27 Aralık 2010 Pazartesi

Ince Cizgi





Muzicons.com


Hayatta en cok belirsizliklerden korktum. Herseyimin planli ve programli olmasida bu yuzdendir.

Hayat o kadar hizli akiyorduki, yasadigim her andan zevk almam gerektigini 18'imden sonra anladim.

Herkesi kendim gibi gordum, cok uzuldum, cok kirildim, ama asla degismedim. Hala herkese ayni davraniyorum.

Cok boluk porcuk bir ailem oldu, babami neredeyse hic gormedim, o beni cok sevdi, ben onu hic sevmedim, ona cok kotu davrandim, onu babammis gibi asla goremedim. Ve bir gun anne olunca, esimin yaptiklarini gorunce, bir bebegi buyutmenin zorluklarini yasayinca, babami birden sevdim. Simdi her uc gunde bir ariyorum.

Her zaman empati kurabildim, hicbir zaman benim dedigim % 100 dogrudur demedim. Karsimdakinin yaptiginin guzel bir sey olmadigini farkettigimde asla aynisini yapmadim.

Hayatta en cok ölmekten korktum. Hic ölmek istemedim. Ölum korkusu saplanti haline geldi, elimde degildi surekli aklima geliyordu.

Sonra Cihan dunyaya geldi, bu sefer ona birsey olacak diye korktum. Surekli gozumun onune farkli farkli senaryolar geliyordu.

Ve sonunda anladimki aslinda ben ölumden korkmuyormusum. Öldukten sonraki o belirsizlikten korkuyormusum. Tam kendimi astim derken, Paris'teki arkadasim Songul'un olum haberi geldi. Kendisini asmis. Cok etkilendim. Bir insan nasil kendini asar dedim. Bir insan nasil kendisini bir bilinmezligin icine atar. Bir insan nasil iki tane cocugunu arkasinda o sekilde birakip gider. Bir insan nasil bu kadar bencil olabilir. Bir insan nasil hayattan bu kadar nefret eder, hic mi baska cozum yolu bulamaz.... Dedim dedim ama icinden kendim bile cikamadim.

Hayat aslinda o kadar degerliki.  Kucucuk bir ates boceginin sirtindaki ifadeden yola cikip vayyy bee diyebilmektir...

15 yorum:

Nil dedi ki...

Hakikaten bencillik. Ölenin arkasından konuşulmaz derler ama hadi kendini sevmiyorsun, hayatı sevmiyorsun ya o iki çocuk ???

İkiz Annesi dedi ki...

Taze anne çok üzücü bir olay ,aslında ne olursa olsun hayattan vazgeçmek hele de iki minik can bırakarak çok kötü:(Bazen öyle anlar oluyor ki yeter diyerek dönüp gitmek istediğim hayattan olmasa bile her şeyden ama beni her zaman bağlayan kök salmamı sağlayan iki minik mucizem var onlar için her şeyi göze alırım.
Allah geride kalanların yardımcısı olsun:((

Adsız dedi ki...

basınız sağolsun cok üzüldüm.Ama en cokda cocuklara üzüldüm :(

gutguturuna dedi ki...

arkadaşın için çok üzüldüm canım..allah taksiratını affetsin..bencede yaşamak çokgüzel..pozitif olmakta pozitif düşünmkte yarar var..sevgilerimle..kendine çokkk iyi bak ve iyi davran..

duygutufekci dedi ki...

Cok samimi yazmışsın.evet hayat değerli hemde cok aslında okadar ufak seylerı uzulup cevremızdekılerı de uzuyoruz farkına varmadan ama buda ınsanın dogası.arada tek tuk vardır hıc bır seyı takmayan.Arkadasın gercekten cok uzuldum. Yeri yurdu cennet olsun.Beynımız oyle yuce bir organ ki insana herseyı yaptırabılıyor.
yazını okurken sankı ben yazmısım gıbı geldı. herkesı kendın gıbı sanman,kırılman,sankı benı dıle getırmıssın.bende senın gıbı herseyımı planlarım, hemen herseyı tamamlarım ama karsındakı kısı oyle olmayınca pes edıyor ınsan.sen pes etmemıssın tebrık ederım.

Unknown dedi ki...

Kucuk Mucizem : Evet... Onlarin sucu ne.

Ikiz annesi : Tabi yapilmasi gerekende odur. Hayatta sim slklya sarilmali insan herseye inat.

Benli begonya : Benden de okadar.

gutguruna : sagolun...

Duygu : Yazimda kendinden bir parca bulabildiysen ne guzel. Arkadasim isin bende uzuldum sorunlari oldugunu bilmiyordum, keske tedavi filan gorseydi ama o olmeyi secmis. Yazik etti kendisine.

Ebru dedi ki...

Çok etkileyici olmuş canım yazdıkların. Hesaplaşman öyle yoğun yansımış ki. Bir anne bırakıp gitmez, gidemez, gitmememli. Ne bileyim tuhaf oldum. Ben olmasam eşim bir daha evlense İdaya kadın bişey yapar mı acaba düşüncelerine kadar gidebildim vaktinde. eşime hep bana bişey olursa sen işte olursun belki görmezsin İda'yı aç bırakır evlendiğin kişi nolur büyüyüp ünüversiteye gidene kadar evlenme derim. Ne salakça aslında. Ama ne bileyim anne sevgisi başka. Annenin evladına sevgisi de başka olmalı. Offf.

Unknown dedi ki...

Ayni seyi bende esime demistim. Sakin evlenme diye, ama 18'ine kadar bile degil ASLLAAA! Yoksa hortlarim bile demistim :)Ogrenndigim kadariyla esiyle cok sorunlari varmis. Esinden bosanmak istemis ama esi onu tehdit etmis, akil hastanesine filan yatirmislar. Cok kotu durumdaymis. Kendini apartmanin bodrumunda asmis. Yine kotu oldum.

Ebru dedi ki...

aman tanrım:(( Umarım çocukları görmemiştir. Düşünsene akıllarında hep öyle kalacak off...


Haydi unutmaya çalış sen de ve Cihanı öp gıdısından kocaman. Bir de sarıl sımsıkı.

Adsız dedi ki...

aslında her şey ne kadar da boş. hiçbir şey uğruna ölünecek kadar değerli değil bu fani dünyada. ben her şeyden vazgeçmek üzere olduğum zaman Allah'a sığınırım,insan bu dünyanın keşmekeşinden ancak ona sığınarak sıyrılabiliyor. böyle durumlarda bu fani dünyaya niye neden gönderildiğini ve bu fani hayattan sonra başlayacak olan ebedi hayatını unutmamalı.

kiymetligunler dedi ki...

Gulcum, uzme kendini, bebegini dusun! Allahim affetsin, onu bu hala getirenler utansin.....utanmazlar ama neyse!
Baban ile olan iliskini oyle guzel yazmissin ki, cok duygulandim:))

öznur-ata dedi ki...

canım yaaa...arkadaşına üzüldüm..ama ben en çok da babanla durumunu düşündüm..niye biliyor musun.........haa belki babamı kaybettiğimden.....ama yok öyle değil..Aile her şey olduğundan....ne olursa olsun bizi dünyaya getirenler,bebişlerimiz olduğunda ALLAHIM SANA ŞÜKÜRLER OLSUN demiyor muyuz demedik mi.**?sana şükürler olsun ki gelmişm bu dünyaya yaşıyorum...ooofff çok konuştum...umarım sıpalarımız da :))) böyle düşünür..kıymet bilir

Unknown dedi ki...

Nehir : Unuttum bile, bugun daha iyiyim

Adsiz : cok dogru...

Kiymetligunler : Valla arasira biseyler duzgun cikiyor :)

Oznur ; Allah rahmet eylesin Oznur, cook uzuldum. Umarim sipalar da oyle dusunur ama umarim benimki kadar gec akli basina gelmez.

pinar dedi ki...

Cook uzucu bi durum Allah yavrularini korusun..giden gitti ya o iki cocuk oof icim burkuldu:(basin saolsun canim

Unknown dedi ki...

Tesekkur ederim.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...