17 Şubat 2012 Cuma

Ben ne yaptim...

Ben son gunlerde cokkk sey yaptim ama siz bilmiyorsunuz...

1) FB'u dondurdum... Ben sanirim azaltmayla filan kendime hakim olamiyorum. Bende dondurdum. Donem bitmeden de acmiyorum... Ama merak etmiyorum degil... Su anda yayin akisini goremiyorum, kim ne yapmis, nereye gitmis, kim kime satasmis... Falan filann... Ben kapatinca Vahap benimkinide kapat dedi. Nedenide onun FB'da isi yokmus beni takip etmek icin acmis beyfendi. Pot kirip kirmayacagina bakiyorum diyor. Kendimi ebeveyniyle kavga eden genc kiz gibi hissediyorum bazen.

2) Cihan'i daycare'den aldim dayhome'a verdim. Bilmeyenler icin bir aciklama da bulunayim. Daycare bildiginiz kres. Dayhome ise, diplomasi olan kisiler, devlet onayindan gecip kendi evlerinde kres aciyorlar. Evin bir odasi buna ayriliyor. Evi gelip kontrol ediyorlar. Ve cocuk sayisida sinirli. Bu bayan Turk. Gelen cocuklarda hep Turk cocuklari. Ama bisey kafama takildi. Simdi beni yanlis anlamayin, yani karsi bir insna degilim. Sadece ben pek dini bir ortamda buyumedim. Acikcasi Vahap'la evlenince biraz bilgi sahibi oldum. Hatta vahap'in ailesi ve benim ailem cok zit kutuplar. Neyse, bu dayhome'u isleten kadin cocuklara dua ve dini derste veriyor. Ben dun 3 saat kaldim Cihan'la 3,4,5 yas gruplari dualari ezbere okuyorlar. Kadin degisik oyun sekilleriyle bunu cocuklara ogretiyor. Birkac arkadasa anlattim durumu, hemen cocugu al, cocugun beyni yikanir falan filan dediler. Ama kadin cok iyi. Yani ben cok sevdim. Icten bakyor. Yemekleri kendisi yapiyor. Kahvalti orda yediriyor. Ben hicbirsey goturmuyorum. Ve cooookk temiz. Acikcasi kendi ailemin tepkisinden korktum onlara anlatmadim. Bide ev ortami olmasi benim icin cok onemli. Cihan aglamiyor birakinca. Hatta cocuklarla uyum icinde oynuyor. Sonuc olarak, donem bitene kadar kalacak Cihan orada. Sonrasinda eger bekleme listesine girdigim daycare cikarsa oraya alirim, yok cikmazsa kadinla devam ederim. Onemli olan insanlik, iyi niyet ve tabiyki Cihan...

3) Son zamanlarda derslerimle basim beladaydi. Cok zor ve cok stresliydim. Okadar stres olmustumki istahim bile kesilmisti yani siz dusunun :) Bende bir tane dersi biraktim. Boylelikle pazartesi, carsamba ve cuma gunleri dersim 1:30'da bitiyor :)) Yuppiiii.... programimi degistirdim. Onceden fransizca ogretmenligi majeur'du, sosyal bilimlerde yan brans seklindeydi, ama fransizca beni asiri zorluyordu ve bunalmaya baslamistim. sosyal bilimleri hep sevmisimdir. Bende yerlerini degistirdim. Su anda kendimi daha iyi hissediyorum :)))

12 yorum:

Unknown dedi ki...

faceden bildiriyorum brek brek:))
iki kişi kavga ediyor
biri arkadaşlık teklifi verdi hehheeee

bak her dönem zamn insanlar içinmiş gecen kayıtın nasıl şimdiki nasıl?


ben gözlemle derim hemen alma yani sen bilirsin tabi ama dua dan zarar gelmez öğrensin öğrensin öperim sen bana sor ben sana face haber veririm.
bu araa vahap da az değilmiş hani:)
bizimkinin aklına bile gelmez gerçi bizimki bilgisayardan face nefret ediyr sen düşün gerisini:))

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Hahaa sezooo :)) Bildirr bakalimm :)) Vahap az degil tabi bak gor ben actigim gibi oda acacak :) Aslinda onu listemden cikarirsam nasil olur :) Hehe..Ya evet simdi bazi seyleri cozumleyinca daha iyi hissettim. Bende almayi duunmuyrum simdilik

Deli Anne dedi ki...

e ne güzel olmuş işte gülom.. :)

Unknown dedi ki...

sana ogün soru sordum bidahada görmedim seni o dakka mı kapadın:))

Unknown dedi ki...

Yok sezo o gun derse gec kaldim seninle laflarken :)) derse kostum :))

Dimi deli annem :))

neval dedi ki...

dua öğrenmenin ne zararı olur ayol?biz burada özellikle öyle okullar aramaktayız ,hele küçük yaşta öğrenmesi ne güzel.öldükten sonra arkamızdan dua etmelerini istiyorsak ya öğreteceğiz ya da öğretilen yere göndereceğiz demi?

Adsız dedi ki...

merhaba canim, uzun zamandir yazamiyorum fakat bakiyorum, Babam rahatsizligindan kurtulamadi, 3 ay beklemedeyiz ins. hayirlisinla sonuclar guzel gelirde Babamda bu kanserden kurtulanlardan olur yoksa cok zor olacak... guzel haberlerini alinca seviniyorum ve sevincimi paylasmak istedim seninle. Birde Cihan'in dua ogrenmesine gelince, bence bu guzel birsey. Onemli olan ne biliyormusun bir insan guzel yetisip iyi insan oldukdan sonra dini/dua tarafinin ona hic bir sakincasi olmayacagi ne kadar senden farkli yetissede, iyi insan oldukdan sonra bu bilgiler ona faydali olcaktir. Kadinin temiz olmasi, belgesi olmasi ve cocugunun hem kadinla cocukla uyum saglamasida cok onemli bence dini bilgileride ogrenmesi guzel birsey. (Arti biliyormusun ben cok kucukken hatirliyorum aileden vefat edenlere dua okudugumu ve uzuldugumde dua etmesini bilmek cocuklar kucukken bunlar insana huzur veren rahatlatan seyler, her an her zaman insan cocugunun yaninda olamiyabiliyor ve bu tur seyleri bilmek Allahu Tealaya inanmak cocuga zor aninda guc veren bir guzel duygu) hele Annesi Babasi yaninda olmadigi anlar. Tabiki bunlar benim dusuncelerim lutfen yanlis anlama canim.
Cihan'i ve seni opuyorum, Vahap abimizede fb'dan dinlenmler :)
M.

Kiraz Çekirdeği dedi ki...

Çok güzel, bence aynen devam et bu kadınla, Cihan mutlu mu anlarsın sabah bıraktığında, akşam alırken gözlerinden anlarsın, mutluysa aynen devam... :)

Unknown dedi ki...

Neval, evet bir zarari yok tabi ama insana tuhaf geliyor burda ne bileyim istee

Unknown dedi ki...

Meryem umarim baban yener hastaligini. Cok zor olduguna eminim.

Kiraz cekirdegi mutlu bence hemde ikinci gun olmasina ragmen hic aglamiyor biraktigimizda

ÇokBilmiş dedi ki...

Peki kadın dua öğretme işini zorunlu mu tutuyor? Yani "Benim çocuğuma mümkünse öğretmeyin" desen? Diğer çocuklar dua çalışırken, seninki başka bir oyun oynasa filan?

Eğer sadece dua öğreniyorsa aslında sorun yok. Dil gelişimine faydası bile olabilir.

Ama dini eğitim veriyorsa, verdiği eğitimin sizin inançlarınızla uyuşmazı lazım. Sonuç olarak Cihan sizin çocuğunuz.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...