21 Aralık 2010 Salı

Bugunde boyle gecti...

Sabahin 5'inde Cihan'in bagrislariyla hemen yataktan firladim. Vahap 6'da kalkacakti. O uyanmasin diye gerci coktan sese uyanmisti ama olsun dedim, Cihan'i aldim salona indim. Oglusumu emzirdim, oynastik, gulustuk. Saat 6 oldu. Babamiz ise gitti. Bizde yatak odasinda oynarken karsilikli uyuduk. Cok degil sadece 2 saat daha :)

Vahap'in kesin talimati vardi. Disarisi -20 sakin cikayim deme. Cocuk hasta olur, yil donumumuzu hep kotu sekilde hatirlariz :( Ok askim cikmayiz...

Eldeki kaynaklarla birseyler yapmaya calistim.

Ne yapsak, ne yapsak buldum. Karsinizda tam bir Tiramisu asigi var. Uzun zamandir yapmiyordum Hem hafif bir tatli, hemde guzel.
Konuyla alakali degil ama soyleyim, bazi arkadaslarimis icinde jelatin olan seyleri yemiyorlar. Onlar evimize geldiginde cok secici olmak durumundayiz ne de olsa guveniyorlar bize. Bende rahatca bunu yapabiliyorum cunku icindeki maddeler onaylarindan gecti.


Mutfakta biri mi var :) Bu arada recycle icin ayirdigim cop kutusuda cikmis.


Soslu steak ve kremali mantarli spagetti yaptim. Vahap beyendi. Ama Steakleri biraz fazla tuttum, sanirim sert oldular. Vahap bayagi cig seviyor.


Birkac sey daha yapayim dedim. Evde baklava yufkasi vardi. Daha oncede bahsettigim gibi burada sadece bir tane Turk market var onlarda hep tarihi gecmis urunleri sattiklari icin gerekmedikce ordan birsey almiyorum. Aklima netten bi arama yapma fikri geldi. Aylin arkadasimin bu tarifina rastladim. Hazirda kiymam da olunca super oldu. Yanliz bayagi zahmetliymis, hele baklava yufkasi beni verem etti. Cihan'da ne uslu durdu ama... Deli etti beni resmen. Gicikligina mi ne, ikide bir agliyordu.


Buda gecenlerde sardigim muska boregi yine baklava yufkasiyla yaptim, kizartmadan oncede suyun altinda islatiyorum. Sarimsakli yogurt esliginde super oluyor.

Veee bunlarrr!! Bir sahaser! Bir doga harikasi! Benim botlarim. Gecenlerde hani istedigim botu alamadim demistim ya hatirlarsaniz. Aslinda bana fiyati coookk pahali gelmisti. Bende cimri bir insan oldugum icin ( aslinda degilim ama 220 dolar bana cok pahali geldi bi bot icin ) almak istemedim.  Ve askim bana onlari almiss!!! Bana birsey alinca fiyatini soylemesi icin yalvariyorum ama soylemiyor. Siz de benim gibimisiniz?  Neden boyleyim bimiyorum ama cok merak ediyorum.

Bu arada doga harikalarim nasil

Ayakkabi kutusunun uzerinde yaziyordu. Komik geldi, sanirim espiri olsun diye yazmislar.


Ciceklerim ....

Tiramisunun son hali.

Buda eli surekli agzinda olan canavar...

Guzel bir aksam oldu. Simdi mi :) Vahap uyumaya gitti :)
Dikisler ne zaman gecer acaba :)

16 yorum:

ahsen58 dedi ki...

benim ufaklıkta bir işim olunca çok huysuzlanıyor herhalde bütün bebekler böyle ellerine sağlık yine döktürmüşün botlarında çok güzel güle güle giy bir de ben anlamadım dikişler mi ne zaman geçer dedin yani ne dikişi canım

YeMeK vAkTi dedi ki...

Ellerine sğalık canım çok renkli bir post olmuş:)

Baklava yufkası zordur ama o kadarda diel yav:)Acaba sizin ordakiler fazlamı ellenmişti paketleri o zaman parçalanıyorda:)

Unknown dedi ki...

Tesekkur ederim. Botlara bende asik oldum o botlara, giyememde simdi. Dikisler ay utanirim soyleyemem :)

ahsen58 dedi ki...

normal doğummuydu yoksa onun için söylemiyorsun ben ikisini normal doğurdum son kini sezeryan ama normal daha kolaymış benimde dikişim çoktu kızımda 1 haftada iyi olmuştu oğlumda baya sürmüştüm umarım tez iyileşir doğru anladım herhalde demi

Unknown dedi ki...

Aylin : aslinda muska boregi yaptigim baklava yufkasi cok berbatti, bu biraz daha guzeldi kotu olan hizli dokununca hemen gidiyordu. Deli etti beni :) Guzel oldu ama bence. Burada cok var baklava yufkasi. Iyi de oldu.

Unknown dedi ki...

Ahsen : :))) evet normal oldu, dikisler patlak verince ikinciye yapildi. Simdi ne zaman iylesir fikrim yok. Beklemelerdeyiz.

Deli Anne dedi ki...

yıldönümüz yeniden kutlu olsun arkadaşım..bir yastıkta kocayın diyeyim :) botlarını da güle güle giy.. parasını sorma bence ben de arada öyle salaklıklar yaparım ama para işinin içinde olmasan çok daha rahat edersin

annelili dedi ki...

Botları evde giyer gezersin dışarı çıkamayınca, ben öyle yapıyorum da çok beğendiğim birşeyi evde de giyiyorum.
Bayağı bişeyler hazırlamışsın...

Nil dedi ki...

taze anne döktürmüşsün
kesinlikle hissediyor bu bıdıklar. ne zaman yapacak işler beklese, ya huysuzlukları tutar, ya uyumayacakları...

öznur-ata dedi ki...

hamarat taze annem benim :)döktürmüşün yine:)botlarını çok sevdim güle güle kullan canım

kiymetligunler dedi ki...

Gul, yine pek keyifli bir post olmus canim:)) Hamarat gelin, dokturmusun vallahi, ellerine saglik!
Esim hediye alinca hiccc fiyatini sormam, sabrederim, onun olmadigi bir anda googledan arar, bulurum:))teknoloji hersey care:)))
Nice guzel yillara!

Adsız dedi ki...

Oh valla hem bebekli hem yeteneklisiniz ve de becerikli :)Bravo diyorum ve bir dilim tiramisu buraya istiyorum.Cihan seni de mıncırıyorum küçüğüm.

Unknown dedi ki...

Deli Anne : Valla cok haklisin fiyatini gorunce bu seferde niye aldin diyip basinin etini yiyorum. En iyisi bilmemek. Zaten o da soylemiyor.

Annelili :) Piser ayaklarim evde giyersem :)

Kucuk Mucizem : gercekten hissetti sanirsam, kiskaniyor bizi :)

Oznur : Yok kiz oyle deme, bisey yapmadik, pratik seyler onlar hemen. Cihan izin verse topu topu 1 saatlik is.

Kiymetligunler : Tesekkur ederim. Valla baktim google'dan :d dayanamadim.

Ashley : Gondeririz bir dilimden n'olcak :)

Kiraz Çekirdeği dedi ki...

Ellerinize sağlık,bu ne beceriklilik böyle çocuğunu da almış yanına :) Tebrikler

Unknown dedi ki...

Mutlu mutlu yıllarınız olsun inşallah,güle güle kullan botlarını bence de çok güzeller :)

Unknown dedi ki...

Kiraz Cekirdegi : Napalim kucuk bey izin vermiyor yoksa :)

Ozgur : Co tesekkur ederim. Ben onlari giyemem, kiyamiyorum bu karin icinde yazik olur onlara :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...