25 Mart 2013 Pazartesi

Kardessel Hareketler...

Insanlarin iki yuzu vardir ya bazen, insanlara iyi, mutlu ve sorunsuz gozukmek isterler. Asla icindeki slklntilarini baskalarina anlatmak istemezler. Karsisindakinin ben sana demistim, biliyordum, bizi dinleseydin gibi cumlelerin ne kadar gereksiz oldugunu dusunurum.

Neyse, sadede gelecegim...

5 aydir planladigim bir bebek olayi vardi. Ne kadar zor olacagini biliyordum, 1 bucuk yilim kalmisken bunun belki 2 bucuk yila da cikacagini biliyordum. Hamile oldugumu ogrendim gecen hafta, sevindim, surekli olumsuz seyler duymaya devam ediyorum cevreden, ailemden, ne gerek vardi diyenler, biraz bekleseydin, okulu bitirseydin.... 

Sanki siz butun bunlari bilmiyorsunuz, sanki siz dusunmeden zevken ikinci cocugu yapmissiniz imaji verenler de oluyor. 

Ama hayatimizda neye oncelik vermek istedigimizi ancak biz biliriz. Ucuncu sahislarin tavsiyesi, onerileri, uyarilari yine orada kalir, yine siz ailenizle tek kalicaksiniz.

Ben Canada'dan baska bir yerde yasamak istemiyorum, Vahapta ayni. Cihan bu ulkede buyuyecek, yaninda bir kardesi olmali belki 2, yani kardes kadar insana yakin baska bisey olamaz. Bu duyguyu yakin yasda yasamali, buda ayri bir onem tabi. 5 yasdan fazlasini cok buluyorum, araya nesil farki giriyor, biri ergenken digeri hala cocuk oluyor. Kardeslik baglari cok sonra saglamsasiyor ama ben hayatinin her doneminde kardesinin/ kardeslerinin yaninda olsun istiyorum. 

Evet bu noktada kendimizi ( hem Vahap hem ben) kendi rahatimizi dusunmuyoruz. Hazir buyudu, rahatladik, biraz kendi hayatimizi yasayalim demiyoruz. Vahap normalden fazla calisacak belki, sorumlulugu iki katina cikacak, ben dersimden belki bir sure geri kalacagim, yanimizda hicbir yakinimiz olmayacak, ikinci bir cocuga birinci bir cocugun varligiyla daha zor bakacagiz... 

Ama deger....

Dedim ya, onceliklerimizin ne oldugunu bilmemiz lazim.

Ben hayatin anlamini, kurdugum harika ailemde buldum... Bu ailenin varligi, mutlulugu, benim icin herseyden onemli bir hal aldi. Gecmiste dusundugum, kendi hayatim, kendi gelecegim, kendimle ilgili olan her bencilce dusunce tarihe karisti hersey bize donustu. 

Ve o da hayatimiza girecek, diyorum...

Ve heyecanla hamileligimi, bu sefer, Cihanimla yasiyorum....

8 yorum:

Deli Anne dedi ki...

Seviyorum seni yahu! Seviyorum!


Ben sıkıntılarımı hiç söylemez oldum, hatat blog olmasa kimse gıkımı dahi bilmyecek nerdeyse.. çünkü öyle sevimsiz, öyle itici ve beni öyle suskunlaştıran birşey ki bu, neden, nasıl, niçin eleştirileri..

içim çok dolu bu konuda ama boşverelim, güzel bebişe odaklanalım.. Allah sağlıkla, zamanında ve kolaylıkla kavuşmayı nasip etsin. Cihanımıza kardeş gelsin inşaallah.. o gene sevsin, sevilsin, ayıcığıyla gezinsin.. ama lütfen giyinsin:)


Sen küçücük yaşında kendini bilen bir kadınsın.. herşeye rağmen iyiliklere odaklanan, gözleri ışıldayan, olumsuz şeylerde bile gülecek birşeyler bulan,eşine, çocuğuna ailesine bağlı, yaşam sevinci dolu, ama çokd a çalışkan maşallahı olan harika bir kadınsın.. Maşşallah 41 kere...

işte böyle, seviyorum seni de, bebelerini de.. ben kız gibi hissediyorum biliyor musun:)

Mutfak Dili dedi ki...

Hayirli olsun canim..Cevrenin agzi torba degil ki buzesin.. Olmaz bir sey derler olur yine bir sey derler.
Hayirla alirsin kucagina . Dileyim kizin olur.. Tatli sirin bir kizz

Adsız dedi ki...

Ben çok büyüğüm sizden. Çok akıllı çok tatlı bir kızsın. Sağlıkla kavuş yeni bebeğine. Heyecanın da mutluluğun da hiiiiiç bitmesin.

Tebrik ederim.

Gamze

Gülten Bostancı dedi ki...

oy canım bu 3 kişiler nedense hiç susmaz bekarsın hadı evlensene! evlenirsin niye evlendın ki? yada eee hadı hani çocuk? cocuğun olur ayyy nekadar erken çocuk sahibi olmuşsunuz! yada eeee hadi ikinci nerde ? ikinci olur amannnn ne acelen vardı! bunların hepsını sonuçta sen yaşayacaksın hiç kimse yaşamayacak çooook çoook tebrik ederim inşallah sağlıklı tostonton mutlu huzurlu bir yuvanız olur :)

ankarali dedi ki...

hayirli olsun canim, baskalarinin laflarini da takmaa bosver herkes kendine baksin. ayrica sen kararini verip uygulamissin zaten bu saatten sonra boyle seyler soylemelerinin zaten hiiiic anlami yok. Allah mutluluk ve saglik versin canim :)

neval dedi ki...

Zor olacak ama sonu güzel olacak:)
Yaşından fazla olgunluğa sahipsin Gül

Gözzy dedi ki...

Hayırlı uğurlu olsun, Cihan da pek büyümüş, yakışıklı olmuş maş. :) bence en güzel kararı almışsınız. Bizde yavastan 2.yi düşünmeye başlıyoruz Luna da 3 yasında artık bir kardeşi olsun istiyor o da :) Evet zor ama tek başına kalsın istemiyoruz biz de. Darısı başımıza :)

sda dedi ki...

Super ya.. bu blogu cidden uzun zamandan beri ki cihanin daha uc bes aylik bebek halinden beri takipteyim. Ve cidden cok sevindim. Cocuk gelisimimezunu biri olarak takdir ettim dusuncenizi :)
Ve son olarak ig hesabinizi bulmak istiyorummm :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...