19 Mart 2011 Cumartesi

Paristen.....

Bugun Cihan'i anneme biraktim. Bir arakdasimla gorustuk. Toplam 30 dakika durabildim. Hemen eve geri dondum. Oglumu cok ozledim.
Blogcu arkadaslarim icin biraz Paris Fotograflari ekleyim dedim.

NOt : o dolu olan caféde hicbirsey bedava dagitilmiyor. Irish kutlamalari. Hepsinin elinde fici kadar biralar vardi. Icerde yer kalmadigindan disardalardi.

Levent Voyage, Turk yeri. Ben Tr'de lisedeyken, Edebiyat hocamiz batidakileri dillerine cok sahip cikiyor. Hic yabanci tabela yapilmiyor demisti. Paris'e ilk geldigimde gordugum tabelalar , istanbul doner, uludag restoran, burak restoran yani hepsi Turkce :))

Baslamadan once fotolar 10.pariste cekildi. Paris 1'den 20'ye kadar ayriliyor. 1.paris,2.paris diye gecer. Biz 10.pariste oturuyoruz.



Burasi bizim cadde, Rue de l'échiquier.

IMG_0006

Ara caddelerden biri.

IMG_0004

Burasi Rue de faubourg, bu caddede her milletten var. Ama en cok turkler, araplar, srilankalilar ve zenciler var. 7/ 24 hep kalabaliktir. Cok fare vardir. Hele geceleri kedilerden daha buyuk fareler cirit atar.

IMG_0005

Burasi da 10. Paris belediye binasi. Sagdaki buyuk ve gosterisli olan bina.

IMG_0003


Buda Saint Denis'de ki ikinci kemer. Kemerden ileri gidince bir suru cin magazalari var. Hepsi cocuk giyimi uzerine.

IMG_0002

Dun de, benim tarih ogrentmenim bize geldi. Kendisiyle cok yakin bir iliskimiz var. Fransizlari cok soguk bulurum ama o kadin ve bizim apartmandakiler cidden istisna.

IMG_0024

Kendisi 35 yaslarinda, hala bekar. Duzgun bir adam bulamadi gitti :(

IMG_0023

Okadar iyi bir insanki. Bana cok yardimci oldu. Bos zamanlarinda da turk dernegine gidip gonullu ders veriyor, odevlere yardimci oluyor, ve bu arada isci partilerine uye, her manifestoya katiliyor.

IMG_0022

Sosyal hayatta cok aktif bir kadin. Cin'e ve Rusya'ya gitti. Ailesinin tek kizi. Ama ben Turk mantigindan kurtulamiyorum. Neden cocuk yapmiyor acaba, belki hic istemiyordur. Daha erken diyor. Ama yas geciyor :( Biz mi cok aceleciyiz acaba. Bu arada bizim altaki fransiz kadin 3.ye hamile. Alt katimiza 5 yil once tasindilar. Evi 800 bin euroya aldilar. KAri koca mimarlar. 5 yilda 3 cocuk. Manyak bisey. Kadin 2 cocukla 4 kat inip cikiyor.

IMG_0012

Neyse simdilik bu kadar yeter. Ilerliyen zamanlar da baska fotolarda koyacagim. Bu aralar hep bizim kartiyedeyim.

21 yorum:

Unknown dedi ki...

Mimarisine bayıldım , belediye binasıda muhteşem resmen...Doğrumudur bilmiyorum Paris teki kötü koku yüzünden parfüm ve güzel kokular orada doğmuş...Bu konuda aydınlatırsın , sevinirim.

Unknown dedi ki...

fare olayına takıldım ben nasıl yani ee önlem niye alınmıyor.?

ne güzel insanmış ööğretmenin vay be .ne insanlar dünyada

bide kartideyim demişsin ne demek ben anlamadım:(

annelili dedi ki...

Vahap'ı hiç özlemedin galiba. Hiç bahsetmiyorsun.

Mrsgul dedi ki...

800 bin euro'mu iyi para :)) Paris de bayagi bi pahaliymis..

iremmiss dedi ki...

Aaaa ilk defa duydum Paris'in 20 ye ayrıldığını. Evlilik ve çocuk kişiden kişiye değişiyor işte. Benim teyzem 38de evlendi 40da çocuk doğurdu.Aslında çok pişman acaba ne kadar yaşarım diyor 30 yaşını görürmüyüm diyor bunlara takıyor şimdi.

dilek dedi ki...

Valla gidip görmüşlüğüm yok ama anlattığın kadarı ile sevmedim ben bu Paris'i yahu...Kedi kadar fare miiii??? şaka yapıyosun dimi?

Unknown dedi ki...

Ilknurcum evet mimarisi cok harikadir. Cok duzenli yapilmis zamaninda caddeler, sokaklar hep birbirleriyle baglantilidir. Koku olayi dogru pismis fransizlar. Hep parfum slkarlarmis.

Sezocum, kartiye yani mahalle gibi. Fare olayina bende he takiliyorum ama birsey yapmiyorlar. Fransizlari rahatsiz etiyor :))

Annelili ;)) O benim kalbimde :) Onu cok ozledim.

Banucum paris cok pahali.

Evet Iremcim, 20ye ayriliyor. Fare olayi cok kotu ya. Ben kurtuldum :))

Dilek gezmek icin guzel yer ama artik yasamak istemem.

ZencefilliÇörek dedi ki...

ne guzel bir post olmus. evet paris'in 20 bolgeden olustugunu duymustum. siz merkeze yakin sayilirsiniz. Cihan da pek seker cikmis yine :) evlilik ve dogum meselesine gelince gunumuzce 30 yas civarinda evlenmeye normal gozuyle bakiliyor artik. cocuk olayi bence cok daha onemli ve ozel bir karar. hicbir zaman emin olamayabilir de insan. ama doga kadinlara zaten bir sinir koymus. belki bu da iyi birsey. bence cocuk konusunda cok fazla dusunmemeli, dusununce insan yapamiyor... :)

Unknown dedi ki...

peki fareler insana zarar vermiyormu gül yani öyle yaşamaya alıştıklarına göre zararlarımı yok ııııııııııııyyyyyyyyyyyyy görüntüsü zarar ya neyse:)
gözünü seveyim türkiyenin:)
biede avrupa pehhhhhh kötü kokulu fareli şehir hahaha bu yazılanları farketseler seni ihraç ederler:)

İkiz Annesi dedi ki...

Fare dediğin anda tüm tüylerim diken diken oldu korkmam ama çok iğrenirim:((

Mimarisi çok güzel gerçekten de.
Öğretmenin çok iyi kalpli bir hanımmış inşallah kendi gibi iyi birisi ile karşılaşır da evlenir:)

Unknown dedi ki...

Sezocum valla ben hicbir zararlarini gormedim. Hatta birkeresinde kafenin biride fareler cirit atiyordu millet ay ne sekerler diyordu ama cok kucuklerdi o fareler yavruydu

Zencefilli corek : Daha gelecek fotolar. Bencede cok dusunemeli, nasil olsa her sekilde hazir olmadigini dusuneceksin :))

Unknown dedi ki...

evet aylim miarisi cok guzel. Cok eskiye dayaniyor. Ilerki zamanlarda daha foto koyacagim.

ASLI dedi ki...

Sayende paris´ide gördük.Devamini bekliyorum :)

Unknown dedi ki...

eklemem miii :))

Hayatın Tatları dedi ki...

Sayende;
1 parisin 20 bölgeye ayrıldığını
2 kartiyenin ne demek olduğunu
3 paris de sokaklarda dolaşan fareler olduğunu öğrendim.
Benim için çok faydalı bir post oldu.sana iyi eğlenceler canım.

duygutufekci dedi ki...

Alger merkezdeki binaları benziyor yapılar, Zaten buradaki binaların çoğu fransınzlardan kalma. Vallahi bu aralar bir paris aşkı var ki bende sanki her sene gidiyormuşum gibi gitmek istiyorum. Ama fareyi duyunca düşünmeye karar verdim :) araplar varsa pislikte vardır!!!! Bu tatil turunda Türkiyeye düşecekmi yolun, istanbula mesala ????

balböcükleri dedi ki...

paris nefis bir gün geleceğim görümcem orda

BALLI LOKMAM dedi ki...

İyi hasda şu farelere takıldım...

didem dedi ki...

Sayende cevreyi gormus olduk. Paris'te apartman daireleri cok kucuk diye duymustum oyle mi?

Unknown dedi ki...

evet didem cok dogru daireler cok kucuk.

Nil dedi ki...

Paris dedikleri de bu muymuş yani? koca sıçanlı şehir :) Şaka bir yana mimari muhteşem. Ya sen evlendin de başın göğe mi erdi :) ne diye başını yakıyorsun öğretmeninin :) kadıncağız mutlu bekarlıktan. akıllı kadın vesselam :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...