6 Şubat 2011 Pazar

Kotu Deneyimler, Pes etmeler...

Dun kotu birgundu. Vahap'i cok iyi tanirim. Asla sorununu disariya vurmaz. Sorunlari insanin kendi icinde yasamasi kadar kotu birsey yokdur. Paylasmak insani rahatlatir. Vahap'i hep sogukkanli zannederdim, o da sogukkanli oldugunu soylerdi, ama Cihan'dan sonra bu tez oldu, yerlebir oldu. Sogukkanlilikla alakasi olmayan ben onu sakinlestirir oldum.  Dunde boyle bir gundu. Uzun arastirmalar, bakmalar sonunda biraz rahatlasakda Vahap bu sefer kendi kendine kizmalarini ileri boyuta getirdi. Susdu, birsey yemedi, bos bos ekrana bakdi. Bos bos bize bakti, agrasiflesdi.... Korktum... Ilkkez Vahap icin korktum. Buda bendeki ilk korkma duygusu oldu. Vahap'in o sekilde yarin ise gitmesinden korktum. Onu sakinlestirmeye calistim. Aksama kadar surekli birbirimizi yedik, bagristik, küstük, aslinda o anda bile küsmustuk ama ilkkez umursamadim küs olmamizi. Guzel sozlere ihtiyaci oldugunu dusundum. Kendini bu kadar suclama dedim. Ortada bir hata varsa bu benimde hatam dedim. Bizim yerimizde olmak isteyen ne kadar cok aile vardir biliyon mu dedim cunku bize oglunuz losemi, kanser ( yazarken bile fena oluyorum ) demediler. Basit bir ilac hatasi, ki erken farkettik. Biraz rahatlayan Vahap, birdaha cocuk yapmam ben dedi :) Cok zormus. Buyuk bir sorumlulukmus. Birtanesini adam gibi buyutelim. BIraz zaman gecti , Vahap yeni birseyle karsima geldi : Biletini alayim Turkiye'ye git. Hicbirsey bilmiyoruz. Daha bir cocuga bakamadik. Ek gidaya baslayacagiz 2 haftaya yakin daha verirken nasil tutacagimizi bile bilmiyoruz. Bari orada yardimci olurlar... Aslinda gitmek icin pir donen ben, hayir olmaz dedim. Onumuze cikan en ufak engelde hemen pes mi edecegiz. Biz bakamadik cocugumuza alin siz mi bakin diyecegiz. Allah bize cocuk sahibi olma yetenegi vermisse, ona bakma gucunu de verecek dedim. Ekledimde, bizim tek dezavantajimiz yanimizda hic bebek buyumemesi, ilk deneyimimizin olmasi ve tabi yapayanliz olmamamiz. Burada sirf para icin ard arda cocuk yapan insanlar var, sence onlar cok mu iyi cocuk bakiyorlar dedim. Pes etmek yok Vahap.
Iste boyle bir aksamdi. BIraz dinlensin diye aldim cihani erkenden yatak odasina cikardim. Guzel uyuduk. Sabah hemen Facebook'u actim. Dun Mervecigime bir mail atmisdim. Merve'nin hem abisi hemde yengesi doktor, belki yardimci olacak birsey der diye dusundum, ki olduda aynen bunu yolladi ;


o da şöyle soyledi; oncelikle emziren annenin dogum kontrol hapi kullanmamasi gerekirmis, doktorun vermis olduguna sasirdi ama hic bir sorun olmaz dedi. Zaten 3 hafta cok az kullandigin icin senin karacigerinden disari atilmistir cocuga gecmemistir dedi. Artik kullanmazsan sorun yokmus. 
Bir de emzirme donemin bittikten sonra da eger ailende meme kanseri var ise, hapi kullanmaman, baska yontemlerle korunman daha iyi olurmus. Dogum kontrol haplarinin meme kanseri riskini artirici riski olabilirmis. Ama eger kullanmak istiyorsan da 6 ayda bir kontrole gitmeliymişsin.

Eee tabi rahatladik biraz. Farkettimde insan anne olunca, yavrusu kendisinden daha onemli oluyormus. Kendi kanamami bile unuttum. Ki son siddetle devam ederken. 
Birdahami birseyi okumadan aslaaa kullanmayacagim. Buda bize ders olsun...

21 yorum:

Kiraz Çekirdeği dedi ki...

Kıyamam ya, tamam artık kapatın bu konuyu... Negatif düşünce negatif çağrışım yapar, siz tüm bunları aklınızdan çıkarın hemen. Sonuçta çok az kullanmışsınız... Olacakla öleceğe çare yok, olacaksa olur, olmayacaksa da olmaz... Bu yüzden yapacak tek şey yavrunuza sarılmak, şükretmek... Büyük geçmiş olsun, sonuçta erken farketmişsiniz önemli olan bu... Sevgiler,

neval dedi ki...

kadınlar sorun karşısında daha soğukkanlı ve azimli kim ne derse desin.erkekler bazen kalakalıyorlar ,çözüm ve teselli kadınlarda bitiyor.
bu günler de geçecek,bravo sağduyulu davranmışsın ,tecrübesizliğine rağmen.gerçi ne kadar tecrübe olsa da kendi çocuğun yumuşak karnın oluyor,panik oluveriyorsun.

Ebru dedi ki...

Evet artık lütfen unutun. Hem ne demek türkiyeye gelmek cihan babasını unutur o zaman:) Canım sizin kadar kimse iyi bakamaz ona buna emin ol. Herkes aynı şeyleri yaşadı kimse deneyimli değildi aile büyükleri emin ol başka sorun herşeye karışacaklar herşeye.Bak senin de dediğin gibi ilk sallantıda pes etmek yok.
Daha dur okulda problem çıkartacak sizi arayacaklar hepsinde kaçacak gidecek yer olmuyor ki.

Kafa kafaya verip ellerinizi kenetleyin birbirine aşacaksınız bunu. Ben size çokk güveniyorum laf olsun diye de değil üstelik. Güzel yavrunuzu keyifle büyütün endişe ile değil. Öpüyorum sizi.

annelili dedi ki...

Erkenden farketmişsiniz. Sizi anlıyorum zor bir durum. Yalnız olmak zor, çocuk büyütmek daha da zor ama üstesinden gelinmez değil...

Unknown dedi ki...

gül şunu idrak etmek gerekiyorki kimse anneliği yada bablığı annesini karnında öğrenmiyor.ve de kim mükemmelim diyorsada yala söylüyor.bizde de sezo soğukkanlıdır ama ne zaman oğlumuz oldu sezonun ne kadar hassas davranabildiğini gördüm.emin ol b,rçok evde geçen diyaloglar bunlar.daha dün ben diyordum hayattaki en zor şey anne baba olmak.sana da aferin soğukkanlılıkla vahap ı sakinleştirdiğin için.bu da bir gerçek ki kimse sizin çocuğunuza sizin kadar iyi bakamz
başlıkta ki gibi kötü bir deneyim di size düşen pay çıkarmak.olmadı ben oynamıyorum demek olmaz.
eminim siz en iyisine karar verirsiniz ben dışardan biri olarak fikrimi söyledim ve de çok uzattım galiba :(

Unknown dedi ki...

Rahatlamışsınızdır inşallah.ÇOK KISA süre kullanmışsın , allahtan erken farkettiniz.Kanamanın sebebini öğrenebildin mii? Cihancık gayet sağlıklı , anneciği önemli şimdi...

Deli Anne dedi ki...

E doktorlar veriyor burda diye biliyorum ben 6 aydan sonra yani..


Ama bence bu kadar yıpratmayın Gülom kendinizi.. bile bile yapmadınız ya canım.. Hem bişey olmaz demişler.. Bir de iyi düşünün iyi olsun canım.. Ben hemen ayetel kürsi okurum, sanki sıfırlarmış gibi gelir hatayı, problemi.. tabi sen ne düşünürsün bilemem.. Türkiye'ye biraz rahatladıktan sonra gel derim ama:)

özlemnitta dedi ki...

Canım üzüldüm şimdi yaa ama face'de gelen msj.rahatlatmıştır biraz değil mi?
Siz içinizi rahat tutun,Cihan çok tatlı.
Tüm pozitif enerjimi yolluyorum size arkadaşım..

Unknown dedi ki...

Kiraz cekirdegi : kapattik konuyu artik :)

Neval : gercekten dedigin gibiymis, yasayarak ogrendigim bir durum ben bile boyle oldugumu bilmiyordum

ebru :)) Unutur bencede :) iyiyiz su anda, vahapta unuttuk bitti gecti gitti.

annelili : hepsiyle basedecegiz umarim

sezocum, tabi dediklerin cok dogru, ona bizden iyi kimse bakamaz :)) ben halimden memnunum.

icimizdeki karnaval, rahatladik tabi dune gore.

deli annem, oku valla ne iyi olur.

sihirli gunce : tesekkur ederiz

BALLI LOKMAM dedi ki...

Olmuş bitmiş artık inşallah çocuğa zararı olmamıştır. Ama size bir tavsiye emzirirken kesinlikle ilaç içmeyin az veya çok hepsi geçiyor çocuğa...

ahsen58 dedi ki...

canım seni mimledim gelip alabilirmisin

Minişin annesi dedi ki...

İçinin rahatlamasına çok sevindim. Anne olunca duyduğumuz küçük olumsuzluklar bile söz konusu yavrularımız olduğunda bize oldukça büyük gelebiliyor..
Aileden uzakta çocuk büyütmenin, böyle bir sorumluluğu tek başına üstlenmenin ne demek olduğunu çok iyi bilirim ama neyseki eşlerimiz var yanımızda bize her konuda destek olan (herkes bizim gibi şanslı olamayabiliyor).
Ayrıca biz de Emir 1 yaşlarındayken tatsız bir olay yaşamıştık, ondan sonra ben de çok daha dikkatli oldum her konuda. Yani belki de sizin, bizim gibi çevresinde örnekleri olmayan ailelerin, ebevynliğin başlarında böyle zorluklarla karşılaşmaları gerekiyor ki o sorumluluğun farkına varabilsinler. Herşeyde bir hayır vardır diyelim.. Allah büyük imtihanlardan korusun bizi ve yavrularımızı..Sevgiler.

#birfotoğrafbiryazı dedi ki...

Kendini de ihmal etme.Ne güzel bir ailesiniz siz öyle ya:)Maşallahh vallahi imrendim.Bİzede bu duyarlılık nasip olur inşallah;)

İkiz Annesi dedi ki...

Canım maalesef erkekler daha panik oluyorlar çocuk konusunda.Seni tebrik ederim çok iyi yapmışsın sakişn davranmakla.Sonuçta hiçbirimiz anne karnında öğrenmiyoruz anne olmayı, bak bana ikizlerle tek başıma kaldım doğum yaptığımda ,Türkiye de olmam neyi değiştirdi ki bir şekilde öğreniyoruz onlarla beraber büyüyoruz biz de.Allah yardımcın olsun canım.
Bu arada tekrar çok geçmiş olsun çok şükür erken fark etmişsiniz gönlünü ferah tut hiçbir şey olmaz Allahın izniyle.

Unknown dedi ki...

bAlli lokmam , dogru bizde o karari aldik.

Ahsen : en kisa zamanda gelecegim almaya.


Minisin annesi : cok dogru,kimsenin olmamadi gercekten kotu. Dedigin gibi herseyde bir hayir vardir.


amak-i hayat : tesekkur ederiz :)

Ikiz annesi, hamileyken hep ikizlerim olsun istiyordum simdi iyki olmamis diyorum :)) Senin durumunu dusundumde cok zor.

didem dedi ki...

Taze anne merhaba,
Yakinmisiz bayagi.Canada'ya sevgiler! Kapaktaki bebise bayildim. Allah bagislasin

Mrsgul dedi ki...

erkekler iste buyutmeyi ne cok da severler..olumlu dusunun olumlu olsun..bak ben demistim kisa zaman kullanmissin bisey olmaz diye, doktor da anlatmis. Allahin izniyle buyuyecek ve caki gibi bir delikanli olucak oglun..Sevgiler

Deli Anne dedi ki...

ne ki acep güzel haberler.. Buraya mı geliyorsunuz yoksa:)

Unknown dedi ki...

Ay deli annem, aksam yemegimiz icin hazirlanayim simdi, bunun icin ayri bir post yapacagim. supriiseee :))

Nil dedi ki...

Ya hakikaten hani erkeklere bir sürü güzel meziyet verilmişti. bir çocuk karşısında bu kadar acizlik korku neden?

çok seviyor oğlunu annesi ondandır telaşı korkusu. bizimkine kalsa hala püre yedirir kızına. hepsi aynı sadece eşine özgü bişey değil bu tutum emin ol.

Unknown dedi ki...

bencede hepsi oyle demekki. babadirlar sonucta korkuyorlar iste evlatlari icin

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...