5 Nisan 2011 Salı

George Pompidou ve Chatelet Gezimiz.

Annem Cuma'ya kadar evde. Harala gurele izni kopardik. Annemin yaptigi kepekli ekmek ( normali cok pahali geldi bir ekmek 3,5 euro ) esliginde kahvalti ettik. Kahvaltida Kanit'i izledik. En basindan beri fani oldugum bir dizi. Vahap'a komik geliyor ama ben seviyorum. Sonunda yani zar zor annemi disari attim. Ama hep boulvarde'a yurudugumuz icin bu sefer istikamet degistirelim dedim. Chatelet'ye dogru gittik. Merkezde olmamizin avantaji hersey cok yakin bize.

Disariya adim atmamizla hayranlarimiz cevremize dolusuyor. Bu Apo Abi, herseferinde Cihan'i aliyor. Hoplatiyor bende Hoplattmmaaa diye cikisiyorum tabi bizim canavar halinden memnun.

IMG_0034



Burasi da Chatelet, cok aktif biryer. Her tipten insan mevcut, gotigi, fasion'i, normali, afadersiniz kapida erkek bekleyeni dolu yani...
Burasi guzel yerinden biri, ondeki hatunlarda bizim hatunlar. Safiye teyzede bize katildi.

IMG_0038

Bu caddeyi duz takip ederseniz bizim oraya kadar gider. Burada bir suru sex-shoplar var. Ilk geldigimiz donemde ikizlerle cok utanirdik kafamizi bile kaldirmazdik, sonradan terbiyesizlestik. Bakip gulmeye basladik. Kirbaclar, kulut sutyen seklinde sekerler. uzun kolum kadar topuklu ayakkabilar, binbir turlu fantezi icin kostumler, sonra bazi aletler. Biz alistik artik. Utanma duyumuzu kaybettik bu caddeye karsi. Soonraa caddenin biraz ilersinde ama 15 dakika yuruyeceksiniz. Kapida bekleyen teyzeler var. Teyzelerde hani teyze anneannem yasinda kadinlar memeler onden firliyacak cinste. stringleri gozukuyor arkadan yasal teyze onlar. Icinizde Ibrahim bey ve kuranin cicekleri filmini izleyen varsa bilir o cadde iste.
Biz ozellikle bu caddeden anneannemi gecirmistik. Anneannem nasil kadinlara bakiyor en sonunda anneanne oyle bakma ayip dedim :))Anneannem eli agzinda visssshhh diyip durdu.

IMG_0039

bURASI da George POmpidou, bu bina ilk yapildiginda sanirim cok elestiri almis. Sehrin goruntusunu bozuyor diye. Ama sonradan cok tutmus. Iste burada sergiler, bilim exposeleri, ve bir suru sey oluyor. Bide bunun bi kutuphanesi var. Girisi arkada. Ben lise donemimde her pazar buraya gelirdim. Abartmiyorum eger acilmasindan 1 saat gec gelirseniz tam 3 saat iceriye girme sirasi yapiyorsunuz. Biz sabahin korunde daha acilmadan kampi kurardik :)

IMG_0040

Buda netten arakladigim bir goruntu.

Bu da arka kismi.


Bir yerde oturduk. Safiye teyzede rejime baslamis. Banu bana soyledikten sonra farkettim Fransa'da inanilmaz bir Dukan rejimi akimi baslamis. Adamin kitaplari eczanelerin vitrininde. O da sadece protein yemeliymis bu hafta.

IMG_0043

Yine biz yine foto, koymayacagim diyorum ama koyuyorum bir yandan zayiflayacagim zaman yani umarim geri donup ay nasilda mandaymisim derim diyorum :)

IMG_0044

Arabadaki bidik.
IMG_0047

Yol uzerindeki bir kafede espresso molasi. Su parisin en cok espressolarini ozledim. Gunde 4tane iciyorum. Tabi genelde annemin orda belese getiriyoruz, yoksa tanesi 2,50 pahali yani. Sekersiz ictigimden sekeri de cebe atiyorum :)

IMG_0050

Sanirim Paris hukumeti feryadimi duydu her yer tuvaletle doluyor. Hehee!

IMG_0051

Cihan'in emzigini bulamayinca attigini sandim, hemen bir yere girip ona bunlari aldim. biraz abarttim sanirsam.

IMG_0054

Yatayim artik ben...

Yarin hareketli birgun beni bekliyor. Malum son 2 gunumuz...

6 yorum:

Hayatın Tatları dedi ki...

yerim o kuzuyu ben arabada ve hoplarken nasıda mutlu...sayende paris e gitmeye gerek kalmadı bir çok yerini gördük herhalde... :)

Nil dedi ki...

gül seninle birlikte biz de geziyoruz. çok seviyorum eklediğin fotoları izlemeyi. bu arada cidden saçların çok güzel olmuş
ilginç rüyamda ben senin kardeşinin saçını kestiğini gördüm ama sen kestirmişsin saçını. ayan mı oldu nedir. çok şaşırdım.

Minişin annesi dedi ki...

Anneannenin tepkisine çok güldüm :)
Cihan'ın cicileri çok güzel iyi günlerde kullansın minik adam..

Deli Anne dedi ki...

Allah seni napmasın e mi? Neler neler anlatmış deli kız:)

dilek dedi ki...

PAris'e gitmeme gerek kalmadı....sayende adım adım biliyorum artık:)))

didem dedi ki...

Emzik diye girip doldurmussun. Ayni seyi ben de cok yapiyorum. Hatta almam gereken seyden baska herseyi alip cikiyorum. Sen en azindan hedefi saptirmamissin!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...