29 Ocak 2011 Cumartesi

Geleneksel Ev Klasigi!!! Tembellik

Dun gece Cihan babasinin yataktaki yerini alinca babada kanepeye mahkum kaldi. Birsey itiraf etmeliyim. Kendimi cok kotu hissediyorum bunu yazarken, gece bir ara uyandigimda cocugun uzerinde battaniye yoktu, hepsini kendi uzerime cekmisim. Aslinda mumkun oldugunca aksam Cihan'la uyumamaya calisiyorum. Sabaha karsi alinca icim rahat genelde. Birdahaki sefere ona ayri battaniye ortecegim. Kotu anne. Ozur dilerim oglum :(

Ay nasil sabah ettik anlamadim. Heryerim tutuldu. Evde ekmek bile yoktu. Borekleri tost makinesinde isitip kreme cheese ile yedik :)) Ama babamiz evdeydii :))
Aksama kadar yattik. Ben mutfakta bir iki sey yaptim. Disarisi -27'ydi hic cikmadik. Evi pislettik bol bol.
Sonra Vahap bir arkadasiyla bulusmaya gitti. Doktor Ali, kendisi buraya yerlesmek istiyordu ama burada doktorluk yapmasinin cok zor oldugunu gordu sanirim dili biraz daha ilerletip geri gidecek. Bu arada Vahap'a birkac onemli bilgi vermis bende cok degerli siz arkadaslarimla paylasayim dedim.
-Antibiyotik kullandiginiz zaman duzenli almak cok onemliymis aksi halde mikroplar antibiyotige karsi direnc kazaniyorlarmis. Sanirsam antibiyotiklerimi aklima geldikce aldigim icin soyleme geregi duydu. Daha da ilginnci, Turkiye'de o kadar cok antibiyotik tuketimi varmiski, buradaki antibiyotiklerin dozu oradaki insanlara verilse etki etmezmis.
-Tr'ye tatile giden bir arkadasin bebegi hastalanmis, doktor igne vermis ( bebek 3 aylik ), bunlarda Ali'yi aramislar. Normal mi diye? Aile yaptirmayin duzgun bir doktora gidin demis. Artik igne mi kaldi demis. Burada hic igne verilmiyormus. Aslinda artik igne kaldirilmaliymis ama hala yazan doktorlar varmis. Size verilirse baska bir doktora gidin onun deyisine gore.
- Ve tabi Vahap'in diger bir sorunu mide ulseri, bunun icin asit duzenleyici kullaniyor. Aslinda yapilan arastirmalarda asit duzenleyici ulseri daha da azdiriyormus. Cunku migde asidini dusrunce migde ekstradan asit uretiyormus buda bakterinin daha fazla uremesine neden oluyormus. Baska tedavi yontemleri varmis. Vahap'a haplari kullanma, doktorundan da baska tedavi sekli ogren demis.

Gelelim konumuza, aksam guzel bir sinema keyfi yapalim dedik. Bildiginiz gibi playsationimiz dort dortluk kadin gibi :) Playstation uzerinden NetFlix diye bir film sitesine uyelik yaptik, aylik 8 dolar. Ve butun filmler orada. Ve istedigim filmi izleyebiliyorum. Filmler turlerine turlerinin icinde bile guzel siniflandirilmis. Televizyon paketini iptal edecegiz, neden bosuna aylik 60 dolar verelim dimi ama simdi. Hem bu daha guzel. Kendimiz seciyoruz.

Micro popcornlarimiz ;)) Ohh ne rahat yagmis bulasikmis, derdi olmadan ;)) Tabiii!!! Siz saniyorsunuz ki ne guzel film izledik di'mi :)) Yok oyle birsey. Iki tane dandik film isde. Seyma dikkat et. Herbisey New York'un basina geliyor. Yine olumcul virus amerikayi vuruyor. Vahap istedigim butun filmlere olmaz diyor. Cocugumuzun psikolojisi bozulurmus. Korku yok, siddet yok, gerilim yok cok slklclsln askim :) Onu da gectim playstation da oyun bile oynayamiyorum, siddetli oyunlar cocugun bilinc  altina yerlesir ve ilerde ortaya cikarmis. Micheal Moor belgesellerini izleyin. Okulu silahla basan cocuklar, video oyunlari oynayan cocuklarda siddet gosterimi cok fazlaymis. Cunku gercekle sanali ayiramiyorlarmis. Hak veriyorum vermesine de hic birsey yapamiyorum ki... Uyuyunca yap diyor. Iyide bu cocuk 1 hic uyumuyor, 2 uyuyunca bende uyuyorum, ya da bilgisayara giriyorum. Hakkimi korku filmi izleyerek degerlendirmiyorum. Neyse efendim, cok merak ediyorum, bu kadar ozene ve ilgiye ortaya nasil bir cocuk modeli cikacak...
Ben yaptim dermisim bunlari... Yok ben yapmadim. Vahap'a siparis verdim. Croissant ve muffin al diye. Muffin'a dokunmadim bile, tadini beyenmedim.

Gelelim Civciv beye, cok huysuz, cok huzursuz. Bence disden degil. Bence cocuk artik doymamaya basladi. Cunku surekli emmek istiyor. Ve resmen gogsumle bogusuyor. Ilk basta hizli hizli cekiyor, sonra az gelince hic ugrasmiyor. Bagiriyor agliyor. Aksama dogru dayanamadim, hazir mamalardan verdim 60 ml'i lopurdetti sonra birde uzerine sutu goturdu.  Mamamiz bittigi icin Vahap nestle'nin good start'ini aldi. O mamalar bir yasina kadar verilirmis. 6 aydan sonra da ara ara kati gida denemelerine girisirim. Ama bu konuda once biraz okuma ve ogrenmek istiyorum. Rastgele seyler vermek istemiyorum. Sonucta gelecek icin adim adiyoruz. Birde kucuk bir dedikodu yapayim sizinle, buradaki bir arkadas bebegine ne gelirse veriyor, pasta kremasindan tutun, cikolataya, sekerli yogurttan tuzlu seylere kadar. Cocuk ise sadece 5 bucuk aylik. Ona dogru olmadigini cok soyledim ama sanirim beni fazla bilmis buluyor, nede olsa 3 cocuk annesi...
Cok mu konusdum yine ben...

Sizlere iyi pazarlar arkadaslar. Burada gece 11 saat sizde sabah oluyor :)

17 yorum:

keyf_i sibel dedi ki...

taze annem, günaydın. arkadaşın yalnış yapıyo.bildiğim en kesin şey şu ki, bebekler tuz ve şekwerle en az 1 yaşına kadar tanışmamalı.sonrasındada ne kadra az verirsen iyi.biz şuan şeker niyetine pekmez, bal,tuz niyetinede çok az deniz tuzu kullanıyoruz.ilk başlarda yoğurt, ve meyvelerle başla dediler.sonra çorbalar falan. ama 1 çocuk annesinin sana bu konuda tavsiyesi.çocuğu zorlama ve yemediği zaman aynı şeyi 2 gün sonra dene.ben zorladım yesin diye hala zorla yiyor. yemek yeme işini sevsin ki sen sonra yorulma.
neyse gülüm öptüm...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Vahapìn film konusunda secici olmasina katiliyorum,cok hakli!

Benim oglumda doymadigi icin mama veriyorum ,simdi ise günde iki kereye cikti,cok emince süt bitiyor,bir saat sonra yine acikiyor,ben anlamadim,kizlar böyle degildi!

Bes bucuk aylik bebege krema vermek herhalde cilginlik olurdu! Zaten püreyle baslamali,bu hem kasiga alismasi,sonradan yemeyen bir cocuk olmamasi icin,yogurtta olabilir,hem tuzssuz hemde sekersiz olmali,yani zaten havucun kendi sekeri mevcut mesela...

Aslinda her cocuk ayridir!

Bizde birlikte uyusak bile herkesin kendine ait yorgani var yoksa senin yaptigin gibi uyuyunca yorgani cekip cocugu yorgansiz birakabiliriz...

Ne güzel böyle günlük tutabilmen,benimde cok isteyip bir türlü yapamadigim sey! Sevgiler canim.

Unknown dedi ki...

-27 derece de iyi zaman geçirmişsin...sen havanın derecesini yazdığında benim içim titriyor.Çok kıl bir bünyem var ne soğuğa geliyo ne de sıcağa..
ek gıda verirken civcive bibieronu en son tercih etmelisin arkadaşım.Sütünle doymasa bile hazırai alışıp vazgeçmesin...Kaşıkla yedirebilecekelrini tercih etmelisin...Kaşık mamaları sayesinde yutmayı daha çabuk kavrar...doktorunuz ek gıda önerir mutlaka..Benim yaptığım yanlışa düşmeyesin ben korkumdan sadece sıvı gıdalar verdim hala tembel çiğnemektense luk luk içmeyi tercih ediyor..Arkadaşımın oğlu sekiz aylıkken mantı yiyordu.Çok kızıyordum bende ,8 aylık bebek mantı yermi diye ? İkinci çocuğuma kesin yedircem ben de..
antibiyotikler konusunda haklısın , ne kadar az tüketirsek o kadar iyidir.Ama antibiyotik almam gerekirse eğer iğne tercih ediyorum ve kendi ısrarımla yazdırıyorum. tüm antibiyotiklerin yan etkisi diyare yani ishaldir.Bende tüm yan etkileri gösteren bir bünyeyim.Bu yüzden oral antibiyotik sonrası aşırı su kaybı ve ciddi ishal sorunu yaşıyorum.İğne ile alındığında bu yan etki oluşmuyor.Çünkü antibiyotik yüzünden bağırsaklarımızda yaşayan bakteriler ve parazitler ölmüyor.Onlar olmazsa bizde ishal oluruz.Bazen hekimlerin birbirlerini karalamalarını anlamam.Türkiye de oldukça iyi hekimler var...Antibiyotik kullanımı ise kötüü koşullardan kaynaklı.O kadar çokbiyolojik silahlara maruz ki ( ziraat mühendisi öğretim görevlisi arkadaşımdan biliyorum ) kullandığımız antibiyotiklerin etki göstermemesi normal.sen şanslısın ki yaşadığın ülkede insanların kimyasıyla oynanmıyor siyasi emeller için...
İnşallah civciv antibiyotik tüketimi yapmadan büyür.Sağlıklı günler taze annem :)

Unknown dedi ki...

TEMBELLİK NE GÜZEL ŞEY.BU ARADA SEN BİLMİŞ DEĞİL BİLENSİN .ONA DA KIZMAMAK GEREKİR NE GÖRMÜŞSE ONU UYGULUOR SEN NASIL KENDİNİN BİLDİĞİNİ DOĞRU BİLİP ONI KINIYORSN ODA SENİ ÖYLE GÖRÜYORDUR.AMA SEN DOĞRU YOLDASIN O DA AYRI:)
SEVGİLER.

Profösör dedi ki...

Sayfamı ziyaretinizden onur duydum. Samimi bir yorum bırakmanız da bizi duygulandırmıştır. Özünde yatan şey hayatı iyi algılamak, iyi yaşamak ve geriye iyi şeyler bırakmak olduğunu biliyorum.

Ben de buraya kısa bir not düşmek isterim.

Kısaca özetlersek; İyilikler, doğruluklar ve güzellikler manzumesidir din. Keşke gücümüz yettiğince bunları yapabilsek ve bunların karşıtlarından da vazgeçebilsek. İradenin iyi yönde kullanabilmeliyiz. İslam'da ruhbanlık yoktur. Yakın çağlarda Mevlanayı tanımak bile yeterlidir. İnancımızda zorlama yoktur.

En iyi dileklerim ve dualarım sizler için olsun.

ahsen58 dedi ki...

bende eşim gececi olunca oğlumla yatıyorum aslında hiç iyi değil ama benle yatmak istiyor ama ben hiç üzerini açmıyorum çok dikkatli yatıyorum ben oğluma mama vermeyi denedim ama ağzına bile sürmedi demekki doyuyormuş yoksa alırdı şimdi ek gıdalar vermeye çalışıyorum yemzsede hiç zorlamıyorum ama o hep beni emmek istiyor bakalım sonumuz nolacak

dilek dedi ki...

Evde tembellik yapmak gibisi yok bence.bilmişlik yapmış olmayayım ama biberon maması verme bence.Dr'umuz biberon kolay geldiğinden memeyi bırakır demişti. doymadığını düşündüğün zaman azıcık azıcık meyve püresi ver istersen tabii dr'na danış. Ama salyası,ellerini ağzına sokması,memeyi bırakarak emmesi diş gibi. ne kadar bilmişim yahu:))) sen emzirmekte diren. Bol bol ceviz ye, bulgur pilavı ye, yeşil yapraklı sebzelerden ye, maydanoz hariç, bol su iç:) öptüm :)

Unknown dedi ki...

Sibelcim valla ben diye diye dilimde tuy bitti. Kadin kendi bildigini okuyor. Yazik cocugu obez yapacak yakinda. gozu kalir diye ne yerse cocugada veriyor. en iyisi karismamak.

Bir terazi kizi, cilginlik ki ne cilginlik :)) Bizim oglan da daha yeni yeni doymamaya basladi. Ben daha purelere gecmedim valla. Ama mama verecegim bunda sonra aksamlari oda sadece.

Icimizdeki karnaval ne yalan soyleyim biberonla veriyorum, sanki Cihan artik emmeyi birakmaz gibi geliyor, birde biberon deligi meme uuc gibi, yani cok az az geliyor. Valla bende buradaki hekimlere bazzen sinr oluyorum. Tr'de olsak filan dedigim cok oluyor. neden birbirlerini karalarlar onu da anlamam aslinda.

Sezocum he valla oyle, ona da annesi kaynanasi oyle diyorlarmis. Ama ben sanmiyorum pastadan filan da ver dediklerini


Profosor : sagolun samimi yorumunuzdan dolayi

ahsen, cok guzel bence doymayana kadar devam et emzirmeye.

Unknown dedi ki...

Dilekcim, yok bilmislik degil. Bizim biberondan hep cok az az geliyor. Yani meme ucu gibi, purelere daha gecmedim tamamen doktoorun agzindan duymadan da gecemeyecegim sanirsam :( Olmadi mamayi kasikla veririm

Ebru dedi ki...

Canım uğrayamadım 2 gündür yatıyorum öpüyorum sizi.

New York'tan dedi ki...

Ben ozledim tembellik yapmayi hic vaktim olmuyor, evde olsak 5 kisi aksama evden eser kalmiyor :)disari ciksak gelince yoruluyoruz bir dilemma iste :)

Benim buyuk oglusta popcorn hastasi, ben ilk geldigim zamanlar yiyemiyordum kokusundan artik alistim hayir demiyorum:)

Unknown dedi ki...

5 kisilik evi aklima getirebiliyorum. Zordur gercekten. Kokusu beni hic etkilemedi goturuyoruz valla

aslı dedi ki...

Bencede arkadaşın yanlış yapıyor. İlk 6 al sadece anne sütü. Su bile verilmezken pasta kreması neymiş. Hem fazla lezzetli şeyler bunlar bebek için.

Nil dedi ki...

Gül sen doğrusunu yapıyorsun. Ama sonra ne olur biliyor musun? O Herşeyi yediren annenin çocuğu bir güzel yemeğini yerken, bizim gibi kılı kırk yaran annelerin çocuğu da herşeye burun kıvırır. Bu vahap enişte şu playstationu niye aldı sana anlamıyorum ki... o yok bu yok ... ohooo

karamel mutfak dedi ki...

taze anne ne guzel biseydir tembellik yapmak heleki buz gibi havada burasida pek aratmaz sogukta ama insan alisiyor zamanla.vahap beyin filim secimleri konusunda cok hakli buluyorum ve dr arkadasinizin dedigi gibi antibiyotiklere sahsim adina tamamen karsiyim heleki kucucuk bebeklere igne yapilmasi beni deli ediyor.sevgilerle

Deli Anne dedi ki...

Gülom bizim doktor Selim'de meyveden başlatmıştı ek gıdaya.. KErim'de direkt sebze çorbasından başlattı.. öorba dediğim patates+havuç+maydanoz ve bir tutam pirinç dedi.. piştikten sonra da zeytinyağı koy dedi biraz. Ve sebzeleri alıp püre yap dedi.. hani çok suluysa şayet.. bana mantıklı geldi.. çocuk direkt tatlı sevdalısı olmuyor tahminim.. Kerim sevmedi, bir iki damla pekmez koyduk gene dr.un önerisi ile yedi.

Ve sanırım haklısın Cihan doymuyor, bu sebeple hem huysuz hem uykusuz oluyorlar. Kerim de aynen dediğin gibiydi. sonra annem dedi biraz yedir diye (ben doktor randevusunu bekliyordum) kahvaltı da vermeye başladım öğlen verdiğim sebze nin yanında.. nakşam da meyce püresi.. kesinlikle iyi geldi.. kilosu ve kakası da fikir verebilir sana canım.. öperim çok

Unknown dedi ki...

Asli, valla ben karismiyorum artik, kendi cocugu kendisi bilir

Karamel mutfak oncelikle hosgeldiniz. Film konusunda bende hak veriyorumda ozluyorum korku filmlerini :(

Deli annem , daha sebzeli seylere gecmedik, vahapa dun vereyim dedim, dookkttooorr dedi ;) biberon mamasi veriyorum simdilik. Kakasi ve cisi yine duzene girdi allahtan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...