu. 
Bide nasil soru sorulur onuda bilmiyorum. Eger ana baba isimlerini sorarsa bittim ben. Aklimda hic kalmadi. Bide ana konu sorulursa aynen soyle yazacagim : Hoca efendi, sizde buna ask mi diyorsunuz, siz gidin Sirin icin daglari delen Ferhati, colleri asan Mecnunu okuyunda ask gorun diyecegim. Bu da ask mi, sihirli iksirinden icip birbirlerine asik oluyorlar. Yani aslinda gercek anlamda ask denilen bisey yok, aski ortaya cikaran iksir mi demeye getiriyor yazar efendi. Sonra bunuda belirtecegim, ben tristan'in askina inanmiyorum, nasil sevdigi kadini baska bir adamin kollarina gonderir, valla benim kocam olsa ben oldururduumm.... Bence batinin asklarida bir tuhaf ya da benim kafa hala gerilerde.... 

Neyse arkadaslar, ben biraz daha calisacagim. Bu arada facebook'u artik azalttiiimmm :) Cok mutluyum ama butun herseyden geri kaldim, dedikodulari, gelismeleri herseyi kaciriyorum. Vahap'in kendini bilmez abisinin kizayla girmis oldugumuz harika bir tartismadan sonra, ve Vahap'la 2 gun evde birbirimizi yok saydiktan sonra. Vahap sonunda o beklenen cumleyi kurdu aslinda gec bile kalmisti. Benimle 1 sartla barisirmis facebooka artik girmeyecekmisim ( azaltma konusunda anlastigimizi dusunuyorum). Resmen ben mi FB'mu dedi :) Nedenlerinide saydi,

- Nette gereginden fazla vakit geciriyormusum derslerim yeteri kadar vakit ayirmiyormusum.
-Nette gecirdigim vakti cocugumla gecirmeliymisim.
-Kisisel gelisimim icin FB bi engelmis.
-Herseyimizin ortalik yerde olmasindan rahatsizlik duyuyormus.
-Surekli evdekilerin aksamlari bilgisayar basinda olmasi -babam, vahap ve ben- cocugu huzursuz yapiyormus. - Bu aslinda dogru, masa basinda oturdugumuzda cihan surekli bagiriyor, agliyor, ama kanepede oturdugumuz zaman hic ses cikarmiyor ve kendi kendine bile oynuyor.

Sonuc olarak, kendimi en rahat hissettigim yer burasi, siz arkadaslarim yani o yuzden bu kadar rahat yazabiliyorum. Cagin hastaligina yakalanmis bir anne ve ogrenci olarak, kocam artik beklenen son noktayi koydu. Yaptigim cok buyuk bir hata bilicindeyim ama bir turlu birakamiyorum. Vahap'a cok bagliyim. Onun agindan cikan her soz benim icin cok onemli. Esine hayran olan biri olarak, onu dinleyecegim.

14 yorum:

Deli Anne dedi ki...

esasen haklı da Vahap.. ben de kendimi kınıyorum bu konuda.. azaltmak lazım sahiden de internette boş geçirdiğimiz lak lak ettiğimiz saatleri.. Ama bence sen çok iyi idare ediyorsun, maşallah:)

New York'tan dedi ki...

Hepten birakma, ara ara iyiyim ben buradayim de :)

Haklisin Gul'cum, bagliyor bizi blog face ve digerleri, evde degilsem bakmiyorum ama evdeysem acik oluyor kisitlamaya calisiyorum bende kendimi, vakit kaybi malesef.

ASLI dedi ki...

esine katiliyorum Gül.
kendimizi cocuklarin yerine koyalim.
günlük islerden zaten zaman ayiramiyoruz bir de öyle olunca !

Unknown dedi ki...

bizde çok atışıyoruz şu pc için o hiç ilgilenmezken ben başından kalkmıyorum o da kızıyor ne var bu kadar oturacak başında diye:)
gecen gün biz de bir anlaşma yaptık gece 11 den sonra girecektim o da tamam dedi ama anlaşmayı ilk ben bozdum:(

Unknown dedi ki...

hmm iyi yapmışsın azıcık azaltmakla...Evde havaları sıcak tutmak da fayda var ...
Cihancık annesini kıskandığı için ağlıyordur ...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

beni esimde tamamen facebook karsiti hem nasil öyle beöyle degil! üstelik ben hic girmedigim halde iki yil sürdü ona sadece arkadaslarimin oldugu,izin vermedigim filan,cik demez ama istemedigini belirtir,bende senin gibi esine hayran kitlesindeyim,onu dinlerim ama herseyide degil anlamdigim konularda,mesela gecenlerde bulasik maskinasina bulasiklari arkadan koy cok kiriyorsun dedi durdu,yapmadim yapamam,ben bu sekilde önden rahat calisiyorum,ayrica kirilirsa kirilsin,ben zaten normalde kirarim cok! filan iste ona hayir deyince cabuk bozuluyor ama bir yere kadar dimi! eger ben bilgisayarda oturup cocukta agliyorsa benimki herhalde o dakika bilgisayari camdan firlativerir! kesin yapar,ben herkescikler uyuduktan sonra rahatca oturabiliyorum,cok kizar ve asla cocuklari ihmal etmeme gönlü razi olmaz,Vahap gene birsey dememis sana sakin biri o...

Sitare dedi ki...

güzel karar vermişsin azaltman hem senin hem evliliğin hem cihan açısından emin ol hayırlı olacak.
lakin ben şunu anladım bizim bu sosyal ağ merakımız öyle basit bir bağımlılık değil.bir nevi zaruret yüzünden.bak sen taaaa kanadalarda yaşıyorsun.yerin yurdun orası mı değil.koca peşine takıldın gitin.seçim şansı verdiler mi hayır.kendi ailene yakın arkadaş çevrene uzak olmayan bir yerde yaşasan ve bir işin olsa böyle olmazdın sanmıyorum.
bunları kendim için de böyle düşünüyorum.insan anlatmak,dertleşmek ,paylaşmak istiyor.sevdiklerin sırdaşların uzağında olunca buraları kullanıyoruz.
çok da garip değil aslında.sadece dozunu ayarlamak lazım işte.
sevgiler ...

Unknown dedi ki...

Arkadaslar sagolun guzel yorumlarınızdan dolayı. Bugun okul erken bıttıgı ıcın sırf bılgısayara gırmemek ıcın kendımı temızlıge verdımö halıları bıle yıkadım sız dusunun :) su anda herkes uyuyor bıraz daha rahat hıssedıyorum kendımı. ama azaltma polıtıkam son hız devam edıyor ve basarıyorum bence

Mrsgul dedi ki...

ayy Ben bazen düşünüyorum Gül, sanal dünyaya bu kadar çok bağımlı hale gelmek doğru mu? adı üstünde sanal gerçek değil ki, bilmiyoruz birçok blog takip ediyoruz, acaba gerçekten orda yazanlar gibi yaşıyorlar mı acaba? orda yazdıkları gibi hissedip, tavsiyeleri uyguluyorlar mı? Vahap haklı ben de çektim kendimi..hele haziranda 2. çocuktan sonra hiçten uğraşamam herhalde..

İkiz Annesi dedi ki...

Bu aralar ben de internet rejimindeyim.Ciddi vakitler harcıyoruz ekran başında.Hoş kızlar uyanıkken girmemeye çalışıyorum ama girince de ipin ucu kaçıyor.Face,blog,dostların blogları,mail derken su gibi akıp gidiyor saatler.Haklısın dozunda kullanmak gerek..

Blogger Bolat dedi ki...

Hızlı okuma teknik metinleri okumak içindir, edebi bir şeyler okumak için tavsiye etmem :)

pinus dedi ki...

aynı kararı kendi başıma alabildim neyseki..en azından sadece blogları okuyorum ki nette geçirdiğim zamanı yarı yarıya azalttı...

biz de kızımla çizgi film izliyoruz net yerine..

Ebru dedi ki...

CAnım dün akşam pc açtım bağlanamıyorum kocaya dedim ki bağlantı mı yok benim bilgisayar bağlanmıyor. Dedi ki 15 gün oldu şifreyi değiştirmiştim adsl de:) Sen hiç açmamışsın ki.
Ocak sonunda girdim en son facebooka blog desen işyerinde kaçamak ama akşamları açmamak çok verimli inan bana.
Öpüyorum ikinizi de

Minişin annesi dedi ki...

Bence de en doğru kararı vermişsin canım. Sanal aleme daldıkça dalıyor insan. Bir de çocuk olunca aslında daha da dikkat etmemiz gerekiyor davranışlarımıza. Bizleri kendilerine model alıyorlar çünkü. Eskiden ben de çok fazla vakit geçiriyordum buaralarda ama artık onun yerine Emir'le verimli şeyler yapmayı tercih ediyorum, net ise ancak o uyuduğu ya da evde olmadığı zamanlarda oluyor..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...