17 Aralık 2010 Cuma

Yeni Dunya - Muziklerim.

Bendeniz muzigin m'sini bilmezdim Vahap'tan once. Neden bilinmez, ama bildigim birsey var o da, hicbir zaman kulaginda kulaklik dunyadan bi haber genclik tayfasina  katilmadigim. Vahap'la tanistigimiz donemlerde, bana dinledigim muzikleri sordu. Bende bir sekilde gecistirdim, cunku kendimi cok salak biri gibi hissettim. Hic dinlemiyorum demek istemedim. Daha oncede dedigim gibi tanistigimiz forum sayfasinda onun muzik bolumune yazdigi yazilari buldum. Sinavina calisan bir ogrenci gibi arastirdim dinledim. Dinledikce yavas yavas muzik zevkimi onun sevdigi muzikler dogrultusunda olusturdum. Vahap'la sabahlara kadar msn'den muzik dinliyorduk. Cok ilginc bir muzik zevki vardi ve bu benim cok ama cok hosuma gidiyordu. Muzikleri evde anneme kardeslerime dinletiyordum hic ilgilenirini cekmiyordu. Bende amaannn onlar ne anlar muzikten diyip gecistirdim :)

Simdi yenilenme, ve hayattan zevk alma projem kapsaminda muziklerime geri donuyorum. Cihan'da dinliyor. Sanirim hosuna gidiyor.
 Pop muzik dinlemem, english pop'u severim, ama hepsini degil. Cat Stevens'i yaptigimiz Kelowna gezisi esnasinda Lady D'arbanville parcasiyla tanidim. Yol boyunca surekli dinliyordum, Joan Baez'i Dona'siyla, surekli dona dona dona diyip durdum. Ve ne yalan soyleyim Lady Gaga'yi da dinliyorum :) Hele Alehandro'suna bitiyorum.
Hepiniz John Lennon'un imagine'ini bilirsiniz peki bunu hic Khaled ve Mami'den dinlediniz mi? Daha sonra Celtik prensesi Loreena'yi kesfettim. Cogumuz onun muziklerini nilufer'den dinledik bilmeden. Pan filute hasta oldum Zamfir ile,yabanci gelmeyecek, "Oyle bir gecer zaman ki" de calip calip duruyor. Icim bi tuhaf oldu Yann Tiersan ile, Amelie'den hatilarsiniz.

Ve World Music :) O kadar cok muzik ciktiki ortaya. Bu arada ibranice en sevdigim dil oldu.
Sanirim yuzyilin en guzel ask parcasi bu olmali :




KlezRoym - Fel Sahara, uzun sure bu hangi dil ya dedigim, sonra da tamam dillerin karisimi diye sonuca vardigim cok guzel bir parca. Dinlemekten zevk aliyorum.



Yasmin Levy - Esta Montanya D'enfrente



Ve rahatlamak isteyenlere muhtesem bir ask hikayesi : ut, kanun ve keman uclusu.





6 yorum:

Ebru dedi ki...

Müzik candır. (Benim için) Mozart, Yasmin Levy, Metallica, Musa Eroğlu, Aşık Mahsuni, Farid Farjad.....sabaha kadar sürer sanırım liste:)) Ama Farid Farjad şiddetle öneririm.Cihanla birlikte.Nacizane bir öneri. Metallica ardından Aşık Veysel dinleyecek kadar uçlarda gezinse de zevkim iyi müzik bambaşka.

Unknown dedi ki...

Farid Farjad zaten arsivimde world Music - iranian kategorisinde yer aliyor :) Hatirlattigin iyi oldu. Actim simdi. Uzun zaman oldu acmayali.

Deli Anne dedi ki...

Ben de severim Farid ağbimizi:) lakin senin koyduğun videoları açamıyorum veletler pek kıpraşık helee küçüğü.. tık desen ayakta dişler başgösterdiğinden beri.

Unknown dedi ki...

Aboo :) Niye acilmiyorki acaba? Bende aciliyorlar ama? Napmali bilemedim.

İkiz Annesi dedi ki...

Farid benim de bayıldıklarım arasında Vivaldi,Mercan Dede,Era,Enigma,Müzeyyen Senar olmazsa olmazlardan:) Ben de müzik olmadan yaşayamayanlardanım..

Unknown dedi ki...

Ikizlerde severler muzigi :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...