26 Eylül 2012 Çarşamba

Kisa bir derleme

Uzun zamandir Cihan'la ilgili yazmadigimi farkettim. Bugun okulda vakit buldum, arkadaslarimin bloglarini gezdim, sonra bende durumumu guncelleyim diye heveslendim :)

Tatilden sonra bildiginiz gibi tasindik. Hala tam anlamiyla yerlesemedim. Binbir hevesle aldigimiz deri koltuklar salona uymadi, geri verecegiz ama isi inanilmaz uzatiyorlar. O koltuklar gitmeden ben yerlestim diyemem....

Okulum baslayali neredeyse 1 ay oldu, proje odevleri bile basladi. Bu arada Cihan'in dayhome ve kres olayi hala devam ediyor. Dayhome olayini acayim, evinde en fazla 5 cocuk bakan kisiler. Cihan'i once bir krese yazdirdik. 800 dolar pesin verdik. Cihan daha kresin yoluna girmeden deli gibi aglamaya baslayinca ikinci gun dedesiyle evde kaldi. Paramizi geri alamadik... Sonra Tina adinda fransiz bir kadinin dayhomuna verdim... Cihan duruyordu, ama bu sefer anne hislerim bana oranin cihan icin iyi olmadigini soyledi, cunku ev ortami kresin verdigini veremez. Aktiviteler, gezmeler, hikaye okumalar dayhome'da yok. Ha bide cocugun surekli kabiz olmasi da cok ayri bir konu. Bu arada 3 aydir aradigimiz daycare'den arandik, yer acilmis. Gerek yok dedim. 3 gun sonra pisman oldum. Dun yine oraya gittik. Pazartesi baslayacak, ama 18 aylarin icinde baslayacak yasitlarinin oldugu oda da yer yok. Ve ne yazikki Cihan 18 aylik grubunda bence cok iyi olmayacak. Yasitlariin oldugu grup cok daha kalabalik, cok daha buyuk ve cok daha oyuncak var. Ama yer acildigi anda gecireceklerini soylediler. Bu arada bu daycare'de 1000 dolar.

Anne's daycare'in internette tanitim videosunu buldum. Bakmaniz ve dusunceleriniz benim icin cok onemli.




Tasindigimiz yere gelince. Edmonton'un en guzel yeri diyebilirim... Biraz da olsa Paris'i animsatiyor. Cok islek bir cadde, White Avenue deniliyor. Yol boyunca cafeler, restoranlar, barlar falan filanlar var. Okuluma cok yakinim. Yurumek bile insana yetiyor o caddede. Kiramiz eski eve gore cok fazla, ama kapali parkingimiz var,. Kis sartlarini hatirlarsiniz, araba isitma fasli, kari temizleme vs... onlar artik olmayacak.  2 oda bir salon  tuvalet ve banyo ayri babamla yasadigimiz icin bu ayricalik harika bence.

Cihan inanilmaz yaramaz oldu. Herseye 'no' ve 'mine' diyor. Ve herkese 'ANNEEEE' diyor. Daha tam anlamiyla cumle kurmuyor.

Mesela ; poposu acidiginda : anne kaka ufff, diyor.
Cihan poponu temizleyelim dedigimde - noooo, diyor.
Susayinca : anne tuuu, diyor.
Bana vurdugunda ve ben ona anneye vurulmaz yaptigin cok ayip dedigimde, anneeeee, diye boynuma sarilip bana yaranmaya calisiyor.
Ve Cihan - bilmem kime cekmis :) -- addiiii ye bayiliyor. Sabahin 6'sinda ayakkabilarini getirip annii addii diyor, addi yok diyincede ayakkabilari yuzumuze firlatiyor.
Butun gun disarda oldugumuz zamanlar da bile, eve girdikten 10 dakika sonra -anniii addiii diyebiliyor. Apartmanin kapisini kapatmayinca asansore kadar gidip, asansor cagirmaya kadar gidebiliyor. O yuzden kapiyi hep kilitliyoruz.

Ilknur cok iyi bilir, canim Yagizcigima yapmisti benim sipacik, sac cekme huyu hala devam ediyor... Doktor kendini ifade etme sekli diyor... Bakalim bu sekilde daha kac kisinin canini yakacak :(


5 yorum:

Unknown dedi ki...

karısının sacını çeksin o:)
hadi hayırlısı olsun hakkınızda kreş için.
özgür çocuk o evlere sığamıyyo kime benzemişse:)

Deli Anne dedi ki...

hahaha demek addii olmazsa yüzünüze ayakkabı fırlatıyor ha ahahaha

Hayatın Tatları dedi ki...

çocuğun minneti yok götürmezsen götürme diyip atıyordur!

Unknown dedi ki...

Gülo ingilizce, fransızca ve türkçe arasında kalınca çocuk kendine saç çekme dilini geliştirdi tabiki :)))))))))))))
Yağız unuttu saçının çekildiği günleri ,geçen Cihan'ın fotoğrafını görünce hemen tanıdı ama saçımı çekti demedi :)))))))))))))
(için rahat olsun )

dilek dedi ki...

ha ha...daha neler göreceksinnn....yüzüne ayakkabı fırlatıyo ha:))) umarım istediğin gibi içine sinen bir yer bulursun Cihan için...çok zor insanın güvenebileceği bir yer bulması evladı için...sevgiyle....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...