8 Şubat 2011 Salı

Vahap'in tatli yegeni

Sabahin 3'unde uyanmis bir anne olaraktan sabahin 5'i olmak uzere, Cihan ne kadar organik giyinmis olsada pek tatli degil gozumde su anda. Hatta bana sinir bozucu bile gelebiliyor. Uykumu geri istiyorum... Ruya bile gordum 2 saatlik uyku arasinda. Ama konu o degil. Yani Cihan degil. Baska cok komik baska birsey.

Vahap'in bir kucugunun 4 kizi var. Onlar da erkegi tutturamayanlar gurubunda. Bir kucugu dedigim simdi 31 yasinda. En kucuk kizi 5 yassina girecek haziranda, ismi Ahsen, ama inanmazsiniz ben hayatimda oyle zehir bir cocuk gormedim. Onu ilk gordugumde 1 bucuk yasindaydi, yasindan buyuk cumleler kurardi. Neyse, bu kizimiz, Vahap'in en kucugune gidiyor. Bu arada Vahaplar 5 kiz kardes , babasi iki kadin almis. Vahap'in annesi ikinci, ilk kadindanda 3 oglan 1 kiz var. Ve simdi iki anne beraber yasiyor Vahap'in annesi diger anneye bakiyor. Digeri cok yasli simdi. Neyse devam edelim, Ahsen gitmis Nursan'a ( en kucuk kardes )
-Teyze, demis, Sen hangi nenenin karnindan ciktin. Buyuk nenenin mi? Yoksa kucuk nenenin mi?  ( buyuk nene Vahap'in annesi oluyor boyu uzun diye :))
Nursanda, buyuk nene demis.
Ahsen devam etmis, yani dedem ikisiylede mi evlendi demis.
Nursan da evet demis.
Sonra ahsen kucuk neneye gitmis,
-nene sana birsey soracagim ama biraz ayip olabilir. Sizde hic akil yok mu niye ayni adamla evlendiniz? Baska erkek mi kalmadi ;) Demiss...

Ben cok guldum. Vahap'ta kucukken kafasinin bir anneden vucudununda diger anneden ciktigini dusunuyormus. Hatta okulda annesinin ismi soruldugunda iki annenin ismini israrla soyleyip benim iki annem var diyormus. Uzun sure bu ayrimi yapamamis.

Yaa diyorum, cocuklar neler yasiyorlar. Benim aklima bile gelmeyecek bir konu orada yasaniyor. Bunu anlamaya calisiyor o kucucuk beyinleri :))

Tabi ahsen'in diger kardesi Feride. O da ilkokul ogrencisi ve bize cok guzel bir mujde verdi. Turkiye genelinde yapilan bir sinavda, adini unuttum valla ilk 50'ye girmis. Turkiye genelinde hemde. Ben waaww dedim. Kizlarimizdan boyle guzel haberler beni mutlu ediyor.

10 yorum:

BALLI LOKMAM dedi ki...

Böyle mutlu bir haber benide mutlu eder inşallah diyim şimdilik:))

Unknown dedi ki...

vay be ikisi aynı ev vede vahap ne kadar benimsemiş ki diğerinide okulda ikisinide söylemekte ısrar ediyor.şaşırmadım desem yalan olur.
bu arda şimdiki çocuklar acayip yani .biz çok safmışız(yada ben öyleymişim)bunların bilmediği şey ,kelime yok.bazen ürkütüçü gibi ama büyülmüş sonra bu kalıba girmiş gibi geliyor bana:

Nil dedi ki...

Aferin Feride'ye. Ahsen , Ahh sen yok musun :)

firdevs dedi ki...

ay gul kocam icerde uyumasa kahkaha atacagim :D

New York'tan dedi ki...

:) Cok tatli ya, e hakli ama kendince :)

Deli Anne dedi ki...

Maşallah, güzel haberlere devam:)

neval dedi ki...

büyümüş de küçülmüş diye boşuna demiyorlar ve kesinlikle sınavlarda kızlar daha başarılı oluyorlar

Unknown dedi ki...

balli lokmam : oyle gercekten

sezocunm, bende ilk baslarda cok sasirdim benim uzak oldugum bir durumdu ama simdi alisdim.

Kucuk mucizem, yok vallaa, simdide Cihan'i nisanlisi ilan etti :)

Firdevs, uyaninca gulersin bende cok guldum cunku

seyma, hakli cocugun kafasi karismis.

deli annem, icimiz acilsin dimi ama :;)

neval : kizlar daha akilli geliyor bana, ama simdi erkek anasi olunca erkeklerde kizlari gecer yani diyorm :)

ZencefilliÇörek dedi ki...

simdiki cocuklar ve hatta bebekler inanilmazlar.. biz onlara yetisemiyoruz degil mi? kiz ve erkek tutturma konusunda cok garip dimi, bazilari surekli erkek bazilari da surekli kiz tutturuyolar. her iki cinsten tutturabilenler konumuz disi zaten :))) bence uzucu olan hep bir hayalle belki bu sefer kiz olur veya erkek olur diye dene babam deneyenler.. kadina yazik yaw kolay bisey mi hamilelik? :)

Mrsgul dedi ki...

tebrikler..insallah Cihan'da boyle guzel basarilara imza atar..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...